utanpotlassport.hu 2019.12.08 18:57 Frissítve: 2019.12.08 19:07

Boksz: négy ifjú hölgy nyert országos felnőttbajnokságot

Tinédzserkorú bokszbajnokokat is avattak az idei felnőtt ob-n, amelyen elsősorban az ifjú hölgyek tündököltek. A Madárfészek Ökölvívó Akadémián lebonyolított selejtezőket követően a Körcsarnokban megrendezett döntők eredményhirdetésekor a húszon még innen levő kesztyűs amazonok közül négyen vehettek át aranyérmet.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu  A 2019-es felnőtt ökölvívó országos bajnokságon száznegyvenen indultak, a kiírás értelmében a tíz női és nyolc férfi kategóriában a 18 és a 40 esztendő közöttieknek nyílt lehetőségük ütésadó és csapásálló képességeik megmutatására a ringben.

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának Forrás: olimpia.hu

Hámori Lucát választották az ob legjobbjának  •  Forrás: olimpia.hu

Szövetségi külön engedéllyel egy-két „koraérett” bokszoló is zöldfényt kapott ugyan, a korkorlát miatt azonban a juniorok és az ifik nem állhattak rajthoz, a serdülőkről már nem is szólva – hiába, no, a boksz alapvetően veszélyes üzem! –, figyelmünk ennél fogva, honlapunk profiljából fakadóan alapvetően a 18 és 20 év közöttiek produkciójára irányult.

Az érintettek rá is szolgáltak kiemelt érdeklődésünkre, még akkor is, ha a férfimezőnyben a tini legények súlycsoportjukban nemigen tudták elverekedni magukat a döntőig, illetve akinek mégis sikerült, a fináléban alulmaradt tapasztaltabb, vagy egyszerűen csak ma még nála jobb ellenfelével szemben.

Négy erős, és egyformán 19 éves kivétel akadt: Bernáth Attila az 52, Pócza Milos a 69, Egervári Richárd a 91, Fehér Koppány pedig a plusz 91 kilósok kategóriájában léphetett szorítóba az aranyért, ám mindegyikőjüknek be kellett érnie az ezüsttel. Bernáthnak, a 49 kg tavalyi ifjúsági Európa-bajnokának a „mentségére” szól, hogy legyőzője, a 21 éves Szaka István, aki 4-1-es pontozással nyert, a nemzetközi bokszbörzén is jegyzett ökölvívóink közé tartozik.

A gyengébbnek mondott nem küzdelmében ugyanakkor szép számban jeleskedtek a húszon inneni amazonok. Elsősorban az ifjúsági olimpiát is megjárt Hámori Luca alkotott maradandót a kötelek között. A kőszegi Fitt-Box 18 éves üdvöskéje rendíthetetlenül menetelt előre a 64 kilósok súlycsoportjában, s a döntőt is ellentmondás nélkül, egyhangú pontozással nyerte tíz esztendővel idősebb riválisával szemben. Teljesítményét a szakemberek is méltányolták, akik a Mikuláskor, vagyis éppen december hatodikán rendezett döntők után „előrehozott” Luca napot tartottak, Hámorit választva meg az országos bajnokság legjobb női versenyzőjének.

Rajta kívül a tizenévesek közül még hárman mondhatták el utóbb magukról, hogy kategóriájukban ők 2019 magyar felnőttbajnokai. A 19 éves Herczeg Virág a 48 kg-ban állhatott fel a dobogó tetejére, míg a két 18 esztendős kiválóság közül Tarnóczy Tamara az 51, Lakotár Hanna pedig az 54 kilóban bizonyult a legjobbnak.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.