HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 13:42 Frissítve: 2018.07.11 13:45

Atlétika: Fiona May lánya csalódott a győri U18-as Eb-szereplése miatt

Fiona May a távolugrás egyik nagy alakja volt, számára szép emlék lehet Magyarország; a lányának, Larissának egyelőre nem az. Ám ettől még Európa egyik legtehetségesebb ugróatlétája, aki mindössze tizenöt éves, így még két év múlva is az U18-as mezőny tagja lesz. De már most az övé a legnagyobb eredmény a kontinensen az eddigi versenyek alapján.

HIRDETÉS

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk Forrás: blogdisport.it

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk  •  Forrás: blogdisport.it

Arday Attila –utanpotlassport.hu Orvosnak orvos, tanárnak tanár, vívónak vívó a gyermeke; nem ritka jelenség ez a társadalomban. Ahogy az sem csoda, ha atlétának atléta, azon belül futónak futó, ugrónak ugró. Az ír O’Sullivan klán hölgytagjai után – az édesanya után a lánya is kitűnő  közép- és hosszútávfutó lehet - érdemes szót ejteni az olasz Iapichino családról is, bár ez a név elsőre talán nem mond annyit, mint az O’Sullivan.

Fiona Mayról viszont mindenki hallott, aki ismeri és szereti az atlétikát: ő a női távolugrás kétszeres olimpiai ezüstérmese, kétszeres világbajnoka, aki egyéni legjobbját, a 711 centit éppen Budapesten érte el, fura módon az akkor „csak” Európa-bajnoki ezüstérmet ért.

A világklasszis atlétanő története önmagában megérne egy regényt, hiszen a szülei jamaicaiak, ő maga Nagy-Britanniában született és hivatalosan brit lett, később viszont olaszként ismerte meg a világ. Gianni Iapichinóhoz, az olasz rúdugróhoz ment férjhez, 1994-ben maga is felvette házastársa állampolgárságát.

A házasságukból született Larissa Iapichino, aki szülei nyomdokain elsősorban ugró, azonbelül édesanyját követve távolugró lett, és jelenleg talán a legnagyobb tehetség Európában. Még a tizenhatodik születésnapját sem ünnepelte meg, de 638 centivel ő vezeti az U18-as ranglistát a kontinensen.

Más kérdés, hogy Magyarország neki egyelőre nem olyan szép emlék, mint édesanyjának. Miután június közepén az európai ranglista élére ugrott a közép-olaszországi Rietiben, favoritként érkezett július első hetében Győrbe, az U18-as Eb-re. Ám 612 centivel kénytelen volt beérni a hetedik helyezéssel, három centivel és két hellyel Endrész Klaudia mögött.

Nem csoda, hogy ezek után sok szót nem tudott kipréselni magából, csak annyit mondott:

„Nagyon lassú volt a lábam, rettenetesen csalódott vagyok.”

Ezzel együtt idővel nagy alakja lehet az atlétikának, hiszen még az U18-as mezőnybe sem nőtt bele, két év múlva is indulhat e korosztály világversenyén. „Kódolt" a nagy ugrásokra, egyéni legjobbjával talán a jelenleg zajló tamperei U20-as világbajnokságon is érmet lehetne nyerni.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS