utanpotlassport.hu 2018.09.19 12:52 Frissítve: 2018.09.19 12:56

Asztalitenisz: serdülő leányok szereztek bronzérmet Varasdon

Egyetlen éremmel zárta a magyar küldöttség a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Az ITTF World Junior Circuit körverseny varasdi állomásán a mieink közül a serdülő leányok bizonyultak a legjobbnak: a Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta duó bronzérmet szerzett a csapatviadalban, ráadásul párosban is a legjobb nyolcba kerültek. A lányokat kérdeztük az élményeikről, benyomásaikról és az egymással való kapcsolatukról.

M. Sz.utanpotlassport.hu Az asztalitenisz-kedvelők körében manapság már egyáltalán nem ismeretlen név Tölgyes Dorottyáé és Adamik Csengéé. A két lány jó ideje szállítja egyesben a remek eredményeket, de az utóbbi időben a páros versenyekben is előrukkolnak egy-egy bravúrral. Így volt ez a hétvégi horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is, ahol mind párosban, mind csapatban az élmezőnyben végeztek. A nyírbátori Tölgyes Dorottya mindenekelőtt a varasdi élményeiről beszélt honlapunknak.

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Remek verseny volt számomra, hiszen tíz meccsből nyolcat megnyertem. Csapatban is csak egyszer veszítettünk, akkor is döntő szettben, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. A páros miatt vagyok picit csalódott, mert nem ment olyan jól, mint a nyári Európa-bajnokságon.”

Adamik Csenge is elégedetten utazott haza, bronzéremmel a nyakában.

„Az ázsiaiakkal teletűzdelt mezőnyben szerzett harmadik helyünk kiváló eredmény. Párosban is épphogy lemaradtunk a dobogóról, és egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet az Európa-bajnoki bronzérmes kettőssel szemben a negyeddöntőben.”

A lányok úgy érzik, összeszokott párost alkotnak. A távolság miatt azonban csak a válogatott összetartásokon és a versenyeken tudnak együtt edzeni.

„Sok mindenben, az összhangban is fejlődnünk kell még, de a közös célnak mindent alárendelünk, és sokat dolgozunk azon, hogy folyamatosan javuljunk‒ magyarázta Adamik, aki a soron következő megméretésekről és célkitűzésekről is szót ejtett. ‒ A következő hazai versenyt mindenképpen szeretném megnyerni, a novemberi szlovák nemzetközi bajnokságon pedig a ranglistapontjaimat lenne jó gyarapítani, hogy még jobb kiemelési helyet tudjak a magyar válogatottnak szerezni a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.

2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.