HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.08 15:28 Frissítve: 2018.11.12 18:59

DVTK: Tajti fél év után tudta, hogy nem mutatkozhat be a Barcában

A Barcelonában és Málagában eltöltött utánpótláséveket követően a DVTK együtteséhez szerződött a 20 esztendős Tajti Mátyás. A korosztályos-válogatott középpályás céljai mellett az elmúlt évek tapasztalatairól is beszélt a honlapunknak adott interjúban.

Leiner Soma - utanpotlassport.hu2014-ben bombaként robbant a hír, hogy Tajti Mátyást a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona is szeretné soraiban tudni. A Puskás Akadémia neveltje a katalánokat választotta, ám nem találta számításait, így az akkor még szintén élvonalbeli Málaga együtteséhez szerződött. Az andalúziai karrier ígéretesen indult, azonban a spanyol élvonalbeli bemutatkozás elmaradt, így a 20 esztendős középpályás a nyáron hazatért, és a DVTK-ban igyekszik bizonyítani.

Tajti Mátyás (jobbra) már két gólnál jár az idei szezonban Fotó: dvtk.eu

Tajti Mátyás (jobbra) már két gólnál jár az idei szezonban  •  Fotó: dvtk.eu

– A legutóbbi fordulóban a játéknap legszebb találatát jegyezte, összességében már két gólnál jár az élvonalban. Megtalálta a helyét Miskolcon?

– Abszolút, szeretem a várost, a csapattársak is hamar befogadtak. Már csak az eredmények hiányoznak – sajnos ez hosszabb folyamat, a klub két éve a kiesés ellen küzd. Nem értek egyet azokkal, akik szerint nincs játékunk, az új trénerrel a nulláról építkezünk. Sokat léptünk előre, de rendre magunkat verjük meg.

– Utánpótlásévei legfontosabb időszakát Spanyolországban töltötte. Milyen érzés visszacsöppenni a hazai közegbe?

– Nem érzek nagy különbséget, hiszen Fernando személyében spanyol edzőnk van, aki a kintiekhez hasonló tréningeket vezényel. Ez döntő faktor volt a hazatérésemben.

– Egyre több magyar játékos szerződik külföldre fiatalon, a várt áttörés azonban rendre elmarad. Miben látja ennek okát?

– Itthon mindenki azt várja, hogy majd könnyedén odakerülünk az első csapathoz, de a valóság ennél sokkal kíméletlenebb. Én fél év után tudtam, hogy sosem mutatkozhatok majd be a Barcelona felnőttegyüttesében, hiszen az utánpótlásba is folyamatosan öt-hat új játékos érkezett, miközben a klub 90 millió euróért szerződtetett sztárokat. Azt viszont reálisnak tartottam, hogy az itt eltöltött éveket követően spanyol élvonalbeli játékos legyek.

Elmaradt az áttörés Barcelonában

Elmaradt az áttörés Barcelonában

– Ezért szerződött Málagába?

– Igen, hiszen a saját nevelésű játékosok ott rendre megkapják a lehetőséget, de az is igaz, hogy zömében 22-23 évesen. Jól alakultak a dolgaim, bajnokok lettünk az U19-es együttessel, majd a második csapattal is, én meg felkerültem a felnőttkerethez. A nyáron három hónapot edzettem velük, pályára léptem felkészülési meccseken, 19 évesen a lehetőség kapujában álltam. Aztán egyik napról a másikra visszatettek a második csapatba, én pedig értetlenül álltam a történtek előtt. Később kiderült, fizikálisan nem tartottak még kész játékosnak.

– Az együttes kiesett az élvonalból. Ezután sem marasztalták?

– Az utolsó néhány fordulóban már biztos volt a kiesés, ennek ellenére sem kaptuk meg az esélyt a bizonyításra. Ez jól mutatta, hogy a klub fiatalokkal kapcsolatos hozzáállása nem változott, ráadásul a másodosztályból pokoli nehéz feljutni. Nem akartam további 2-3 évet várni a lehetőségre. Az volt a tervem, hogy felépítem magam, és hétről hétre a felnőttek között lépek pályára.

– Saját példájából kiindulva mit tanácsol a fiataloknak, érdemes belevágni a légióséletbe?

– A fejlődésük szempontjából mindenképp. Úgy gondolom, hogy fiatalon lehet elsajátítani azokat a készségeket, amelyek szükségesek a sikeres nemzetközi karrierhez. A spanyol utánpótlásban nevelkedtem, gyorsabban gondolkodom a pályán, és hiszem, ha ismét kikerülök külföldre, nem érnek majd újdonságok.

– Tavasszal úgy nyilatkozott, fejlődése érdekében egy évre hazatérne Magyarországra. Végül így alakult, de hogyan tovább?

– Egyelőre nem gondolkodom ezen, csak a bennmaradásra koncentrálok. Egyébként sem jellemző rám, hogy hosszú távra terveznék, mindig a következő cél lebeg a szemem előtt.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.