utanpotlassport.hu 2019.04.11 20:25 Frissítve: 2019.04.11 20:34

Birkózás, felnőtt Eb: Galambos Ramóna értékes ötödik helye

Két nagy skalpot is begyűjtve lett végül ötödik Galambos Ramóna a bukaresti felnőtt Európa-bajnokságon, a megszokott súlyánál feljebb, az 59 kg-ban birkózva.

Szekeres István – utanpotlassport.hu Fantasztikus iramot diktálva győzte le Galambos Ramóna a délelőtti vigaszági mérkőzésen a 32 éves, rutinos, Eb-ezüstérmes, fehérorosz Katjarina Hancsar-Januskevicset. Az ellenfél az első menetben 3–0-s magyar vezetéskor négypontos hátravágással még fordított, de attól kezdve már csak Ramóna volt a szőnyegen. Kiléptetésekkel és mögékerülésekkel 9–4-re vezetett, és a bírók annyira élvezték a meccset, hogy elfelejtették meginteni Hancsart. Pedig többször is megtehették volna.

Ramóna (zöld mezben) támadásban Forrás: UWW

Ramóna (zöld mezben) támadásban  •  Forrás: UWW

Aztán a magyar rövidre zárta a történetet: megkontrázta a fehérorosz szaltóját, 11–4, és az 5:38. percben két vállra fektette ellenfelét.

A kora esti bronzmérkőzésen a súlycsoport tavalyi kontinensbajnoka, a török Elif Jale Yesilirmak volt az ellenfél.

Ramóna ott folytatta, ahol délelőtt a fehérorosz ellen abbahagyta. Tapadt a törökre, és folyamatosan ment előre. Ezúttal nem maradt el az intés, 1–0 ide. A második menetben a csak kicsivel magasabb, de erősebb testalkatú Yesilirmak enyhe fölényre tett szert; el kellett fogadnunk, hogy megintették a mi leányunkat is (mi mást tehettünk volna?), 1–1.

Másfél perc volt hátra. Ramóna támadásaiban már nem volt meg az addigi sodró lendület, a török mögékerülése mégis kissé balszerencsés módon érkezett, 1–3, és azzal tulajdonképpen eldőlt a bronzmeccs sorsa. A maradék harminc másodpercben Ramóna kockáztatott, s azt Yesilirmak újabb mögékerüléssel kihasználta. 5–1 és török bronz lett a vége.

Az Európa-bajnoki címet Galambos első legyőzője, a bolgár Biljana Dudova nyerte el, teljesen megérdemelten, miután a döntőben 3–0-ra verte az orosz Szvetlana Lipatovát.

• • • • •

A 76 kg bronzmérkőzésén a tavalyi U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett 6–2-re legyőzte a norvég Solheimet. Ő már nem utánpótláskorú, de az elmúlt években honlapunk egyik főszereplője volt. Kicsit „a mi gyerekünk”… Gratulálunk neki.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.