Boksz: négy ifjú hölgy nyert országos felnőttbajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 18:57
Címkék
Tinédzserkorú bokszbajnokokat is avattak az idei felnőtt ob-n, amelyen elsősorban az ifjú hölgyek tündököltek. A Madárfészek Ökölvívó Akadémián lebonyolított selejtezőket követően a Körcsarnokban megrendezett döntők eredményhirdetésekor a húszon még innen levő kesztyűs amazonok közül négyen vehettek át aranyérmet.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 2019-es felnőtt ökölvívó országos bajnokságon száznegyvenen indultak, a kiírás értelmében a tíz női és nyolc férfi kategóriában a 18 és a 40 esztendő közöttieknek nyílt lehetőségük ütésadó és csapásálló képességeik megmutatására a ringben.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 2019-es felnőtt ökölvívó országos bajnokságon száznegyvenen indultak, a kiírás értelmében a tíz női és nyolc férfi kategóriában a 18 és a 40 esztendő közöttieknek nyílt lehetőségük ütésadó és csapásálló képességeik megmutatására a ringben.

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának Forrás: olimpia.hu
Hámori Lucát választották az ob legjobbjának Forrás: olimpia.hu

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának  •  Forrás: olimpia.hu

Szövetségi külön engedéllyel egy-két „koraérett” bokszoló is zöldfényt kapott ugyan, a korkorlát miatt azonban a juniorok és az ifik nem állhattak rajthoz, a serdülőkről már nem is szólva – hiába, no, a boksz alapvetően veszélyes üzem! –, figyelmünk ennél fogva, honlapunk profiljából fakadóan alapvetően a 18 és 20 év közöttiek produkciójára irányult.

Az érintettek rá is szolgáltak kiemelt érdeklődésünkre, még akkor is, ha a férfimezőnyben a tini legények súlycsoportjukban nemigen tudták elverekedni magukat a döntőig, illetve akinek mégis sikerült, a fináléban alulmaradt tapasztaltabb, vagy egyszerűen csak ma még nála jobb ellenfelével szemben.

Négy erős, és egyformán 19 éves kivétel akadt: Bernáth Attila az 52, Pócza Milos a 69, Egervári Richárd a 91, Fehér Koppány pedig a plusz 91 kilósok kategóriájában léphetett szorítóba az aranyért, ám mindegyikőjüknek be kellett érnie az ezüsttel. Bernáthnak, a 49 kg tavalyi ifjúsági Európa-bajnokának a „mentségére” szól, hogy legyőzője, a 21 éves Szaka István, aki 4-1-es pontozással nyert, a nemzetközi bokszbörzén is jegyzett ökölvívóink közé tartozik.

A gyengébbnek mondott nemküzdelmében ugyanakkor szép számban jeleskedtek a húszon inneni amazonok. Elsősorban az ifjúsági olimpiát is megjárt Hámori Luca alkotott maradandót a kötelek között. A kőszegi Fitt-Box 18 éves üdvöskéje rendíthetetlenül menetelt előre a 64 kilósok súlycsoportjában, s a döntőt is ellentmondás nélkül, egyhangú pontozással nyerte tíz esztendővel idősebb riválisával szemben. Teljesítményét a szakemberek is méltányolták, akik a Mikuláskor, vagyis éppen december hatodikán rendezett döntők után „előrehozott” Luca napot tartottak, Hámorit választva meg az országos bajnokság legjobb női versenyzőjének.

Rajta kívül a tizenévesek közül még hárman mondhatták el utóbb magukról, hogy kategóriájukban ők 2019 magyar felnőttbajnokai. A 19 éves Herczeg Virág a 48 kg-ban állhatott fel a dobogó tetejére, míg a két 18 esztendős kiválóság közül Tarnóczy Tamara az 51, Lakotár Hanna pedig az 54 kilóban bizonyult a legjobbnak.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik