HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.12 11:23 Frissítve: 2018.10.12 13:07

Ifjúsági olimpia: a tornász Balázs Krisztián sérülten sem adta fel

A fiú tornászok egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. A fiatal ferencvárosi sportolónak kiújult a bokasérülése, ezért két szeren is le kellett építeni a gyakorlatát. Ő ennek ellenére hősiesen végigharcolta a versenyt.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A szertornász fiúk csütörtöki egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. Az FTC-Telekom 16 esztendős versenyzője a 9. helyen kvalifikálta magát a 18-as fináléba és addigi kiegyensúlyozott teljesítménye alapján bizakodva várta a döntőt, amelyben javítani szeretett volna helyezésén. Így lehetne távirati stílusban összefoglalni a fiatal tornász ötödik versenynapját az ifjúsági olimpián. A rövid hír mögött azonban igazi emberi dráma húzódik.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

− A pontszámokat meg sem néztem, még a végeredményt sem. Valahol a mezőny végén végzett – kommentálta honlapunknak csalódottan az egyéni öszetett versenyt Balázs Krisztián edzője, Nagy Zoltán. Az FTC-Telekom szakembere azonban nem versenyzője hozzáállása vagy súlyos hibái miatt volt elkeseredve, hanem annak kiújult sérülése miatt. S bár a Balázs Krisztiánt hetek-hónapok óta kínzó szalagprobléma eddig sem volt titok, a fiatal sportoló összeszorított fogakkal tette a dolgát, s amikor a fájdalom elviselhető volt, ez szinte alig látszott meg a gyakorlatain. Edzőjével nem keresték a kibúvókat, s nem is feltartott kézzel utaztak el az ötkarikás játékokra. Nem véletlen tehát, hogy Nagy Zoltán már a szerenkénti selejtezők során kisebb fajta csodának minősítette, hogy versenyzője talajon a hatodik helyen kvalifikálta magát a szerenkénti döntőkbe. Hiába ez az egyik erőssége, itt különösen fontos a boka állapota. Krisztián mégis remek gyakorlatot mutatott be, ebben az erős mezőnyben nem is juthatott volna másképp fináléba.

− Sajnos rosszabbodott Kiki állapota, ezért már a bemelegítésnél fontolgattam, hogy visszalépünk a két lábszertől – avatott be bennünket a részletekbe Nagy Zoltán. – Ezt azonban ő semmiképpen sem akarta, én pedig tiszteletben tartottam a döntését. Ilyen állapotban is legjobb tudása szerint vitte végig a versenyt, de ugrásban és talajon sajnos nagyon le kellett építenünk a gyakorlatát. Ragaszkodott az induláshoz, nem volt más választásunk. Ebben a sportágban pedig egy ilyen választásnak könyörtelen következményei vannak. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért, nagyon büszke vagyok rá. Amennyit a bokája engedett neki, abból a maximálisat hozta ki.

A szerenkénti döntőkbe talajon, korláton és nyújtón is bejutott fiatal tornász pénteken végre egy napon át pihentetheti sérült bokáját. Azt azonban senki sem tudja megjósolni, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a hátralévő versenynapokon tudása legjavát adja. Balázs Krisztián mindenesetre elszántabb, mint valaha, küzdeni fog a végsőkig.

Ami pedig a fiatal tornász sérülését illeti, az idei esztendőben egyszerűen nem volt ideje arra, hogy maradéktalanul meggyógyulhasson. Gyakorlatilag április óta folyamatosan versenyez, s nem is akárhogyan, hiszen nemrégiben ifjúsági Eb-ezüstérmet nyert. A sorozat azonban így is borzasztó megterhelő volt: a kvótaszerzést követte a kontinensviadal, majd az olimpiai felkészülés és részvétel. Balázs Krisztián azonban ezen eddig sem kesergett, s eztán sem fog. Az ő fejében az jár, hogy országnak-világnak megmutassa, mire képes. Küzdenitudásból mindenestre már most kioszthatnának neki egy újabb nem hivatalos aranyérmet.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES (ARGENTÍNA)
Egyéni összetett verseny. Fiúk:
1. Kitazono Takeru (japán) 82.298, 2. Szergej Nagyin (orosz) 80.498, Diogo Soares (brazil) 80.265 …16. Balázs Krisztián 72.907 (talaj:12.333, lólengés: 12.733, gyűrű:12.733, ugrás:11.400, korlát:10.475, nyújtó: 13.233)

A leányok egyéni összetett versenyét pénteken magyar idő szerint 22.00 órakor rendezik.

Ez történt eddig a tornaversenyeken:
Selejtezők összefoglalója

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS