utanpotlassport.hu 2019.12.08 18:57 Frissítve: 2019.12.08 19:07

Boksz: négy ifjú hölgy nyert országos felnőttbajnokságot

Tinédzserkorú bokszbajnokokat is avattak az idei felnőtt ob-n, amelyen elsősorban az ifjú hölgyek tündököltek. A Madárfészek Ökölvívó Akadémián lebonyolított selejtezőket követően a Körcsarnokban megrendezett döntők eredményhirdetésekor a húszon még innen levő kesztyűs amazonok közül négyen vehettek át aranyérmet.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu  A 2019-es felnőtt ökölvívó országos bajnokságon száznegyvenen indultak, a kiírás értelmében a tíz női és nyolc férfi kategóriában a 18 és a 40 esztendő közöttieknek nyílt lehetőségük ütésadó és csapásálló képességeik megmutatására a ringben.

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának Forrás: olimpia.hu

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának  •  Forrás: olimpia.hu

Szövetségi külön engedéllyel egy-két „koraérett” bokszoló is zöldfényt kapott ugyan, a korkorlát miatt azonban a juniorok és az ifik nem állhattak rajthoz, a serdülőkről már nem is szólva – hiába, no, a boksz alapvetően veszélyes üzem! –, figyelmünk ennél fogva, honlapunk profiljából fakadóan alapvetően a 18 és 20 év közöttiek produkciójára irányult.

Az érintettek rá is szolgáltak kiemelt érdeklődésünkre, még akkor is, ha a férfimezőnyben a tini legények súlycsoportjukban nemigen tudták elverekedni magukat a döntőig, illetve akinek mégis sikerült, a fináléban alulmaradt tapasztaltabb, vagy egyszerűen csak ma még nála jobb ellenfelével szemben.

Négy erős, és egyformán 19 éves kivétel akadt: Bernáth Attila az 52, Pócza Milos a 69, Egervári Richárd a 91, Fehér Koppány pedig a plusz 91 kilósok kategóriájában léphetett szorítóba az aranyért, ám mindegyikőjüknek be kellett érnie az ezüsttel. Bernáthnak, a 49 kg tavalyi ifjúsági Európa-bajnokának a „mentségére” szól, hogy legyőzője, a 21 éves Szaka István, aki 4-1-es pontozással nyert, a nemzetközi bokszbörzén is jegyzett ökölvívóink közé tartozik.

A gyengébbnek mondott nem küzdelmében ugyanakkor szép számban jeleskedtek a húszon inneni amazonok. Elsősorban az ifjúsági olimpiát is megjárt Hámori Luca alkotott maradandót a kötelek között. A kőszegi Fitt-Box 18 éves üdvöskéje rendíthetetlenül menetelt előre a 64 kilósok súlycsoportjában, s a döntőt is ellentmondás nélkül, egyhangú pontozással nyerte tíz esztendővel idősebb riválisával szemben. Teljesítményét a szakemberek is méltányolták, akik a Mikuláskor, vagyis éppen december hatodikán rendezett döntők után „előrehozott” Luca napot tartottak, Hámorit választva meg az országos bajnokság legjobb női versenyzőjének.

Rajta kívül a tizenévesek közül még hárman mondhatták el utóbb magukról, hogy kategóriájukban ők 2019 magyar felnőttbajnokai. A 19 éves Herczeg Virág a 48 kg-ban állhatott fel a dobogó tetejére, míg a két 18 esztendős kiválóság közül Tarnóczy Tamara az 51, Lakotár Hanna pedig az 54 kilóban bizonyult a legjobbnak.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.