utanpotlassport.hu 2019.04.11 20:25 Frissítve: 2019.04.11 20:34

Birkózás, felnőtt Eb: Galambos Ramóna értékes ötödik helye

Két nagy skalpot is begyűjtve lett végül ötödik Galambos Ramóna a bukaresti felnőtt Európa-bajnokságon, a megszokott súlyánál feljebb, az 59 kg-ban birkózva.

Szekeres István – utanpotlassport.hu Fantasztikus iramot diktálva győzte le Galambos Ramóna a délelőtti vigaszági mérkőzésen a 32 éves, rutinos, Eb-ezüstérmes, fehérorosz Katjarina Hancsar-Januskevicset. Az ellenfél az első menetben 3–0-s magyar vezetéskor négypontos hátravágással még fordított, de attól kezdve már csak Ramóna volt a szőnyegen. Kiléptetésekkel és mögékerülésekkel 9–4-re vezetett, és a bírók annyira élvezték a meccset, hogy elfelejtették meginteni Hancsart. Pedig többször is megtehették volna.

Ramóna (zöld mezben) támadásban Forrás: UWW

Ramóna (zöld mezben) támadásban  •  Forrás: UWW

Aztán a magyar rövidre zárta a történetet: megkontrázta a fehérorosz szaltóját, 11–4, és az 5:38. percben két vállra fektette ellenfelét.

A kora esti bronzmérkőzésen a súlycsoport tavalyi kontinensbajnoka, a török Elif Jale Yesilirmak volt az ellenfél.

Ramóna ott folytatta, ahol délelőtt a fehérorosz ellen abbahagyta. Tapadt a törökre, és folyamatosan ment előre. Ezúttal nem maradt el az intés, 1–0 ide. A második menetben a csak kicsivel magasabb, de erősebb testalkatú Yesilirmak enyhe fölényre tett szert; el kellett fogadnunk, hogy megintették a mi leányunkat is (mi mást tehettünk volna?), 1–1.

Másfél perc volt hátra. Ramóna támadásaiban már nem volt meg az addigi sodró lendület, a török mögékerülése mégis kissé balszerencsés módon érkezett, 1–3, és azzal tulajdonképpen eldőlt a bronzmeccs sorsa. A maradék harminc másodpercben Ramóna kockáztatott, s azt Yesilirmak újabb mögékerüléssel kihasználta. 5–1 és török bronz lett a vége.

Az Európa-bajnoki címet Galambos első legyőzője, a bolgár Biljana Dudova nyerte el, teljesen megérdemelten, miután a döntőben 3–0-ra verte az orosz Szvetlana Lipatovát.

• • • • •

A 76 kg bronzmérkőzésén a tavalyi U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett 6–2-re legyőzte a norvég Solheimet. Ő már nem utánpótláskorú, de az elmúlt években honlapunk egyik főszereplője volt. Kicsit „a mi gyerekünk”… Gratulálunk neki.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.