UP-info utanpotlassport.hu 2019.07.30 11:40 Frissítve: 2019.08.02 20:58

Vitorlázás: értékes hetedik hely az ifjúsági vb-n

A 29er magyar menője, Jeney Máté és De Jonghe Artúr 7. helyen végzett az ifjúsági világbajnokságon, de a lány 420-as páros is futott második helyezést futamban – számol be a történetekről a szövetség honlapja.

Hét hajóosztályban – leány és fiú 420, 29er és Laser Radial, valamint fiú RS:X – indultak magyar vitorlások a lengyelországi Gdyniában zajló ifjúsági világbajnokságon.

Jeney Máté és De Jonghe Artúr a 7. helyen végzett a lengyelországi ifjúsági világbajnokságon Fotó: Szymon Sikora

Jeney Máté és De Jonghe Artúr a 7. helyen végzett a lengyelországi ifjúsági világbajnokságon  •  Fotó: Szymon Sikora

A versenyen többnyire – egy nap kivételével – könnyebb, 6-12 csomós szélben tartották a futamokat, a kivételnek számító napon 18-23 csomós szélben versenyeztek a magyar reménységek. A legjobb eredményt a már eddig is számottevő nemzetközi sikereket magáénak tudó fiú 29er kettős, Jeney Máté és De Jonghe Artúr érte el: a 7. helyen végzett a 28 fős mezőnyben. A megrendezett 13 futam csaknem felében az első 10 között haladtak át a célvonalon, közöttük egy 2. és két 4. pozíciót elérve. A lányok között a 22. helyezést szerezte meg a 25 rajthoz álló egység között Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanna, de futottak egy 11. helyet is.

29 induló közül a 13. helyen végzett a fiú RS:X-ben Pálinkás Tamás. A fiú szörfös mezőny ugyancsak 13 futamot teljesített, a magyar versenyző háromszor ért célba az első tíz között.

A 420-as mezőnyöknek kilenc futamot rendeztek, a Litkey Janka, Érdi Hanna leány kettős a 21. helyen végzett, de az utolsó előtti futamban másodikként ért célba, ami feltétlenül biztató, amellett elértek még egy 10. helyezést is, és több futamban jó pozícióban értek fel az első bójához. A fiúk között ugyanebben az osztályban Szűcs Benedek és Batiz Ábel szállt vízre Gdyniában, a 30 egységet felvonultató mezőnyben a 18. volt a legjobb helyezésük, végül a 25. helyen végeztek. „Kiemelkedett a mezőnyből a győztes új-zélandi kettős, akik gyenge és erős szélben is tudtak futamot nyerni és nem sokkal korábban megnyerték az osztály világbajnokságát is Portugáliában” – mondta a magyar egységek edzője, Regős Attila. A 420-as osztályban az egységesen a helyszínen kapott Nautivela-hajók és Zaoli-vitorlák összerakására és beállítására két nap állt rendelkezésre.

Mindkét Laser Radial osztályban volt magyar induló, a lányok között Kis-Kapin Karina a 34. helyen végzett a 47 fős mezőnyben, a fiúk között pedig Zink Leon 51. lett az 57 induló között.

További korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.