HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 19:33 Frissítve: 2018.09.14 09:36

Autósport: Keszthelyi Vivien 2. a junioroknál az Audi R8 LMS-kupán

Vegyes érzésekkel hagyhatja háta mögött a Nürburgringet Keszthelyi Vivien, aki a legendás német pályán egy 11. és egy 4. hellyel zárta az idényt, de a juniorok között ezzel is meg tudta őrízni első helyét. A versenybírák meglátása szerint szombaton ő okozott kisebb balesetet, vasárnap pedig kísértetiesen hasonló manőver végén a magyar lányt forgatták ki az egyik kanyarból.

HIRDETÉS

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában  •  Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

K. T. I. - utanpotlassport.hu Keszthelyi Vivien szombaton a 7. helyet szerezte meg az időmérő edzésen, ezzel a középmezőnybe kvalifikált a délutáni, egyúttal a szezon utolsó előtti futamára a német Nürburgringen.

A verseny első kanyarjaiban aztán javított egy helyezést, majd a harmadik körre még egyet, így már az 5. pozícióban autózott, amit a lengyel Bartosz Paziewskivel a nyakán sokáig meg is tudott tartani. A futam féltávjánál ráadásul a biztonsági autó is bejött, segítve Keszthelyi dolgát. Az újraindítás után viszont Paziewski elment a magyar lány mellett...

Három körrel a vége előtt a Team VRS fiatalja megpróbálta visszaelőzni a lengyelt, de összeértek, utóbbi kipördült, míg Keszthelyi autójának jobb eleje sérült, igaz mind a ketten tovább tudtak menni, ám jelentősen visszaestek. A célban aztán kiderült, a magyar versenyző defektes első kerékkel fejezte be a futamot, ráadásul a bírák úgy ítélték meg, ő hibázott: túl merész volt az előzési kísérettel, ezért pedig 30 másodperces időbüntetéssel egészen a 11. helyre sorolták vissza őt.

A tiszta lelkiismeret fontosabb minden megszerezhető pontnál. Márpedig az enyém nem hagyott volna nyugodni, ha nem adok bele mindent” – értékelte szűkszavúan hivatalos Facebook-oldalán a szombati versenyen történteket.

A kvalifikáció egy nappal később sem hozott több szerencsét számára: vasárnap csupán a 9. időt autózta. Igaz, a mezőny rendkívül sűrű volt, az időmérőt megnyerő – ám az Audiját falhoz csapó – Kris Heidorn alig hét tized másodperccel volt gyorsabb honfitársunknál. Keszthelyi ezzel együtt is – hasonlóan az előző naphoz – végül a negyedik sorból rajtolhatott el: nem kis dráma az élettől, hogy Heidorn autóját nem sikerült rendbe hozni, így pedig a szezonzáró versenyt a 30 éves német nélkül futotta le a mezőny.

A nem várt lehetőséggel épp Paziewski tudott a legjobban élni, aki a rajt után szinte azonnal élre állt és a futam végéig nem is engedte ki kezei közül az elsőséget. Keszthelyi szintén jól érezhető bizonyítási vággyal vágott neki az idény utolsó futamának: az első három kanyarban három helyet javított és felugrott negyediknek, majd a kör végére – kihasználva az előtte haladók hibáit és pályaelhagyásait – egészen a második pozícióba jött előre!

17 perc volt hátra a futamból, amikor a mögötte érkező, eredetileg pole pozícióból rajtoló Robin Rogalski meglökte és kiforgatta a 17 esztendős pilótalányt. Ezúttal Rogalskira várt büntetés, míg Keszthelyi a 6. pozícióból kellett, hogy újrakezdje a felzárkózást. A futam leintéséig a 4. helyig sikerült előrelépnie…

Keszthelyi Vivien ezzel összesítésben a 2., a junior-kategóriát tekintve pedig az 1. helyen zárta az idényt.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS