utanpotlassport.hu 2018.01.27 19:35 Frissítve: 2018.01.27 19:38

Vívás: az újpesti Kaiser Balázs a kadét kardbajnok

Az újpesti Kaiser Balázs nyerte a kadét kardbajnokságot, a fináléban a szintén Eb-csapattag BVSC-s Urbán Tamást győzte le. Bő egy hónappal a korosztályos Európa-bajnokság rajtja előtt rendezték meg a viadalt.

Az UTE versenyzője, Kaiser Balázs mindhárom válogatott csapattársát legyőzve szerezte meg az aranyérmet Forrás: Facebook

Az UTE versenyzője, Kaiser Balázs mindhárom válogatott csapattársát legyőzve szerezte meg az aranyérmet  •  Forrás: Facebook

B. V. – utanpotlassport.huAz utóbbi hetekben jobbára nemzetközi versenyekre utaztak az utánpótláskorú vívók, a mostani hétvégén viszont már itthon vannak, szombaton és vasárnap a kadét kardozók országos bajnokságát tartják.

Fontos erőfelmérő volt a viadal, hiszen március elején kezdődik a korosztályos Európa-bajnokság. Bár matematikailag már eldőlt, kik utazhatnak Szocsiba a fiúk közül (Rabb Krisztián, Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Urbán Tamás), az igazán nem csorbítja a magyar bajnokság rangját.

A csapattagok jól vizsgáztak egyéniben, hiszen az utazók közül ketten vívták a döntőt. Az aranyérmet az UTE kardozója, Kaiser Balázs szerezte meg, aki nem akármilyen bravúrt hajtott végre, hiszen a teljes hazai élmezőnyt felülmúlta: a nyolc közé jutásért Baaken Mátyást (Kertvárosi VSE), a negyeddöntőben a ranglistavezető Rabb Krisztiánt (Vasas), a fináléban pedig az addig szinten remekül menetelő, egyébként címvédő BVSC-s Urbán Tamást győzte le.

A vasárnapi csapatversenyen is hasonlóan nagy küzdelemre van kilátás: a címvédőként induló BVSC-Zugló mellett az UTE és a Vasas roppant erős összeállításban indul.

KADÉT FIÚ KARD ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁG, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Negyeddöntő:
Rabb Krisztián (Vasas)–Kaiser Balázs (UTE) 13:15, Fröhlich Bálint (BVSC-Zugló)–Noseda Szabolcs (DV Szigetszentmiklós) 10:15, Urbán Tamás (BVSC-Zugló)–Horváth Gergő (Vasas) 15:8, Szántó Zoltán (Vasas)–Nagy Kristóf (UTE) 7:15
Elődöntő: Kaiser–Noseda 15:11, Urbán–Nagy 15:9
Döntő:
Kaiser Balázs (UTE)–Urbán Tamás (BVSC-Zugló) 15:12

A leány kardozók válogatóversenyen szerepeltek, Pusztai Liza és Nagy Valentina távollétében. A viadalt a BVSC-s Szűcs Luca nyerte, a Vasas vívóját, Fenyősi Zitát megelőzve. A harmadik helyen két újpesti lány, Kotán Adrienn és Széplaki Virág Zsófia osztozott.

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".