utanpotlassport.hu 2019.04.11 20:25 Frissítve: 2019.04.11 20:34

Birkózás, felnőtt Eb: Galambos Ramóna értékes ötödik helye

Két nagy skalpot is begyűjtve lett végül ötödik Galambos Ramóna a bukaresti felnőtt Európa-bajnokságon, a megszokott súlyánál feljebb, az 59 kg-ban birkózva.

Szekeres István – utanpotlassport.hu Fantasztikus iramot diktálva győzte le Galambos Ramóna a délelőtti vigaszági mérkőzésen a 32 éves, rutinos, Eb-ezüstérmes, fehérorosz Katjarina Hancsar-Januskevicset. Az ellenfél az első menetben 3–0-s magyar vezetéskor négypontos hátravágással még fordított, de attól kezdve már csak Ramóna volt a szőnyegen. Kiléptetésekkel és mögékerülésekkel 9–4-re vezetett, és a bírók annyira élvezték a meccset, hogy elfelejtették meginteni Hancsart. Pedig többször is megtehették volna.

Ramóna (zöld mezben) támadásban Forrás: UWW

Ramóna (zöld mezben) támadásban  •  Forrás: UWW

Aztán a magyar rövidre zárta a történetet: megkontrázta a fehérorosz szaltóját, 11–4, és az 5:38. percben két vállra fektette ellenfelét.

A kora esti bronzmérkőzésen a súlycsoport tavalyi kontinensbajnoka, a török Elif Jale Yesilirmak volt az ellenfél.

Ramóna ott folytatta, ahol délelőtt a fehérorosz ellen abbahagyta. Tapadt a törökre, és folyamatosan ment előre. Ezúttal nem maradt el az intés, 1–0 ide. A második menetben a csak kicsivel magasabb, de erősebb testalkatú Yesilirmak enyhe fölényre tett szert; el kellett fogadnunk, hogy megintették a mi leányunkat is (mi mást tehettünk volna?), 1–1.

Másfél perc volt hátra. Ramóna támadásaiban már nem volt meg az addigi sodró lendület, a török mögékerülése mégis kissé balszerencsés módon érkezett, 1–3, és azzal tulajdonképpen eldőlt a bronzmeccs sorsa. A maradék harminc másodpercben Ramóna kockáztatott, s azt Yesilirmak újabb mögékerüléssel kihasználta. 5–1 és török bronz lett a vége.

Az Európa-bajnoki címet Galambos első legyőzője, a bolgár Biljana Dudova nyerte el, teljesen megérdemelten, miután a döntőben 3–0-ra verte az orosz Szvetlana Lipatovát.

• • • • •

A 76 kg bronzmérkőzésén a tavalyi U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett 6–2-re legyőzte a norvég Solheimet. Ő már nem utánpótláskorú, de az elmúlt években honlapunk egyik főszereplője volt. Kicsit „a mi gyerekünk”… Gratulálunk neki.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.