HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 13:42 Frissítve: 2018.07.11 13:45

Atlétika: Fiona May lánya csalódott a győri U18-as Eb-szereplése miatt

Fiona May a távolugrás egyik nagy alakja volt, számára szép emlék lehet Magyarország; a lányának, Larissának egyelőre nem az. Ám ettől még Európa egyik legtehetségesebb ugróatlétája, aki mindössze tizenöt éves, így még két év múlva is az U18-as mezőny tagja lesz. De már most az övé a legnagyobb eredmény a kontinensen az eddigi versenyek alapján.

HIRDETÉS

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk Forrás: blogdisport.it

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk  •  Forrás: blogdisport.it

Arday Attila –utanpotlassport.hu Orvosnak orvos, tanárnak tanár, vívónak vívó a gyermeke; nem ritka jelenség ez a társadalomban. Ahogy az sem csoda, ha atlétának atléta, azon belül futónak futó, ugrónak ugró. Az ír O’Sullivan klán hölgytagjai után – az édesanya után a lánya is kitűnő  közép- és hosszútávfutó lehet - érdemes szót ejteni az olasz Iapichino családról is, bár ez a név elsőre talán nem mond annyit, mint az O’Sullivan.

Fiona Mayról viszont mindenki hallott, aki ismeri és szereti az atlétikát: ő a női távolugrás kétszeres olimpiai ezüstérmese, kétszeres világbajnoka, aki egyéni legjobbját, a 711 centit éppen Budapesten érte el, fura módon az akkor „csak” Európa-bajnoki ezüstérmet ért.

A világklasszis atlétanő története önmagában megérne egy regényt, hiszen a szülei jamaicaiak, ő maga Nagy-Britanniában született és hivatalosan brit lett, később viszont olaszként ismerte meg a világ. Gianni Iapichinóhoz, az olasz rúdugróhoz ment férjhez, 1994-ben maga is felvette házastársa állampolgárságát.

A házasságukból született Larissa Iapichino, aki szülei nyomdokain elsősorban ugró, azonbelül édesanyját követve távolugró lett, és jelenleg talán a legnagyobb tehetség Európában. Még a tizenhatodik születésnapját sem ünnepelte meg, de 638 centivel ő vezeti az U18-as ranglistát a kontinensen.

Más kérdés, hogy Magyarország neki egyelőre nem olyan szép emlék, mint édesanyjának. Miután június közepén az európai ranglista élére ugrott a közép-olaszországi Rietiben, favoritként érkezett július első hetében Győrbe, az U18-as Eb-re. Ám 612 centivel kénytelen volt beérni a hetedik helyezéssel, három centivel és két hellyel Endrész Klaudia mögött.

Nem csoda, hogy ezek után sok szót nem tudott kipréselni magából, csak annyit mondott:

„Nagyon lassú volt a lábam, rettenetesen csalódott vagyok.”

Ezzel együtt idővel nagy alakja lehet az atlétikának, hiszen még az U18-as mezőnybe sem nőtt bele, két év múlva is indulhat e korosztály világversenyén. „Kódolt" a nagy ugrásokra, egyéni legjobbjával talán a jelenleg zajló tamperei U20-as világbajnokságon is érmet lehetne nyerni.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS