UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.06 18:33 Frissítve: 2019.12.06 18:45

Harmadszor rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget

A 17 éves atlétalány, Goschi Anna példaértékű becsületességével, a vízilabda-utánpótlásedző Karácsonyi Vazul életet mentő lélekjelenlétével érdemelte ki a Ferencvárosi TC elismerését a harmadik alkalommal rendezett Fradi Fair Play Díjátadó Gálán.

Csütörtök este harmadik alkalommal rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget az Elek Gyula Arénában – tájékoztat az FTC honlapja. Az eseményen két kategóriában osztották ki a díjakat, amelyeket a Fradi Fair Play Bizottsága szavazott meg. A kilenctagú testület két társelnöke az olimpiai ezüstérmes úszó, dr. Gyarmati Andrea, illetve a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózó, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagjai közt szerepel a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor és ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

fp frdi

A két díjazott  •  Forrás: fradi.hu

Az „Igazi Zöld-fehér Hős” kategóriában mindig olyan ferencvárosi sportolót díjaznak, aki az adott évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. Idén a 17 éves atlétalány, Goschi Anna kapta az elismerést, aki az országos bajnokságon hármasugrásban is indult, az egyik ugrásánál azonban egy méterrel többet mért a gép. Anna és edzője, egyben a klub szakosztályvezetője, Vágóné Solti Mária azonnal jelezték, hogy nem jó az eredmény, de elektromos rendszer lévén már nem tudták törölni az ugrást. Annának át kellett vennie a bronzérmet, de a díjátadó után azonnal megkereste a valós eredmények alapján harmadik helyen végző kaposvári lányt, és átadta neki az érmét.

A „Fradi Szív” kategóriában az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának technikai vezetője, az utánpótlásban edzőként is dolgozó Karácsonyi Vazul kapott díjat, miután egy délutáni edzés alkalmával egy füldugóját lenyelő kislányt mentett ki a medence aljáról, majd gyors és szakszerű elsősegélynyújtásban részesítette, megmentve ezzel a sportoló életét.

A díjátadón megjelent a jégkorongszakosztály utánpótlásának U8–U10-es korosztálya is, amely integráló gyermek siketjégkorongos programjával nemrég kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját a „Fair Play Eszmeiségének Népszerűsítése” kategóriájában.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.