HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.12 18:00 Frissítve: 2018.09.12 18:06

Cselgáncs: kezdődik a junior Európa-bajnokság

Csütörtökön kezdődik a junior cselgáncsozók szófiai Európa-bajnoksága. A fiú- és a leányszakág vezetőedzőjével, Horváth Lászlóval, illetve Radics Attilával a sportolók felkészültségéről, és persze a várakozásokról beszélgettünk.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön kezdődik a junior dzsúdósok Európa-bajnoksága Szófiában. A magyar leányválogatott acélos kerettel utazik a viadalra, a vezetőedző, Radics Attila ennek megfelelően tűzte ki a célokat.

„Egy-egy érmet és pontszerző helyet várok. Az előzetes nevezések alapján rendkívül erős lesz a mezőny. A cselgáncs az utóbbi években népszerű sportág lett, egyre nehezebb odaérni a dobogóra. Ennek ellenére azoktól a versenyzőktől, akik eddig is remekeltek a nemzetközi viadalokon, most is jó szereplést várok.”

Sipőcz Richárd (kékben) Szófiában is nagyot szeretne dobni

Sipőcz Richárd (kékben) Szófiában is nagyot szeretne dobni

Érdekesség, hogy a lehetséges egy ifjúsági olimpiai kvótát megszerző, 63 kilogrammos Özbas Szofi is tatamira lép Szófiában. Így aztán a ceglédi lánynak meglehetősen sűrű lesz a programja, mivel az októberi ötkarikás megméretés után még a bahamai junior-világbajnokságon is részt vesz. Felvetődik a kérdés: nem mehet-e az eredményesség rovására a nagy terhelés?

„A klubja beleegyezése nélkül nem indítanánk el az összes versenyen. Az Eb tökéletes felkészülési, egyben bizonyítási lehetőség lesz neki – így a vezetőedző. − Egyértelműen az olimpia a legfontosabb állomás, s ha jól szerepel Buenos Airesben, az plusz lökést is adhat a vébére.”

A fiúk mestere, Horváth László szerint igen stabil az általa irányított keret.

„Az Európa−kupa-sorozat alapján a srácok voltak az eredményesebbek, ez azonban nem garancia semmire. Különösen fontos lenne a jó szereplés Szófiában, hiszen a legutóbbi világversenyes érmet ebben a korosztályban kétezer-tizennégyben Tóth Krisztián szerezte, ő akkor világbajnok lett. Kollégámhoz hasonlóan én is egy-egy érmet és pontszerző helyet remélek. Bár ezt akár visszafogott tervnek is tekinthetem, hiszen előfordulhat, hogy akár egy súlycsoportban is teljesítjük azt.”

A 81 kilogrammos súlycsoportban rendkívül izmos a magyar csapat. Gőz Roland, Rajkai Róbert és Tóth Benedek egyaránt remekelt az Európa−kupa-viadalokon. Bulgáriában Rajkai és Gőz indul, ugyanakkor Tóthot sem mellőzik: Rajkai mellett ő utazhat a már emlegetett bahamai vb-re, a hazai rendezésű U23-as Európa-bajnokságon pedig Gőzzel együtt képviseli majd a magyar színeket.

Szó esett a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, plusz 100 kilós Sipőcz Richárdról is, aki még ifiként bizonyíthat a juniorok között.

„Ő az idősebbekhez is beköszönt már, nem is egyszer. Akadt olyan verseny, amelyen legyőzte a korosztályos világbajnoki bronzérmest. Úgy vélem, jó sorsolással akár az Eb-n is dobogóra is állhat.”

A magyar indulók
Fiúk
55 kg: Feczkó Csanád (Miskolci VSC), 66 kg: Kozma Ákos (Kaposvári JK), 73 kg: Gunics Endre (Domaszéki Judo Ifjúsági Egyenlőségi SE), 81 kg: Gőz Roland (KSI SE), 81 kg: Rajkai Róbert (Százhalombatta Város Ifjúsági SE), 90 kg: Tóth Apor (Miskolci VSC), 90 kg: Tóth Ferenc (Rákosvidéke Hajtós DSE), 100 kg: Árvai Péter (Ceglédi VSE), +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi István Egyetem SE), +100 kg: Waczulik Richárd (Újpesti TE)
Leányok
44 kg: Beringer Fatime (KSI SE), 44 kg: Vaska Fanni (Ippon Judo Tatabánya SE), 57 kg: Maróti Alexandra (Újpesti TE), 57 kg: Varga Brigitta (KSI SE), 63 kg: Özbas Szofi (Ceglédi VSE), 70 kg: Balogh Sára (Szatymazi SE), 70 kg: Czerlau Jennifer (DVTK-Miskolci JC),
78 kg: Tóth Fanni (KSI SE), +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Bajai JC)

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS