utanpotlassport.hu 2019.02.11 19:04 Frissítve: 2019.02.11 19:12

Atlétika: Szűcs Szabina ifjúsági csúcsot javított ötpróbában

Mozgalmas volt a hétvége a fiatalok számára, egyszerre két verseny is zajlott az ifjúsági- és juniorkorúak versenynaptárában. Részint emiatt, a szokottnál valamivel kisebb volt a létszám a versenyeken, összességében viszont mintegy 300-an mérették meg magukat a gyalogló, valamint a fedett pályás összetett bajnokságon.

K. Gy. – utanpotlassport.hu A versenyek részvételi arányával nem feltétlen elégedett az utánpótlás szakreferense, Lengyák György, viszont a szakember úgy fogalmazott a hétvégi bajnokságokat illetően, hogy van pozitív hozadéka a látottaknak.

A junior és ferdülő korosztály összetett bajnokságon mérethette meg magát Forrás: terepfutosuli

A junior és serdülő korosztály összetett bajnokságon mérethette meg magát  •  Forrás: terepfutosuli

„Két részre oszlottak az atléták: nyílt verseny is volt a napokban, illetve egyszerre zajlott az ifjúsági és junior gyalogló bajnokság, valamint a fedett pályás korosztályos összetett bajnokság is” – mondta a referens, majd hozzátette: nagyjából 300 résztvevője volt összesen az utánpótláskorúak versenyének.

„A résztvevők szépen teljesítettek, legtöbben pedig az ifjúságiak közül indultak. Egy versenyzőt mindenképpen fontos kiemelni: a 2002-es születésű Szűcs Szabina (KARC) a BOK Csarnokban kimagasló eredményt ért el az összetett bajnokság ötpróba versenyszámában.”

Adamik Zoltán versenyzője a leányok között 4065 ponttal lett aranyérmes, mellyel ráadásul országot csúcsot döntött az U18-as korosztályban. Lengyák György szerint a fiatal atléta sikerrel veheti akár a következő EYOF-ot is, s biztató a többi bajnoki címet szerző versenyző teljesítménye is. „Utánpótlásunk egyre jobb eredményeket produkál, ez pedig azt mutatja: jó úton járunk” – tette hozzá.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.