HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 19:33 Frissítve: 2018.09.14 09:36

Autósport: Keszthelyi Vivien 2. a junioroknál az Audi R8 LMS-kupán

Vegyes érzésekkel hagyhatja háta mögött a Nürburgringet Keszthelyi Vivien, aki a legendás német pályán egy 11. és egy 4. hellyel zárta az idényt, de a juniorok között ezzel is meg tudta őrízni első helyét. A versenybírák meglátása szerint szombaton ő okozott kisebb balesetet, vasárnap pedig kísértetiesen hasonló manőver végén a magyar lányt forgatták ki az egyik kanyarból.

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában  •  Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

K. T. I. - utanpotlassport.hu Keszthelyi Vivien szombaton a 7. helyet szerezte meg az időmérő edzésen, ezzel a középmezőnybe kvalifikált a délutáni, egyúttal a szezon utolsó előtti futamára a német Nürburgringen.

A verseny első kanyarjaiban aztán javított egy helyezést, majd a harmadik körre még egyet, így már az 5. pozícióban autózott, amit a lengyel Bartosz Paziewskivel a nyakán sokáig meg is tudott tartani. A futam féltávjánál ráadásul a biztonsági autó is bejött, segítve Keszthelyi dolgát. Az újraindítás után viszont Paziewski elment a magyar lány mellett...

Három körrel a vége előtt a Team VRS fiatalja megpróbálta visszaelőzni a lengyelt, de összeértek, utóbbi kipördült, míg Keszthelyi autójának jobb eleje sérült, igaz mind a ketten tovább tudtak menni, ám jelentősen visszaestek. A célban aztán kiderült, a magyar versenyző defektes első kerékkel fejezte be a futamot, ráadásul a bírák úgy ítélték meg, ő hibázott: túl merész volt az előzési kísérettel, ezért pedig 30 másodperces időbüntetéssel egészen a 11. helyre sorolták vissza őt.

A tiszta lelkiismeret fontosabb minden megszerezhető pontnál. Márpedig az enyém nem hagyott volna nyugodni, ha nem adok bele mindent” – értékelte szűkszavúan hivatalos Facebook-oldalán a szombati versenyen történteket.

A kvalifikáció egy nappal később sem hozott több szerencsét számára: vasárnap csupán a 9. időt autózta. Igaz, a mezőny rendkívül sűrű volt, az időmérőt megnyerő – ám az Audiját falhoz csapó – Kris Heidorn alig hét tized másodperccel volt gyorsabb honfitársunknál. Keszthelyi ezzel együtt is – hasonlóan az előző naphoz – végül a negyedik sorból rajtolhatott el: nem kis dráma az élettől, hogy Heidorn autóját nem sikerült rendbe hozni, így pedig a szezonzáró versenyt a 30 éves német nélkül futotta le a mezőny.

A nem várt lehetőséggel épp Paziewski tudott a legjobban élni, aki a rajt után szinte azonnal élre állt és a futam végéig nem is engedte ki kezei közül az elsőséget. Keszthelyi szintén jól érezhető bizonyítási vággyal vágott neki az idény utolsó futamának: az első három kanyarban három helyet javított és felugrott negyediknek, majd a kör végére – kihasználva az előtte haladók hibáit és pályaelhagyásait – egészen a második pozícióba jött előre!

17 perc volt hátra a futamból, amikor a mögötte érkező, eredetileg pole pozícióból rajtoló Robin Rogalski meglökte és kiforgatta a 17 esztendős pilótalányt. Ezúttal Rogalskira várt büntetés, míg Keszthelyi a 6. pozícióból kellett, hogy újrakezdje a felzárkózást. A futam leintéséig a 4. helyig sikerült előrelépnie…

Keszthelyi Vivien ezzel összesítésben a 2., a junior-kategóriát tekintve pedig az 1. helyen zárta az idényt.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.