B. Z. utanpotlassport.hu 2020.07.05 19:40 Frissítve: 2020.07.05 19:45

Fallabda: Chukwu Hannah készenléti állapotban várja a versenyeket

„Minden edzésen odarakom magam, és ez nem attól függ, hogy lesz-e Eb vagy sem” – mondja a Mol Alapítvány által támogatott, 17. születésnapja előtt álló fallabdázó, Chukwu Hannah.

A tatabányai Squashberek SE fallabdázója, a 17. születésnapját a napokban ünneplő Chukwu Hannah legutóbb márciusban szerepelt nemzetközi versenyen, akkor a juniorok osztrák nyílt bajnokságát nyerte meg, nem sokkal korábban pedig ugyancsak első helyen végzett az Európa legjobb korosztályos játékosait felvonultató, németországi U19-es viadalon. Nem csoda, hogyha megkérdezik tőle, mikor kapott ki utoljára, egy pillanatra elgondolkodik:

Chukwu Hannah végig edzésben tartotta magát Forrás: pixatlon.de

Chukwu Hannah folyamatosan edzésben tartja magát  •  Forrás: pixatlon.de

„Hú, nem is tudom. Talán a British Junior Openen” – válaszol. Az pedig még január első hetében volt, és ha más nem is rémlik neki év elejéről, az minden bizonnyal felsejlik, hogy nagyon elégedetlennek látszott, miután „csak” a legjobb nyolcban zárt az utánpótlás-világbajnokságként becézett eseményen.

Farkas János maximalista tanítványa a kényszerszünetben sem pihent. Bár pontosan nem tudta, hogy mire készül, ahogyan megszokta, napi két kemény edzéssel tartotta formában magát. Nemrégiben már Prágában tréningezett klubtársa, a sportág egyik legjobb hazai játékosa, az Eb-negyedik Farkas Balázs kíséretében.

„Mindkettőnknek kiváló alkalom volt a gyakorlásra, mert a felnőtt- és az utánpótlásmezőnyben is igen nívós ellenfelek ellen játszhattunk. Én egy cseh fiúval és a második számú cseh női játékossal edzettem, ez a változatosság mindig pozitív. Itthon ugyanaz a két-három játékos a partnerem, sokat lehet tanulni, ha új játékstílusokat ismerek meg. Július végén a juniorválogatottal franciaországi edzőtáborba utazom. Ott is hasonló értékes napokat kívánok eltölteni a világ élvonalába tartozó edzők felügyelete mellett.”

Hannah idei nagy dobását az U19-es egyéni Európa-bajnokságon tervezte. Erről a vágyáról még nem kell lemondania, hiszen egyelőre csak halasztották, nem törölték, ám új időpontja még nincs.

Chukwu Hannah még bízhat az U19-es Eb megrendezésében Forrás: pixatlon.de

Chukwu Hannah még bízhat az U19-es Eb megrendezésében  •  Forrás: pixatlon.de

„Örülnék, ha megrendeznék, de a sorsa nem különösképpen befolyásolja a motivációmat. Minden edzésen odarakom magam, és ez nem attól függ, hogy lesz-e Eb vagy sem. Valamikor úgyis beindulnak a versenyek, és én úgy készülök, hogy abban a pillanatban a legjobb teljesítményt tudjam nyújtani.”

Ha nem bonyolítják le a kontinenstornát, akkor a felnőtt országos bajnokság marad első számú erőpróbának a naptárban. Hannah-nak ott egyértelműen a címvédés lesz a célja. Ha pedig nemzetközi színtéren gondolkodik, azt is egyre inkább a felnőttek között teszi.

„Jövőre fogok fellépni az U19-es korosztályba, ez pedig azt jelenti, hogy elkezdem a profi versenyzést. Még nem voltam sok felnőtt rangos tornán, de várom, hogy én is minél több tapasztalatot gyűjtsek, mert az döntő lehet a szoros mérkőzéseken.”

Hannah a legfrissebb európai ranglista U17-es leányai között az első, összetettben (minden korosztályt beleértve) a harmadik helyet foglalja el. A felnőtt női világranglistán most a 152., de reméli, amint elkezdi járni a rangos pontszerző versenyeket, sokkal előkelőbb helyen áll majd a sorban. Erre minden esélye meg is van, és sikereihez a Mol Alapítvány is igyekszik segítséget nyújtani. Támogatását az ígéret útiköltségre, nevezési díjakra és szállásra költi a nagyvilágban.

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.