HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.12 11:23 Frissítve: 2018.10.12 13:07

Ifjúsági olimpia: a tornász Balázs Krisztián sérülten sem adta fel

A fiú tornászok egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. A fiatal ferencvárosi sportolónak kiújult a bokasérülése, ezért két szeren is le kellett építeni a gyakorlatát. Ő ennek ellenére hősiesen végigharcolta a versenyt.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A szertornász fiúk csütörtöki egyéni összetett versenyében Balázs Krisztián a 16. helyen végzett. Az FTC-Telekom 16 esztendős versenyzője a 9. helyen kvalifikálta magát a 18-as fináléba és addigi kiegyensúlyozott teljesítménye alapján bizakodva várta a döntőt, amelyben javítani szeretett volna helyezésén. Így lehetne távirati stílusban összefoglalni a fiatal tornász ötödik versenynapját az ifjúsági olimpián. A rövid hír mögött azonban igazi emberi dráma húzódik.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

Balázs Krisztián és edzője, Nagy Zoltán a nehézségek ellenére sem adják fel a küzdelmet

− A pontszámokat meg sem néztem, még a végeredményt sem. Valahol a mezőny végén végzett – kommentálta honlapunknak csalódottan az egyéni öszetett versenyt Balázs Krisztián edzője, Nagy Zoltán. Az FTC-Telekom szakembere azonban nem versenyzője hozzáállása vagy súlyos hibái miatt volt elkeseredve, hanem annak kiújult sérülése miatt. S bár a Balázs Krisztiánt hetek-hónapok óta kínzó szalagprobléma eddig sem volt titok, a fiatal sportoló összeszorított fogakkal tette a dolgát, s amikor a fájdalom elviselhető volt, ez szinte alig látszott meg a gyakorlatain. Edzőjével nem keresték a kibúvókat, s nem is feltartott kézzel utaztak el az ötkarikás játékokra. Nem véletlen tehát, hogy Nagy Zoltán már a szerenkénti selejtezők során kisebb fajta csodának minősítette, hogy versenyzője talajon a hatodik helyen kvalifikálta magát a szerenkénti döntőkbe. Hiába ez az egyik erőssége, itt különösen fontos a boka állapota. Krisztián mégis remek gyakorlatot mutatott be, ebben az erős mezőnyben nem is juthatott volna másképp fináléba.

− Sajnos rosszabbodott Kiki állapota, ezért már a bemelegítésnél fontolgattam, hogy visszalépünk a két lábszertől – avatott be bennünket a részletekbe Nagy Zoltán. – Ezt azonban ő semmiképpen sem akarta, én pedig tiszteletben tartottam a döntését. Ilyen állapotban is legjobb tudása szerint vitte végig a versenyt, de ugrásban és talajon sajnos nagyon le kellett építenünk a gyakorlatát. Ragaszkodott az induláshoz, nem volt más választásunk. Ebben a sportágban pedig egy ilyen választásnak könyörtelen következményei vannak. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért, nagyon büszke vagyok rá. Amennyit a bokája engedett neki, abból a maximálisat hozta ki.

A szerenkénti döntőkbe talajon, korláton és nyújtón is bejutott fiatal tornász pénteken végre egy napon át pihentetheti sérült bokáját. Azt azonban senki sem tudja megjósolni, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a hátralévő versenynapokon tudása legjavát adja. Balázs Krisztián mindenesetre elszántabb, mint valaha, küzdeni fog a végsőkig.

Ami pedig a fiatal tornász sérülését illeti, az idei esztendőben egyszerűen nem volt ideje arra, hogy maradéktalanul meggyógyulhasson. Gyakorlatilag április óta folyamatosan versenyez, s nem is akárhogyan, hiszen nemrégiben ifjúsági Eb-ezüstérmet nyert. A sorozat azonban így is borzasztó megterhelő volt: a kvótaszerzést követte a kontinensviadal, majd az olimpiai felkészülés és részvétel. Balázs Krisztián azonban ezen eddig sem kesergett, s eztán sem fog. Az ő fejében az jár, hogy országnak-világnak megmutassa, mire képes. Küzdenitudásból mindenestre már most kioszthatnának neki egy újabb nem hivatalos aranyérmet.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES (ARGENTÍNA)
Egyéni összetett verseny. Fiúk:
1. Kitazono Takeru (japán) 82.298, 2. Szergej Nagyin (orosz) 80.498, Diogo Soares (brazil) 80.265 …16. Balázs Krisztián 72.907 (talaj:12.333, lólengés: 12.733, gyűrű:12.733, ugrás:11.400, korlát:10.475, nyújtó: 13.233)

A leányok egyéni összetett versenyét pénteken magyar idő szerint 22.00 órakor rendezik.

Ez történt eddig a tornaversenyeken:
Selejtezők összefoglalója

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

HIRDETÉS
HIRDETÉS