HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 19:33 Frissítve: 2018.09.14 09:36

Autósport: Keszthelyi Vivien 2. a junioroknál az Audi R8 LMS-kupán

Vegyes érzésekkel hagyhatja háta mögött a Nürburgringet Keszthelyi Vivien, aki a legendás német pályán egy 11. és egy 4. hellyel zárta az idényt, de a juniorok között ezzel is meg tudta őrízni első helyét. A versenybírák meglátása szerint szombaton ő okozott kisebb balesetet, vasárnap pedig kísértetiesen hasonló manőver végén a magyar lányt forgatták ki az egyik kanyarból.

HIRDETÉS

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

Keszthelyi Vivien az Audi R8 LMS-kupa 2. legjobb versenyzője lett a korcsoportjában  •  Forrás: Vivien Keszthelyi FB-oldal

K. T. I. - utanpotlassport.hu Keszthelyi Vivien szombaton a 7. helyet szerezte meg az időmérő edzésen, ezzel a középmezőnybe kvalifikált a délutáni, egyúttal a szezon utolsó előtti futamára a német Nürburgringen.

A verseny első kanyarjaiban aztán javított egy helyezést, majd a harmadik körre még egyet, így már az 5. pozícióban autózott, amit a lengyel Bartosz Paziewskivel a nyakán sokáig meg is tudott tartani. A futam féltávjánál ráadásul a biztonsági autó is bejött, segítve Keszthelyi dolgát. Az újraindítás után viszont Paziewski elment a magyar lány mellett...

Három körrel a vége előtt a Team VRS fiatalja megpróbálta visszaelőzni a lengyelt, de összeértek, utóbbi kipördült, míg Keszthelyi autójának jobb eleje sérült, igaz mind a ketten tovább tudtak menni, ám jelentősen visszaestek. A célban aztán kiderült, a magyar versenyző defektes első kerékkel fejezte be a futamot, ráadásul a bírák úgy ítélték meg, ő hibázott: túl merész volt az előzési kísérettel, ezért pedig 30 másodperces időbüntetéssel egészen a 11. helyre sorolták vissza őt.

A tiszta lelkiismeret fontosabb minden megszerezhető pontnál. Márpedig az enyém nem hagyott volna nyugodni, ha nem adok bele mindent” – értékelte szűkszavúan hivatalos Facebook-oldalán a szombati versenyen történteket.

A kvalifikáció egy nappal később sem hozott több szerencsét számára: vasárnap csupán a 9. időt autózta. Igaz, a mezőny rendkívül sűrű volt, az időmérőt megnyerő – ám az Audiját falhoz csapó – Kris Heidorn alig hét tized másodperccel volt gyorsabb honfitársunknál. Keszthelyi ezzel együtt is – hasonlóan az előző naphoz – végül a negyedik sorból rajtolhatott el: nem kis dráma az élettől, hogy Heidorn autóját nem sikerült rendbe hozni, így pedig a szezonzáró versenyt a 30 éves német nélkül futotta le a mezőny.

A nem várt lehetőséggel épp Paziewski tudott a legjobban élni, aki a rajt után szinte azonnal élre állt és a futam végéig nem is engedte ki kezei közül az elsőséget. Keszthelyi szintén jól érezhető bizonyítási vággyal vágott neki az idény utolsó futamának: az első három kanyarban három helyet javított és felugrott negyediknek, majd a kör végére – kihasználva az előtte haladók hibáit és pályaelhagyásait – egészen a második pozícióba jött előre!

17 perc volt hátra a futamból, amikor a mögötte érkező, eredetileg pole pozícióból rajtoló Robin Rogalski meglökte és kiforgatta a 17 esztendős pilótalányt. Ezúttal Rogalskira várt büntetés, míg Keszthelyi a 6. pozícióból kellett, hogy újrakezdje a felzárkózást. A futam leintéséig a 4. helyig sikerült előrelépnie…

Keszthelyi Vivien ezzel összesítésben a 2., a junior-kategóriát tekintve pedig az 1. helyen zárta az idényt.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS