B. Z. utanpotlassport.hu 2020.01.21 16:43 Frissítve: 2020.01.21 16:46

Fitnesz: egy kis őrültséggel készül a 15 éves Ilosvay Beatrix

A 15 éves Ilosvay Beatrix hamar bebizonyította, hogy helye van a legjobbak között. A kétszeres korosztályos vb-ezüstérmes fitneszversenyző számára új időszámítás kezdődött azzal, hogy juniorkorba lépett. Na de vehetné-e bárki könnyebben az akadályt a Mol Alapítvány által támogatott, lazaságáról és színes egyéniségéről híres sportolólánynál?

„Legyél elszánt, hajlékony, erős, és ha van egy kis ritmusérzéked, az sem hátrány” – persze, csak ha sikeres fitneszversenyző szeretnél lenni. A fő összetevőket a Maroshévizi Fitness Iskola Sportegyesület 15 éves reménysége, Ilosvay Beatrix sorolja. Neki meg hihetünk, hisz már kétszeres korosztályos világbajnoki- és kétszeres Eb-ezüstérmesnek mondhatja magát. Az energiától duzzadó lány hétévesen ismerkedett meg a fitnesz alapjaival, és már korán bizonyította rátermettségét, elképesztő sebességgel fejlődött.

„A világbajnokságon nemcsak a második helyen végezni elmondhatatlan érzés, hanem az is, hogy az országot képviselem. Mindig is szerettem volna jó eredményeket elérni, most viszont a juniorok közé lépek, így nem lesz könnyű dolgom” – mondja.

Az biztos, hogy Beatrix a juniorok között is önmagát adja Fotó: Morvai Tamás Róbert/Gymnastic Moments

Az biztos, hogy Beatrix a juniorok között is önmagát adja  •  Fotó: Morvai Tamás Róbert/Gymnastic Moments

Már csak azért sem, mert ilyenkor csatlakozik be a testépítésre alapozott forduló. Beatrix szerencsésnek mondhatja magát, hiszen alkatából kifolyólag eddig nem kellett kemény diétákba kezdenie a sikerért, jóformán elég volt, ha két héttel verseny előtt elhagyta a csokoládét, és előtérbe helyezte a csirke-, illetve halfalatokat. Most kíváncsian várja, hogyan boldogul majd az idősebbek között.

„Ez hozzátartozik a fitneszhez, ami nélkül nem tudnám elképzelni az életem. A juniorok között többet kell kondiznom, és nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a súlyzós edzésekre. Szeretek kiállni a színpadra a közönség elé, de csak ott, a közösségi oldalakon nem mutogatnám magam. Fontos, hogy önmagam legyek, bele tudjam vinni a személyiségem a gyakorlatba. Ezt eddig is így tettem, és így is tervezem. Alapvetően vidám természetű vagyok, gyakran bohóckodom, de van bennem egy kis őrültség is. A fitnesz pontozásos sportág, a bírók nem mindig úgy díjazzák a produkciót, ahogy várnánk vagy szeretnénk. Ettől függetlenül most Billie Eilish Bad Guy című számával készülök. Mindig rizikós másnak lenni, de jobb, mint beleolvadni a tömegbe.”

„Beát két évvel ezelőtt annak reményében vettem át, hogy a nemzetközi porondon is megállja majd a helyét – ezt már edzője, Maroshévizi Krisztina mondja. – Több mint két évtizedes tapasztalat után látom, ki az a gyerek, akivel van értelme magas szinten foglalkozni. Ő mentálisan és fizikálisan is kiemelkedő. Elhivatottságához és szorgalmához kellő ész is társul. A korosztályváltás nem egyszerű, a juniorok 16-tól 23 éves korig versenyeznek együtt, csak néha bontják őket szét 16–20 és 20–23 év közötti csoportokra. Egy 16 éves lány nehezen veszi fel a versenyt a 23 évessel, mégiscsak testépítésről van szó. Bea ezzel még nem foglalkozott, de fürge, ügyes és motivált. Nem utolsósorban azt is be meri vállalni, hogy Billie Eilishsal menjen fel a színpadra. A populáris számokhoz szokott közönség és bírói csapat előtt ez lutri, de ő megteszi, mert van annyira pimasz.”

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tizedik osztályos tanulója a sport mellett az iskolában is eredményes, bár nemrég picit rontott az átlagán, így már „csak” 4.7 körül teljesít. Mindenesetre év végén járt neki az „Élen a tanulásban, élen a sportban” kitüntetés. Amikor éppen nem tanul vagy edz, szívesen tölti szabadidejét társaságban. Ha azonban barátai vagy három testvére közül senki nem ér rá, egy percig sem kell csüggednie, hogy egyedül marad: két kutya, négy macska, hat csincsilla és két afrikai fehérhasú törpesün vár otthon a versenyzőre. A népes szurkolótáborhoz a Mol Alapítvány is csatlakozott – a kapott támogatást Beatrix útiköltségre és nevezési díjakra fordítja.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".