UP-info utanpotlassport.hu 2020.04.03 13:38 Frissítve: 2020.04.03 13:40

Asztalitenisz: Tóth Krisztina online oktat a járvány ideje alatt

A hétszeres Európa-bajnok pingpongozó Tóth Krisztina heti rendszerességgel jelentkezik Youtube-csatornáján, amelyen edzésterveket és szakmai tanácsokat oszt meg a sportvezetőkkel, trénerekkel, játékosokkal.

Tóth Krisztin a kijárási tilalom alatt online tanít Fotó: Polyák Attila/Origo

Tóth Krisztina a kijárási tilalom alatt online tanít  •  Fotó: Polyák Attila/Origo

A koronavírus-járvány miatt a sportélet megállt, az edzések és a versenyek szünetelnek, a játékosok kénytelenek otthon karban tartani magukat, készülni a mihamarabbi indulásra. Számos szakember igyekszik kihasználni hasznosan az időt, ezért amíg nem tarthat tréningeket, online programokkal, előadásokkal jelentkezik. Így tesz Tóth Krisztina klasszis asztaliteniszező is, aki jelenleg a bajor asztalitenisz-szövetség szakmai referense.

A világbajnoki bronzérmes pingpongozó március 27-én megtartotta első online kurzusát, amely során egy komplett edzést „mesélt el”, azaz tippeket adott a bemelegítéstől kezdve az asztalitenisz-gyakorlatokon át a nyújtásig mindenre vonatkozóan. Az egyes elemeket Káhn Szilvia vb-bronzérmes korábbi versenyző, lánya – szintén volt magyar válogatott – Hartbrich Leonie és a francia válogatott Can Akkuzu mutatTa be. Az előadás komoly nézettséget hozott, több, mint 1500-an követték az élő prezentációt a Youtube-on.

Tóth sorozatának második epizódját – a gyorsasági feladatokról és az erősítésről lesz szó – pénteken 18 órától tekinthetik meg az érdeklődők az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=UM-xDWkWlWU

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.