Atlétika: Nadj Levente 400 méteren oszlatta el a kételyeket

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 13:37
Címkék
A 17 éves békéscsabai Nadj Levente azután, hogy korosztályos csúcsot döntött 300 méteren, 400-on is remek idővel bizonyította, kiváló formába került.

Újabb kimagasló eredményt ért el a Kopp Békéscsabai AC 17 éves sprintere, Nadj Levente, aki ezúttal fő számában, 400 méteren futott 47.60 másodperces egyéni csúcsot az Ikarus BSE Sporttelepén hétvégén rendezett Budapest-bajnokságon. Hogy a fiatal atléta a versenyszünet előtt is jó formában volt, azt jelezte a 400 méteren fedett pályás ifjúsági bajnoki címe, a kihagyás után pedig a 300 méteren elért 33.82-es U18-as és U20-as országos rekordja. Az egészen kiemelkedő időeredmény látszólag a semmiből jött, és a verseny után többekben is felmerült: talán az órával volt probléma. Adorján László és Erdős Péter tanítványa már akkor mosolygott a felvetésen, most elégedetten nyilatkozott:Nadj Levente, aki ezúttal fő számában, 400 méteren futott 47.60 másodperces egyéni csúcsot az Ikarus BSE Sporttelepén hétvégén rendezett Budapest-bajnokságon. Hogy a fiatal atléta a versenyszünet előtt is jó formában volt, azt jelezte a 400 méteren fedett pályás ifjúsági bajnoki címe, a kihagyás után pedig a 300 méteren elért 33.82-es U18-as és U20-as országos rekordja. Az egészen kiemelkedő időeredmény látszólag a semmiből jött, és a verseny után többekben is felmerült: talán az órával volt probléma. Adorján László és Erdős Péter tanítványa már akkor mosolygott a felvetésen, most elégedetten nyilatkozott:

Nadj Levente az ifi országos bajnokságra is megtartaná formáját • Fotó: Sós Barnabás
Nadj Levente az ifi országos bajnokságra is megtartaná formáját • Fotó: Sós Barnabás

Nadj Levente az ifi országos bajnokságra is megtartaná formáját •  •  Fotó: Sós Barnabás

„Talán most sikerült bebizonyítanom, hogy mégsem volt rossz az óra Békéscsabán. Szerintem is nagyon jó ez az eredmény. Amikor beértem a célba, egy pillanatig el sem hittem. A 300 méterem után gyanítottam, hogy jó idő lesz belőle, de ez minden várakozásom felülmúlta. Érdekes, hogy a futások előtt mindig túlzottan izgulok. Leginkább a lábaimban érzem a drukkot. Aztán elindulok és végig nyomom. Biztosan maradt még most is benne pici, mert a végén nem zsibbadtam annyira, de akkor és ott úgy éreztem, kiadtam mindent magamból. Pedig a verseny előtt rettegtem, mert tavaly ezen a pályán katasztrofális időt futottam, és máig emlékszem, utána hogy szenvedtem.”

Levente a siker hátterében az alázatos edzésmunkát, és az eddig hanyagolt táplálékkiegészítők, valamint vitaminok használatát látja. Vagy ahogyan fogalmaz: „Akár ez is közrejátszhat.” Ezzel a futással az ígéret a magyar felnőtt ranglistán a harmadik, az U18-as európain a második, a korosztálya világranglistáján pedig a hatodik helyre lépett elő.

„Folyamatosan követem ezeket a listákat, a verseny után is megnéztem, és örültem annak, amit láttam. Az biztos, hogy nagy motivációt ad a folytatáshoz. Augusztus végén az ifi országos bajnokságon kétszázon és négyszázon is rajthoz állok a tervek szerint. Előbbin már az idén sikerült huszonkét másodperc alá kerülni, ezen szeretnék még javítani, de ugyanúgy négyszázon is mindig a jobbra törekszem. Meglátjuk, hogyan jön ki a lépés. Miután az idén már semmilyen világeseményt nem rendeznek, azt mondhatom, hogy a jövő évi junior Európa-bajnokságra készülök, és remélem, addigra minden rendeződik a világban.”

A 400 méteren az utánpótláskorú versenyzők 2020-ban ostromolják a felnőtteket. A 2000-es születésű GEAC-os Ajide Dániel 47.82-es eredménye megsüvegelendő, és a tavalyról 48.01-es egyéni csúccsal bíró, 2002-es születésű SVSE-s Molnár Attila is jó formában versenyez, neki 48.24-e van egyelőre.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik