UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.20 09:00 Frissítve: 2019.08.22 22:09

Síugrás: a 20 éves Vörös Virág Grand Prix-pontot szerzett

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

A magyar síugrás történetében idáig mindössze Gellér László (1963 Innsbruck, 16. hely) és Fischer László (1984 Obertsdorf, 19. hely) végzett előbb nemzetközi versenyen, mint Vörös Virág: a 17 évesen már világkupaversenyen ugró lány történelmi tettet végrehajtva, a 23. helyen végzett vasárnap a csehországi Frenštátban, elsőként szerezve pontot Magyarországnak a nyári Grand Prix-sorozatban.

Vörös Virág pontot szerzett a nyári GP-sorozat csehországi állomásán Forrás: Magyar Sí Szövetség

Vörös Virág pontot szerzett a nyári GP-sorozat csehországi állomásán  •  Forrás: Magyar Sí Szövetség

„Az első fordulóban a szélviszonyok nem alakultak szerencsésen, így kedvezőtlen körülmények között kellett ugrania, majd a másodikban kisebb hiba csúszott be, de ez is remek teljesítmény Vörös Virágtól, aki a legjobb eredményét érte el, és az első GP-pontjait szerezte meg" – nyilatkozta a szövetség honlapján a kőszegi sportoló edzője, a szlovén Vasja Bajc.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint a magyar lány elsőre 88, másodikra 92 méterre repült, és 176,2 ponttal zárta a versenyt. A GP-sorozatban három állomást követően a 36. pozícióban áll.

Azon túl, hogy Vörös Virág hazánkban valóban nem mindennapinak számító bravúrt ért el, duplán jól jár, hiszen mostantól szabadon „sánchoz állhat" a világkupákon. 1984-ben, 35 évvel ezelőtt Fischer Lászlónak sikerült utoljára világkupapontot gyűjtenie. Megvan tehát a következő rekorddöntési lehetőség. Mindenesetre a magyar lánynak jócskán megnőtt az esélye arra, hogy eljusson a 2022-es pekingi olimpiára.

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.