Birkózás: Újfalvi Lili (69 kg) kadét Európa-bajnok lett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 21:10
Címkék
Pénteken született meg a kadét birkózóválogatott első érme a faenzai korosztályos Európa-bajnokságon: Újfalvi Lili a 69 kilogrammosok dobogójának legfelső fokára állhatott.

A magyar birkózóválogatott az ötödik versenynapon szerezte első érmét a faenzai kadét Európa-bajnokságon, amely arany lett.Újfalvi Lili (69 kg) brillírozott a csütörtöki főtáblás mérkőzéseken, beverekedte magát a péntek esti fináléba, ahol a fehérorosz Alina Makszimivával nézett farkasszemet. Az első menetben a hölgyek felmérték egymás képességeit, nem sikerült akciót végrehajtaniuk. A bírók a magyart látták passzívabbnak, így elrendelték a 30 másodperces aktivitási időt, amely alatt nem sikerült akciót végrehajtania, tehát a beloruszhoz került az egypontos előny.Újfalvi Lili (69 kg) brillírozott a csütörtöki főtáblás mérkőzéseken, beverekedte magát a péntek esti fináléba, ahol a fehérorosz Alina Makszimivával nézett farkasszemet. Az első menetben a hölgyek felmérték egymás képességeit, nem sikerült akciót végrehajtaniuk. A bírók a magyart látták passzívabbnak, így elrendelték a 30 másodperces aktivitási időt, amely alatt nem sikerült akciót végrehajtania, tehát a beloruszhoz került az egypontos előny.

Újfalvi Lili így örült kadét Európa-bajnoki címének Forrás: birkozoszov.hu
Újfalvi Lili így örült kadét Európa-bajnoki címének Forrás: birkozoszov.hu

Újfalvi Lili így örült kadét Európa-bajnoki címének  •  Forrás: birkozoszov.hu

A második menetben a mérkőzésvezetők hasonlóképpen jártak el Makszimivával szemben, és ő sem tudott élni a lehetőségével. Igen ám, de egyből tudott indítani egy lábra támadást is, amelynek levitel lett a vége, ezzel 3−1-re vezetett. Lili nem adta fel, megkontrázott egy, a fehérorosz által indított akciót, és levitte riválisát, ezzel 3−3-ra módosult az állás. Alina edzői challenge-et kértek, amelyet a bírók 12 másodperccel a vége előtt elutasítottak, ezzel Újfalvi 4−3-ra megnyerte a kontinensbajnoki finálét.

Vizi Flóra (53 kg) nem állt meg a bronzmérkőzésig: tussal kerekedett a francia Amel Rebiha fölé a vigaszágon. A fiatal a fehérorosz Aleszija Hetmanavával találta szembe magát. A párharcnak magyar szempontból nem „happy end” lett a vége, mivel a belorusz tusolta Vizit 4−0-s állásnál, ezzel Flóra az ötödik helyen zárt Olaszországban.

A pénteki versenynap nem indult jól a szabadfogású fiúválogatottnak, hiszen öt sportoló közül csak Kiss Benedek (55 kg) tudta megnyerni első mérkőzését. Eközben Kocsis Ferenc (48 kg), Balázs Bálint (65 kg), Laky Levente (80 kg) és Deák Zoltán (110 kg) kikapott az első fordulóban, ráadásul a folytatásban Kisst is legyőzték. Ötük közül csupán Deák folytathatja szombaton a vigaszágon.

KADÉT EURÓPA-BAJNOKSÁG, FAENZA
Ötödik versenynap
Selejtező
48 kg: Viktor Nejcsev (bolgár)−Kocsis Ferenc 8−4
55 kg: Kiss Benedek−Harvey Ridings (brit) 10−0
65 kg: Aljakszandr Hulnik (fehérorosz)−Balázs Bálint 8−8
110 kg: Andrej Besztajev (orosz)−Deák Zoltán 10−0
Nyolcaddöntő
55 kg: Hajk Abrahamjan (örmény)−Kiss Benedek 10−0
80 kg: Daviti Koguasvili (grúz)−Laky Levente, tus 10−0-nál
Vigaszági mérkőzés
53 kg: Vizi Flóra−Amel Rebiha (francia), tus 8−6-nál
Bronzmérkőzés
53 kg: Aleszija Hetmanava (fehérorosz)−Vizi Flóra, tus 4−0-nál
Döntő
69 kg: Újfalvi Lili−Alina Makszimava (fehérorosz) 4−3

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik