B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.07 19:44 Frissítve: 2019.12.07 19:53

Cycloross: Vas Kata Blanka remek második helye az esseni versenyen

„Marianne odajött gratulálni nekem, egy pillanatig el sem hittem, hogy ez tényleg megtörténik" – meséli a 18 éves Vas Kata Blanka, aki fantasztikus sikert ért el cyclo-cross-ban az Ethias Cross-sorozat esseni futamán: a női kerékpársport legnagyobb legendája, a többszörös olimpiai és világbajnok Marianne Vos mögött, másodikként ért célba.

vkb hamvas

Vas Kata Blanka legnagyobb sikerét érte el cyclo-cross-ban  •  Fotó: Hamvas Bálint

Szombaton a belgiumi Essenben rendezték a kerékpárosok Ethias Cross-sorozat versenyét, amelyen a 18 éves Vas Kata Blanka is rajthoz állt a belga Doltcini-Van Eyck Sport csapatának színeiben. A C1 kategóriájú cyclocross viadal papíron nem tartozik a legrangosabb versenyek közé, ennek ellenére a szakág legjobbjai is részt vesznek rajta. Hogy csak egy nevet említsünk: a most is győztes Marianne Vos.

A női kerékpársport holland legendája kétszeres olimpiai (2008 – pálya, pontverseny, 2012 – országút), háromszoros országúti -, és hétszeres cyclo-cross világbajnokként érkezett a versenyre, amelyen Blanka végig nagyszerű formában kerekezve végzett a második helyen. A kiváló eredmény a bajnok elismerését is kiérdemelte.

vkb hamvas bálint

Vos gratulál Vasnak  •  Fotó: Hamvas Bálint

„Marianne Vos odajött gratulálni nekem – meséli boldogan Blanka honlapunknak. – Ő tényleg a legnagyobbak egyike, egy pillanatig el sem hittem, hogy ez tényleg megtörténik. Tavaly indultam vele világkupán, de akkor fényévekre voltam tőle, most látótávolságon belülre értem. Hihetetlenül boldog vagyok. A rajtom remekül sikerült, aztán hibáztam, mert a sáros emelkedőn kimentem a nyomból, így le kellett szállnom és futnom. Ekkor kisebb csoport felért rám, de tudtam váltani, és sikerült leszakítanom. Sokáig harmadikként tekertem, ám amikor az előttem lévő versenyző biciklit cserélt, megelőztem, aztán csak tartottam a tempómat a célig. Rettentően kemény volt, de elképesztően jó érzés másodikként bejönni, olyankor fáradtságot sem érzek. A felnőttek között nekem már ez a legnagyobb eredményem.”

A hegyen junior Eb- és vb-negyedik, országúton junior-vb-hetedik versenyző a siker után egyből repülőre ült, és Spanyolországba utazott, ahol egyhetes edzőtáborban készül a következő versenyre.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.