B. V. utanpotlassport.hu 2020.09.25 18:00 Frissítve: 2020.09.25 18:01

Cselgáncs: az egészség és a kemény munka a jelszó a Vasasban

Az egészségügyi előírásokat maximálisan betartva folyik a kemény felkészülés a Vasas cselgáncsszakosztályában, a Budai Judo Akadémián. Hadfi Dániel vezetőedző abban bízik, hogy hamarosan komoly hazai versenyek lesznek.

A világjárvány második hullámának érkezése után eddig nem kellett leállítani a munkát a Vasas cselgáncsszakosztályában, a Budai Judo Akadémián. Ettől függetlenül a kialakult helyzet mindenkitől fegyelmezettséget igényel, így természetesen az edzéseken a terembe lépés előtt mindenki kötelező lázmérésen esik át.

A Vasas vezetőedzője, Hadfi Dániel szerint járványhelyzeteben is készen állniuk a versenyekre Fotó: Vasas Attila/Vasas SC

A Vasas vezetőedzője, Hadfi Dániel szerint járványhelyzetben is készen állniuk a versenyekre  •  Fotó: Vasas Attila/Vasas SC

„Nem egyszerű a helyzet, nagyon oda kell figyelnünk a versenyzőkre és az egészségükre, most az a legfontosabb – mondta a szakosztály vezetőedzője, a korábbi Európa-bajnok Hadfi Dániel. De közben haladni kell az előre eltervezett programunkkal is, mert azt reméljük, hogy hamarosan jönnek a komoly hazai versenyek, azokon szeretnénk jól szerepelni. Ahhoz kemény munkára, alapos felkészülésre van szükség.”

A Magyar Judo Szövetség honlapja szerint a következő jelentős esemény az október 3-i U23-as országos bajnokság lehet, amely a vasasosoknak is kiemelt viadal lehet. Pláne, ha hozzátesszük, Hadfi szerint komoly potenciál van a mostani csapatban.

„Szerencsére sok tehetséges versenyzőnk van, rengeteg korosztályos magyar bajnokkal, junior Európa-kupa győztessel, utánpótlás-válogatottal. Imádják a dzsúdót, imádnak versenyezni, ezért is telik nehezen ez a vírusos időszak. Az ifjúsági és serdülőkorosztályunk nagy része még nálunk kezdett óvodásként, ezért különösen nagy büszkeség, hogy eljutottak erre a szintre. A már majdnem felnőtt Beringer Fatimére, illetve testvérére Dominikra építjük a szakosztályt, reméljük, ők nemsokára csatlakozhatnak a felnőttválogatotthoz.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.