HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.11 19:04 Frissítve: 2019.02.11 19:12

Atlétika: Szűcs Szabina ifjúsági csúcsot javított ötpróbában

Mozgalmas volt a hétvége a fiatalok számára, egyszerre két verseny is zajlott az ifjúsági- és juniorkorúak versenynaptárában. Részint emiatt, a szokottnál valamivel kisebb volt a létszám a versenyeken, összességében viszont mintegy 300-an mérették meg magukat a gyalogló, valamint a fedett pályás összetett bajnokságon.

K. Gy. – utanpotlassport.hu A versenyek részvételi arányával nem feltétlen elégedett az utánpótlás szakreferense, Lengyák György, viszont a szakember úgy fogalmazott a hétvégi bajnokságokat illetően, hogy van pozitív hozadéka a látottaknak.

A junior és ferdülő korosztály összetett bajnokságon mérethette meg magát Forrás: terepfutosuli

A junior és serdülő korosztály összetett bajnokságon mérethette meg magát  •  Forrás: terepfutosuli

„Két részre oszlottak az atléták: nyílt verseny is volt a napokban, illetve egyszerre zajlott az ifjúsági és junior gyalogló bajnokság, valamint a fedett pályás korosztályos összetett bajnokság is” – mondta a referens, majd hozzátette: nagyjából 300 résztvevője volt összesen az utánpótláskorúak versenyének.

„A résztvevők szépen teljesítettek, legtöbben pedig az ifjúságiak közül indultak. Egy versenyzőt mindenképpen fontos kiemelni: a 2002-es születésű Szűcs Szabina (KARC) a BOK Csarnokban kimagasló eredményt ért el az összetett bajnokság ötpróba versenyszámában.”

Adamik Zoltán versenyzője a leányok között 4065 ponttal lett aranyérmes, mellyel ráadásul országot csúcsot döntött az U18-as korosztályban. Lengyák György szerint a fiatal atléta sikerrel veheti akár a következő EYOF-ot is, s biztató a többi bajnoki címet szerző versenyző teljesítménye is. „Utánpótlásunk egyre jobb eredményeket produkál, ez pedig azt mutatja: jó úton járunk” – tette hozzá.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.