HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.19 12:52 Frissítve: 2018.09.19 12:56

Asztalitenisz: serdülő leányok szereztek bronzérmet Varasdon

Egyetlen éremmel zárta a magyar küldöttség a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Az ITTF World Junior Circuit körverseny varasdi állomásán a mieink közül a serdülő leányok bizonyultak a legjobbnak: a Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta duó bronzérmet szerzett a csapatviadalban, ráadásul párosban is a legjobb nyolcba kerültek. A lányokat kérdeztük az élményeikről, benyomásaikról és az egymással való kapcsolatukról.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Az asztalitenisz-kedvelők körében manapság már egyáltalán nem ismeretlen név Tölgyes Dorottyáé és Adamik Csengéé. A két lány jó ideje szállítja egyesben a remek eredményeket, de az utóbbi időben a páros versenyekben is előrukkolnak egy-egy bravúrral. Így volt ez a hétvégi horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is, ahol mind párosban, mind csapatban az élmezőnyben végeztek. A nyírbátori Tölgyes Dorottya mindenekelőtt a varasdi élményeiről beszélt honlapunknak.

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Remek verseny volt számomra, hiszen tíz meccsből nyolcat megnyertem. Csapatban is csak egyszer veszítettünk, akkor is döntő szettben, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. A páros miatt vagyok picit csalódott, mert nem ment olyan jól, mint a nyári Európa-bajnokságon.”

Adamik Csenge is elégedetten utazott haza, bronzéremmel a nyakában.

„Az ázsiaiakkal teletűzdelt mezőnyben szerzett harmadik helyünk kiváló eredmény. Párosban is épphogy lemaradtunk a dobogóról, és egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet az Európa-bajnoki bronzérmes kettőssel szemben a negyeddöntőben.”

A lányok úgy érzik, összeszokott párost alkotnak. A távolság miatt azonban csak a válogatott összetartásokon és a versenyeken tudnak együtt edzeni.

„Sok mindenben, az összhangban is fejlődnünk kell még, de a közös célnak mindent alárendelünk, és sokat dolgozunk azon, hogy folyamatosan javuljunk‒ magyarázta Adamik, aki a soron következő megméretésekről és célkitűzésekről is szót ejtett. ‒ A következő hazai versenyt mindenképpen szeretném megnyerni, a novemberi szlovák nemzetközi bajnokságon pedig a ranglistapontjaimat lenne jó gyarapítani, hogy még jobb kiemelési helyet tudjak a magyar válogatottnak szerezni a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS