B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.07 19:44 Frissítve: 2019.12.07 19:53

Cycloross: Vas Kata Blanka remek második helye az esseni versenyen

„Marianne odajött gratulálni nekem, egy pillanatig el sem hittem, hogy ez tényleg megtörténik" – meséli a 18 éves Vas Kata Blanka, aki fantasztikus sikert ért el cyclo-cross-ban az Ethias Cross-sorozat esseni futamán: a női kerékpársport legnagyobb legendája, a többszörös olimpiai és világbajnok Marianne Vos mögött, másodikként ért célba.

vkb hamvas

Vas Kata Blanka legnagyobb sikerét érte el cyclo-cross-ban  •  Fotó: Hamvas Bálint

Szombaton a belgiumi Essenben rendezték a kerékpárosok Ethias Cross-sorozat versenyét, amelyen a 18 éves Vas Kata Blanka is rajthoz állt a belga Doltcini-Van Eyck Sport csapatának színeiben. A C1 kategóriájú cyclocross viadal papíron nem tartozik a legrangosabb versenyek közé, ennek ellenére a szakág legjobbjai is részt vesznek rajta. Hogy csak egy nevet említsünk: a most is győztes Marianne Vos.

A női kerékpársport holland legendája kétszeres olimpiai (2008 – pálya, pontverseny, 2012 – országút), háromszoros országúti -, és hétszeres cyclo-cross világbajnokként érkezett a versenyre, amelyen Blanka végig nagyszerű formában kerekezve végzett a második helyen. A kiváló eredmény a bajnok elismerését is kiérdemelte.

vkb hamvas bálint

Vos gratulál Vasnak  •  Fotó: Hamvas Bálint

„Marianne Vos odajött gratulálni nekem – meséli boldogan Blanka honlapunknak. – Ő tényleg a legnagyobbak egyike, egy pillanatig el sem hittem, hogy ez tényleg megtörténik. Tavaly indultam vele világkupán, de akkor fényévekre voltam tőle, most látótávolságon belülre értem. Hihetetlenül boldog vagyok. A rajtom remekül sikerült, aztán hibáztam, mert a sáros emelkedőn kimentem a nyomból, így le kellett szállnom és futnom. Ekkor kisebb csoport felért rám, de tudtam váltani, és sikerült leszakítanom. Sokáig harmadikként tekertem, ám amikor az előttem lévő versenyző biciklit cserélt, megelőztem, aztán csak tartottam a tempómat a célig. Rettentően kemény volt, de elképesztően jó érzés másodikként bejönni, olyankor fáradtságot sem érzek. A felnőttek között nekem már ez a legnagyobb eredményem.”

A hegyen junior Eb- és vb-negyedik, országúton junior-vb-hetedik versenyző a siker után egyből repülőre ült, és Spanyolországba utazott, ahol egyhetes edzőtáborban készül a következő versenyre.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.