utanpotlassport.hu 2019.03.25 13:27 Frissítve: 2019.03.25 13:33

Asztalitenisz: fiataljaink jól teljesítettek a múlt heti bajnokságokon

Egy ezüst-, két bronzérem és nagyszerű helytállás volt a magyar utánpótláskorú asztaliteniszezők termése a múlt heti spanyolországi U21-es és az olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A főszereplők a már jól ismert sportolók voltak: Hartbrich Leonie, András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik és Lei Balázs.

M. Sz. utanpotlassport.hu Két rangos nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyt is rendeztek az előző héten, amelyek után nem egy kiemelkedő magyar teljesítményről lehet beszámolni. A junior-, serdülő- és újoncválogatott az olaszországi Lignanóban, míg az U21-es lányok a spanyolországi Guadalajarában álltak asztalhoz.

Nagyszerű formában van a 19 esztendős Hartbrich Leonie, aki azután, hogy a nemrégiben megrendezett U21-es Európa-bajnokságon a mieink közül a legtovább jutott, a spanyolországi U21-es bajnokságon is nagyszerűen menetelt. A remek játéknak – az Eb-vel ellentétben – ezúttal meg is lett a kézzel fogható eredménye, hiszen bronzérmet akasztottak a nyakába. Leonie a főtáblán előbb szlovák, majd francia ellenfelét is felülmúlta, és mindössze egy szettet veszített, ám a fináléba jutásért nem sikerült megbirkóznia a spanyol Ana Garciával. Ennek ellenére elégedett lehet a sikerrel.

A hétvégi sikerek egyik helyszíne, Lignano Forrás: MOATSZ

A hétvégi asztalitenisz-sikerek egyik helyszíne, Lignano  •  Forrás: MOATSZ

Ha Hartbrich esetében szép menetelésről beszélhetünk, akkor mit mondjanak az ifjúsági fiúválogatott tagjai, akik Olaszországban oktatták a pingpong elitjét? Az András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik trió ugyanis a csapatversenyben az elődöntőig jutott, ahol az abszolút favorit Kína ellen szenvedett vereséget. A kínaiak egyébként a fináléban 3:0-ra intézték el az oroszokat.

Párosban sem vallott szégyent a BVSC-Zugló különítmény, az András, Both kettős, amely a legjobb négy közé jutásért esett ki ugyanúgy a későbbi győztes kínaiak ellen. De a serdülő fiúcsapat is elégedetten utazhatott haza, hiszen a Huzsvár Erik, Szántosi Dávid duó párosban és csapatban egyaránt a negyeddöntőig jutott.

Az újonc fiúk között Lei Balázs remekelt, aki egyetlen szettvesztéssel jutott el a döntőig. Nigériai, olasz, fehérorosz és román ellenfelei sem tudtak megálljt parancsolni neki, a fináléban azonban egy másik román versenyző, Luca Oprea 3:1-re legyőzte a fiatal magyar tehetséget, akinek a jutalma így ezüstérem lett.

OLASZ NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG
Juniorok. Fiúk.
Egyes.
A 32 közé jutásért: Kishegyi Ákos–Pedro Osiro (svájci) 0:4, Both Olivér–Marco Cappuccio (olasz) 2:4, Huzsvár Erik–Dorian Zheng (francia) 1:4. A nyolcaddöntőbe jutásért: Juhász Patrik–Peng Xiang (kínai) 1:4. A negyeddöntőbe jutásért: András Csaba–Olav Kosolosky (belga) 2:4
Páros. A negyeddöntőbe jutásért:
Juhász Patrik, Nikita Moshkov–Peng Xiang, Huang You Zhen (kínai) 1:3. Az elődöntőbe jutásért: András Csaba, Both Olivér–Zeng Bei Xun, Gao Yang (kínai) 0:3
Csapat. A döntőbe jutásért:
Magyarország (András, Both, Juhász)–Kína 0:3
Leányok.
Egyes. Csoportkör:
Dari Helga
Serdülők. Fiúk.
Egyes. A 32 közé jutásért:
Lei Balázs–Khalil Sta (tunéziai) 0:3, Szántosi Dávid–Alexej Perfiljev (orosz) 1:3. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Bence–Ondrej Kveton (cseh) 1:3 A negyeddöntőbe jutásért: Huzsvár Erik–Lin Shi Dong (kínai) 0:3
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért:
Balogh Bence, Lei Balázs–Rafael Kong, Lin Shi Dong (portugál, kínai) 0:3. Az elődöntőbe jutásért: Huzsvár Erik, Szántosi Dávid–Tim Giltia, Nolan Lerat (belga) 1:3
Csapat. Az elődöntőbe jutásért:
Magyarország (Szántosi, Huzsvár)–Kína 0:3
Leányok.
Egyes. Csoportkör:
Tanács Nóra, Balogh Kíra. A 32 közé jutásért: Adamik Csenge–Anna Brzyska (lengyel) 0:3, Volentics Anna–Evelyn Ungvari (román) 1:3. A nyolcaddöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya–Zhang Xiang Yu (kínai) 1:3
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Adamik Csenge, Balogh Kíra–Ser Lin Qian, Zhou Jingyi (szingapúri) 0:3; Tanács Nóra, Volentics Anna–Anna Brzyska, Ilona Sztwiertnia (lengyel). Az elődöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya, Anna Hursey (walesi)–Rachel Sung, Joanna Sung (amerikai) 1:3
Csapat. Csoportkör: Magyarország
Serdülők. Fiúk.
Egyes. Döntő: 
Lei Balázs–Luca Oprea (román) 1:3

SPANYOLORSZÁGI U21-ES NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG
Egyes. A negyeddöntőbe jutásért:
Fehér Orsolya–Audrey Zarif (francia) 0:3. A döntőbe jutásért: Hartbrich Leonie–Ana Garcia (spanyol) 1:3

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.