HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.08 15:28 Frissítve: 2018.11.12 18:59

DVTK: Tajti fél év után tudta, hogy nem mutatkozhat be a Barcában

A Barcelonában és Málagában eltöltött utánpótláséveket követően a DVTK együtteséhez szerződött a 20 esztendős Tajti Mátyás. A korosztályos-válogatott középpályás céljai mellett az elmúlt évek tapasztalatairól is beszélt a honlapunknak adott interjúban.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.hu2014-ben bombaként robbant a hír, hogy Tajti Mátyást a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona is szeretné soraiban tudni. A Puskás Akadémia neveltje a katalánokat választotta, ám nem találta számításait, így az akkor még szintén élvonalbeli Málaga együtteséhez szerződött. Az andalúziai karrier ígéretesen indult, azonban a spanyol élvonalbeli bemutatkozás elmaradt, így a 20 esztendős középpályás a nyáron hazatért, és a DVTK-ban igyekszik bizonyítani.

Tajti Mátyás (jobbra) már két gólnál jár az idei szezonban Fotó: dvtk.eu

Tajti Mátyás (jobbra) már két gólnál jár az idei szezonban  •  Fotó: dvtk.eu

– A legutóbbi fordulóban a játéknap legszebb találatát jegyezte, összességében már két gólnál jár az élvonalban. Megtalálta a helyét Miskolcon?

– Abszolút, szeretem a várost, a csapattársak is hamar befogadtak. Már csak az eredmények hiányoznak – sajnos ez hosszabb folyamat, a klub két éve a kiesés ellen küzd. Nem értek egyet azokkal, akik szerint nincs játékunk, az új trénerrel a nulláról építkezünk. Sokat léptünk előre, de rendre magunkat verjük meg.

– Utánpótlásévei legfontosabb időszakát Spanyolországban töltötte. Milyen érzés visszacsöppenni a hazai közegbe?

– Nem érzek nagy különbséget, hiszen Fernando személyében spanyol edzőnk van, aki a kintiekhez hasonló tréningeket vezényel. Ez döntő faktor volt a hazatérésemben.

– Egyre több magyar játékos szerződik külföldre fiatalon, a várt áttörés azonban rendre elmarad. Miben látja ennek okát?

– Itthon mindenki azt várja, hogy majd könnyedén odakerülünk az első csapathoz, de a valóság ennél sokkal kíméletlenebb. Én fél év után tudtam, hogy sosem mutatkozhatok majd be a Barcelona felnőttegyüttesében, hiszen az utánpótlásba is folyamatosan öt-hat új játékos érkezett, miközben a klub 90 millió euróért szerződtetett sztárokat. Azt viszont reálisnak tartottam, hogy az itt eltöltött éveket követően spanyol élvonalbeli játékos legyek.

Elmaradt az áttörés Barcelonában

Elmaradt az áttörés Barcelonában

– Ezért szerződött Málagába?

– Igen, hiszen a saját nevelésű játékosok ott rendre megkapják a lehetőséget, de az is igaz, hogy zömében 22-23 évesen. Jól alakultak a dolgaim, bajnokok lettünk az U19-es együttessel, majd a második csapattal is, én meg felkerültem a felnőttkerethez. A nyáron három hónapot edzettem velük, pályára léptem felkészülési meccseken, 19 évesen a lehetőség kapujában álltam. Aztán egyik napról a másikra visszatettek a második csapatba, én pedig értetlenül álltam a történtek előtt. Később kiderült, fizikálisan nem tartottak még kész játékosnak.

– Az együttes kiesett az élvonalból. Ezután sem marasztalták?

– Az utolsó néhány fordulóban már biztos volt a kiesés, ennek ellenére sem kaptuk meg az esélyt a bizonyításra. Ez jól mutatta, hogy a klub fiatalokkal kapcsolatos hozzáállása nem változott, ráadásul a másodosztályból pokoli nehéz feljutni. Nem akartam további 2-3 évet várni a lehetőségre. Az volt a tervem, hogy felépítem magam, és hétről hétre a felnőttek között lépek pályára.

– Saját példájából kiindulva mit tanácsol a fiataloknak, érdemes belevágni a légióséletbe?

– A fejlődésük szempontjából mindenképp. Úgy gondolom, hogy fiatalon lehet elsajátítani azokat a készségeket, amelyek szükségesek a sikeres nemzetközi karrierhez. A spanyol utánpótlásban nevelkedtem, gyorsabban gondolkodom a pályán, és hiszem, ha ismét kikerülök külföldre, nem érnek majd újdonságok.

– Tavasszal úgy nyilatkozott, fejlődése érdekében egy évre hazatérne Magyarországra. Végül így alakult, de hogyan tovább?

– Egyelőre nem gondolkodom ezen, csak a bennmaradásra koncentrálok. Egyébként sem jellemző rám, hogy hosszú távra terveznék, mindig a következő cél lebeg a szemem előtt.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS