HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 13:42 Frissítve: 2018.07.11 13:45

Atlétika: Fiona May lánya csalódott a győri U18-as Eb-szereplése miatt

Fiona May a távolugrás egyik nagy alakja volt, számára szép emlék lehet Magyarország; a lányának, Larissának egyelőre nem az. Ám ettől még Európa egyik legtehetségesebb ugróatlétája, aki mindössze tizenöt éves, így még két év múlva is az U18-as mezőny tagja lesz. De már most az övé a legnagyobb eredmény a kontinensen az eddigi versenyek alapján.

HIRDETÉS

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk Forrás: blogdisport.it

Fiona és Larissa: sok nagy pillanat vár még rájuk  •  Forrás: blogdisport.it

Arday Attila –utanpotlassport.hu Orvosnak orvos, tanárnak tanár, vívónak vívó a gyermeke; nem ritka jelenség ez a társadalomban. Ahogy az sem csoda, ha atlétának atléta, azon belül futónak futó, ugrónak ugró. Az ír O’Sullivan klán hölgytagjai után – az édesanya után a lánya is kitűnő  közép- és hosszútávfutó lehet - érdemes szót ejteni az olasz Iapichino családról is, bár ez a név elsőre talán nem mond annyit, mint az O’Sullivan.

Fiona Mayról viszont mindenki hallott, aki ismeri és szereti az atlétikát: ő a női távolugrás kétszeres olimpiai ezüstérmese, kétszeres világbajnoka, aki egyéni legjobbját, a 711 centit éppen Budapesten érte el, fura módon az akkor „csak” Európa-bajnoki ezüstérmet ért.

A világklasszis atlétanő története önmagában megérne egy regényt, hiszen a szülei jamaicaiak, ő maga Nagy-Britanniában született és hivatalosan brit lett, később viszont olaszként ismerte meg a világ. Gianni Iapichinóhoz, az olasz rúdugróhoz ment férjhez, 1994-ben maga is felvette házastársa állampolgárságát.

A házasságukból született Larissa Iapichino, aki szülei nyomdokain elsősorban ugró, azonbelül édesanyját követve távolugró lett, és jelenleg talán a legnagyobb tehetség Európában. Még a tizenhatodik születésnapját sem ünnepelte meg, de 638 centivel ő vezeti az U18-as ranglistát a kontinensen.

Más kérdés, hogy Magyarország neki egyelőre nem olyan szép emlék, mint édesanyjának. Miután június közepén az európai ranglista élére ugrott a közép-olaszországi Rietiben, favoritként érkezett július első hetében Győrbe, az U18-as Eb-re. Ám 612 centivel kénytelen volt beérni a hetedik helyezéssel, három centivel és két hellyel Endrész Klaudia mögött.

Nem csoda, hogy ezek után sok szót nem tudott kipréselni magából, csak annyit mondott:

„Nagyon lassú volt a lábam, rettenetesen csalódott vagyok.”

Ezzel együtt idővel nagy alakja lehet az atlétikának, hiszen még az U18-as mezőnybe sem nőtt bele, két év múlva is indulhat e korosztály világversenyén. „Kódolt" a nagy ugrásokra, egyéni legjobbjával talán a jelenleg zajló tamperei U20-as világbajnokságon is érmet lehetne nyerni.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS