utanpotlassport.hu 2019.05.14 13:33 Frissítve: 2019.05.17 20:45

Sakk: a szövetség új elnöke iskolai tananyaggá tenné a sportágat

Nagy fába vágta a fejszéjét a sakkszövetség nemrég megválasztott, új elnöke, Szabó László, akinek 64 pontos akciótervének egyik alappillére, hogy hogy a sakk oktatása a nemzeti alaptanterv része legyen, azaz minden óvodás és iskolás gyermek tanuljon meg sakkozni. Segítségére lehet a sportág magyar nagysága, Polgár Judit is, aki a Sakkpalota-programmal fejlesztené az ifjúság tudását.

A szövetség új elnöke nagy terveket sző Fotó: origo

A szövetség új elnöke nagy terveket sző  •  Fotó: origo

UP-info – utanpotlassport.hu Szabó László kommunikációs szakember, a sakkszövetség új elnöke az origo.hu-nak adott terjedelmes interjúban kifejtette: nagyon fontos lenne, hogy minden magyar ember ismerje, tudja a sakk szabályait. Valamint az, hogy a sakk oktatása a nemzeti alaptanterv része legyen, azaz minden óvodás és iskolás gyermek megtanuljon sakkozni.

„Ehhez persze még nagyon hosszú út vezet. Hogy mást ne mondjak, meg kell találni azokat a pedagógusokat, akik tanítani tudják a sakkozást – akár az óvodákban, akár az általános iskolákban. Ne feledjük, a sakk globális játék, a szabályai a világ minden országában ugyanazok, a sakk nyelvét mindenki érti. A magyar sakksport egyik világsztárja, Polgár Judit elindította a Sakkpalota-programot” – mondta. Ennek a programnak segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskolás kor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. Abban rejlik a képességfejlesztő sakk haszna az oktatásban, hogy előmozdítja a különböző tantárgyak elsajátítását, vagyis egészében a jövőre készít fel.

A beszélgetésben elhangzott, hogy Szabó László szívesen hozná Magyarországra a sakkolimpiát. Ahhoz legalább hétszáz asztalt kell felállítani hatalmas területen. Például a Hungexpo – ahol nemrég asztalitenisz-világbajnokságot rendeztek – megfelelő helyszín lenne.

Egyéb korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.