HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.19 12:52 Frissítve: 2018.09.19 12:56

Asztalitenisz: serdülő leányok szereztek bronzérmet Varasdon

Egyetlen éremmel zárta a magyar küldöttség a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Az ITTF World Junior Circuit körverseny varasdi állomásán a mieink közül a serdülő leányok bizonyultak a legjobbnak: a Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta duó bronzérmet szerzett a csapatviadalban, ráadásul párosban is a legjobb nyolcba kerültek. A lányokat kérdeztük az élményeikről, benyomásaikról és az egymással való kapcsolatukról.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Az asztalitenisz-kedvelők körében manapság már egyáltalán nem ismeretlen név Tölgyes Dorottyáé és Adamik Csengéé. A két lány jó ideje szállítja egyesben a remek eredményeket, de az utóbbi időben a páros versenyekben is előrukkolnak egy-egy bravúrral. Így volt ez a hétvégi horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is, ahol mind párosban, mind csapatban az élmezőnyben végeztek. A nyírbátori Tölgyes Dorottya mindenekelőtt a varasdi élményeiről beszélt honlapunknak.

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Remek verseny volt számomra, hiszen tíz meccsből nyolcat megnyertem. Csapatban is csak egyszer veszítettünk, akkor is döntő szettben, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. A páros miatt vagyok picit csalódott, mert nem ment olyan jól, mint a nyári Európa-bajnokságon.”

Adamik Csenge is elégedetten utazott haza, bronzéremmel a nyakában.

„Az ázsiaiakkal teletűzdelt mezőnyben szerzett harmadik helyünk kiváló eredmény. Párosban is épphogy lemaradtunk a dobogóról, és egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet az Európa-bajnoki bronzérmes kettőssel szemben a negyeddöntőben.”

A lányok úgy érzik, összeszokott párost alkotnak. A távolság miatt azonban csak a válogatott összetartásokon és a versenyeken tudnak együtt edzeni.

„Sok mindenben, az összhangban is fejlődnünk kell még, de a közös célnak mindent alárendelünk, és sokat dolgozunk azon, hogy folyamatosan javuljunk‒ magyarázta Adamik, aki a soron következő megméretésekről és célkitűzésekről is szót ejtett. ‒ A következő hazai versenyt mindenképpen szeretném megnyerni, a novemberi szlovák nemzetközi bajnokságon pedig a ranglistapontjaimat lenne jó gyarapítani, hogy még jobb kiemelési helyet tudjak a magyar válogatottnak szerezni a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

2018.10.06 15:07:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

2018.10.03 18:47:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fölényes győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját a magyar U19-es leány labdarúgó-válogatott: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai 6−0-ra diadalmaskodtak Üllőn Moldova együttese felett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS