utanpotlassport.hu 2019.03.20 09:32 Frissítve: 2019.03.20 09:37

Női kézilabda: Európa elitje ellen játszanak fiataljaink

Siófokon, Párizsban és Púchovban készülnek a leány utánpótlás kézilabda-válogatottak az úgynevezett nemzetközi héten. A juniorok a németeket, a dánokat és a franciákat látják vendégül a Balaton partján, de nívós ellenfelekkel találkozik az EYOF-ra illetve Eb-re készülő ifjúsági együttes is.

B. V. – utanpotlassport.huA tavalyi korosztályos világversenyek után a mostani évadban is imponáló a leány utánpótlás kézilabda-válogatottak mérlege. Az idén is három világversenyen bizonyíthatnak a legjobb korosztályos játékosok: az U19-esek a győri Európa-bajnokságon, míg az U17-esek két külön csapatra osztva a bakui EYOF-on és a celjei Eb-n szerepelhetnek néhány hónap múlva.

 

Három topcsapattal hangol a leány juniorválogatott a győri Eb-re Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Három topcsapattal hangol a leány juniorválogatott a győri Eb-re  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

 

Golovin Vlagyimir junioregyüttese ezúttal itthon marad. Talán nem is baj, hogy szokják a hazai környezetet, hiszen júliusban az Audi Arénában is a legtöbben a mieinknek szurkolnak majd. Minőségi ellenfelekben azonban nem lesz hiány. Hiszen senkinek esne le az álla, ha a francia, a dán vagy éppen a német csapat emelné a magasba kontinensbajnoki trófeát Győrben.

Ahogyan ott lesz a favoritok között a magyar csapat is, amely a már hónapok óta sérüléssel küszködő Kuczora Csengét leszámítva valamennyi alapemberével a fedélzeten várhatja a jó nevű riválisokat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Négy Nemzet-tornán. Először pénteken a németeket, majd szombaton a dánokat, s végül vasárnap a franciákat.

A leány U19-es válogatott kerete:
Kapusok: Csapó Kincső (Dunaújvárosi KKA), Herczeg Lili (NEKA), Tóth Nikolett (Győri Audi ETO KC)
Mezőnyjátékosok: Afentaler Sára (Győri Audi ETO KC), Albek Anna (Graz, osztrák), Arany Rebeka (DVSC), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Háfra Luca (FTC), Kácsor Gréta (Váci NKSE) Kellermann Dóra (Győri Audi ETO KC), Mihály Petra (Dunaújvárosi KKA), Pál Tamara (Győri Audi ETO KC), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Tóth Nikolett (FTC), Vámos Petra (NEKA), Varga Emőke (Alba Fehérvár KC)
Program:
Március 22., 18: –Németország
Március 23., 18: –Dánia
Március 24., 11: –Franciaország

Ennél lényegesen bonyolultabb a képlet az ifjúsági korosztályban, hiszen nemcsak két megméretés vár rájuk a nyáron, hanem két külön együttessel készülnek Celjére, illetve Bakura.

A prioritást természetesen a szlovéniai U17-es Európa-bajnokság élvezi, hiszen ez a torna nyújt kvalifikációs lehetőséget a 2020-as U18-as világbajnokságra. Az ifj. Kiss Szilárd vezette garnitúra Párizsban hangol az augusztusi fellépésre, s igencsak sűrű lesz a program: Kürthi Lauráék három nap alatt négy mérkőzést játszanak a tavalyi, göteborgi U16-os nyílt Eb-döntőben legyőzött franciákkal.

A leány U17-es válogatott Eb-re készülő kerete:
Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Német Kata (Dunaújvárosi KKA), Zsigmond Panna (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO KC), Horváth Nikolett (NEKA), Juhász Gréta (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújvárosi KKA), Kürthi Laura (Győri Audi ETO KC), Mérai Maja (NEKA), Németh Imola (NEKA), Rónai Diána (NEKA), Vámos Míra (NEKA), Világos Diána (Győri Audi ETO KC), Woth Viktória (NEKA)
Program:
Március 21., 19: –Franciaország
Március 22., 19: –Franciaország
Március 23., 11: –Franciaország
Március 23., 16: –Franciaország

Eközben az EYOF-csapat a szlovákiai Púchovban szerepel négycsapatos tornán, s készül a júliusi, azerbajdzsáni fellépésre. Kun Attila alakulata elsőként csütörtökön az osztrákokkal, majd a házigazdákkal, szombaton pedig a dánokkal méri össze a tudását.

A leány U17-es  válogatott EYOF-ra készülő kerete:
Kapusok: Csatlós Csenge (FTC), Hibácska Blanka (NEKA), Kubina Molli (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Babai Vivien (NEKA), Ballai Borbála (FTC), Csekő Brigitta (Győri Audi ETO KC), Kukely Anna (Békéscsabai ENKSE), Mlinkó Zsófia (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Nemes Laura (Siófok KTC), Ogonovszky Eszter (NEKA), Pál Eszter (Dunaújvárosi KKA), Pödör Blanka (Szombathelyi KKA), Sápi Gréta (DVSC), Takács Noémi (Győri Audi ETO KC), Tóth Krisztina Katalin (Győri Audi ETO KC), Török Lili (DVSC), Vajer Blanka (NEKA)
Program:
Március 22., 16.30: –Ausztria
Március 23., 16.30: –Szlovákia
Március 24., 10.30: –Dánia

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.