utanpotlassport.hu 2018.10.12 11:23 Frissítve: 2018.10.12 13:07

Ifjúsági olimpia: a tornász Balázs Krisztián sérülten sem adta fel

A fiú tornászok egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. A fiatal ferencvárosi sportolónak kiújult a bokasérülése, ezért két szeren is le kellett építeni a gyakorlatát. Ő ennek ellenére hősiesen végigharcolta a versenyt.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A szertornász fiúk csütörtöki egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. Az FTC-Telekom 16 esztendős versenyzője a 9. helyen kvalifikálta magát a 18-as fináléba és addigi kiegyensúlyozott teljesítménye alapján bizakodva várta a döntőt, amelyben javítani szeretett volna helyezésén. Így lehetne távirati stílusban összefoglalni a fiatal tornász ötödik versenynapját az ifjúsági olimpián. A rövid hír mögött azonban igazi emberi dráma húzódik.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

− A pontszámokat meg sem néztem, még a végeredményt sem. Valahol a mezőny végén végzett – kommentálta honlapunknak csalódottan az egyéni öszetett versenyt Balázs Krisztián edzője, Nagy Zoltán. Az FTC-Telekom szakembere azonban nem versenyzője hozzáállása vagy súlyos hibái miatt volt elkeseredve, hanem annak kiújult sérülése miatt. S bár a Balázs Krisztiánt hetek-hónapok óta kínzó szalagprobléma eddig sem volt titok, a fiatal sportoló összeszorított fogakkal tette a dolgát, s amikor a fájdalom elviselhető volt, ez szinte alig látszott meg a gyakorlatain. Edzőjével nem keresték a kibúvókat, s nem is feltartott kézzel utaztak el az ötkarikás játékokra. Nem véletlen tehát, hogy Nagy Zoltán már a szerenkénti selejtezők során kisebb fajta csodának minősítette, hogy versenyzője talajon a hatodik helyen kvalifikálta magát a szerenkénti döntőkbe. Hiába ez az egyik erőssége, itt különösen fontos a boka állapota. Krisztián mégis remek gyakorlatot mutatott be, ebben az erős mezőnyben nem is juthatott volna másképp fináléba.

− Sajnos rosszabbodott Kiki állapota, ezért már a bemelegítésnél fontolgattam, hogy visszalépünk a két lábszertől – avatott be bennünket a részletekbe Nagy Zoltán. – Ezt azonban ő semmiképpen sem akarta, én pedig tiszteletben tartottam a döntését. Ilyen állapotban is legjobb tudása szerint vitte végig a versenyt, de ugrásban és talajon sajnos nagyon le kellett építenünk a gyakorlatát. Ragaszkodott az induláshoz, nem volt más választásunk. Ebben a sportágban pedig egy ilyen választásnak könyörtelen következményei vannak. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért, nagyon büszke vagyok rá. Amennyit a bokája engedett neki, abból a maximálisat hozta ki.

A szerenkénti döntőkbe talajon, korláton és nyújtón is bejutott fiatal tornász pénteken végre egy napon át pihentetheti sérült bokáját. Azt azonban senki sem tudja megjósolni, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a hátralévő versenynapokon tudása legjavát adja. Balázs Krisztián mindenesetre elszántabb, mint valaha, küzdeni fog a végsőkig.

Ami pedig a fiatal tornász sérülését illeti, az idei esztendőben egyszerűen nem volt ideje arra, hogy maradéktalanul meggyógyulhasson. Gyakorlatilag április óta folyamatosan versenyez, s nem is akárhogyan, hiszen nemrégiben ifjúsági Eb-ezüstérmet nyert. A sorozat azonban így is borzasztó megterhelő volt: a kvótaszerzést követte a kontinensviadal, majd az olimpiai felkészülés és részvétel. Balázs Krisztián azonban ezen eddig sem kesergett, s eztán sem fog. Az ő fejében az jár, hogy országnak-világnak megmutassa, mire képes. Küzdenitudásból mindenestre már most kioszthatnának neki egy újabb nem hivatalos aranyérmet.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES (ARGENTÍNA)
Egyéni összetett verseny. Fiúk:
1. Kitazono Takeru (japán) 82.298, 2. Szergej Nagyin (orosz) 80.498, Diogo Soares (brazil) 80.265 …16. Balázs Krisztián 72.907 (talaj:12.333, lólengés: 12.733, gyűrű:12.733, ugrás:11.400, korlát:10.475, nyújtó: 13.233)

A leányok egyéni összetett versenyét pénteken magyar idő szerint 22.00 órakor rendezik.

Ez történt eddig a tornaversenyeken:
Selejtezők összefoglalója

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.

2019.07.21 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A birkózók szerezték a magyar küldöttség első érmét az azeri fővárosban zajló EYOF-on. A szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjában a szegedi Kiss Benedek lengyel, finn és – a bronzmérkőzésen – ukrán ellenfelet győzött le. A kötöttfogású Vitek Amadeusz kilencedik lett.

2019.07.21 09:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak jártunk utána, miért jó a műugrás?

2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.