Torna, ORV: a fiúk tíz helyet szereztek a szerenkénti döntőre

Vágólapra másolva!
2017.11.03. 08:52
Címkék
Fiú tornászválogatottunk az ötödik helyen végzett az Olimpiai Reménységek Versenyének első napján a csehországi Liberecben. Nagy Zoltán edző szerint a csapat összességében közepes teljesítményt nyújtott, azonban a tíz kiharcolt szerenkénti döntős hely mindegyikét kiemelkedően jó gyakorlattal érdemelte ki. A szombati finálékban a csütörtöki produkciók alapján érmeket is vár a szakember.

Gy. Szabó CsillaAz idény utolsó korosztályos nemzetközi tornászviadalán, az Olimpiai Reménységek Versenyén a fiú csapatok vetélkedésével indult a háromnapos program Liberecben. A házigazda cseh együttes mellett a lengyel, a dél−afrikai, az angol és a magyar válogatott legjobbjai léphettek a szerekhez, s küzdhettek a csapatgyőzelemért, valamint a legjobb nyolc−nyolc versenyzőnek a szombati szerenkénti döntőkben fenntartott helyekért. A magyar gárda összesítésben ugyan az utolsó, az ötödik helyen végzett, a tíz megszerzett finálés hely azonban azt mutatja, hogy a nyitónapnak voltak igen szép pillanatai is.Gy. Szabó CsillaAz idény utolsó korosztályos nemzetközi tornászviadalán, az Olimpiai Reménységek Versenyén a fiú csapatok vetélkedésével indult a háromnapos program Liberecben. A házigazda cseh együttes mellett a lengyel, a dél−afrikai, az angol és a magyar válogatott legjobbjai léphettek a szerekhez, s küzdhettek a csapatgyőzelemért, valamint a legjobb nyolc−nyolc versenyzőnek a szombati szerenkénti döntőkben fenntartott helyekért. A magyar gárda összesítésben ugyan az utolsó, az ötödik helyen végzett, a tíz megszerzett finálés hely azonban azt mutatja, hogy a nyitónapnak voltak igen szép pillanatai is.

Ami a szám szerinti eredményeket illeti, a csapatversenyben érdekelt öt fiúból hárman mutatták be gyakorlatukat mind a hat szeren. Mészáros Krisztofer a 9., Rengei Balázs a 21., Márkus Sebestyén pedig a 23. helyen végzett. A másik két csapattag, Balázs Krisztián négy, Vizlendvai Máté három szeren versenyzett, így a helyezésüket nem számították be.

A Liberecben csütörtökön késő este befejeződött csapatverseny történéseiről afiúdelegáció vezetője, Nagy Zoltán edző számolt be honlapunknak :

Mészáros Krisztofer gyűrűn bejutott a döntőbe Fotó: EYOF Győr2017 Mekli Zoltán
Mészáros Krisztofer gyűrűn bejutott a döntőbe Fotó: EYOF Győr2017 Mekli Zoltán

Mészáros Krisztofer gyűrűn döntőbe jutott  •  Fotó: EYOF Győr2017 Mekli Zoltán

− Úgy érkeztünk az ORV-re, hogy tesztversenyként használjuk a jövő évi világversenyek előtt, a csapatverseny számszerű végeredménye ezért most nekünk nem is volt igazán fontos. A fiúk új elemeket tanulnak, így érthető, hogy rontottak. Többnyire azonban nem az éppen begyakorlás alatt álló figurákba csúsztak a hibák, azokra az átlagosnál is sokkal jobban figyeltek. Ez, a szokásosnál erősebb koncentráció vezetett oda, hogy más, már ismert elemeket rontottak. A csapat mai teljesítményét egyértelműen közepesnek értékelem. A jövő évi ifjúsági Európa-bajnokságra, az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre és magára az ifjúsági olimpiára vezető útnak olyan állomása ez, amelyet beáldoztunk a tanuló időszaknak. Mészáros Krisztofer végzett a legjobb helyen, csúcsformában akár dobogóra is állhatott volna. Volt két nagy rontása, ez indokolja a kilencedik helyét. Nyújtón és lovon nagy örömünkre szolgált, hogy jól bemutatta új elemét, és nem is hibázott. Korláton viszont nem tudta tökéletesen bemutatni a most megtanult figurát. A csapat legfiatalabb versenyzőjének, Márkus Sebestyénnek az elsődleges feladata az volt, hogy szokja a nemzetközi versenyek hangulatát, tapasztalatot szerezzen. Szerintem ez jól sikerült. Pozítivumként könyvelhetjük el, hogy tíz finálés helyet tudtunk kiharcolni, némelyikbenkimondottan esélyesként várhatjuk a nyolcas szerenkénti döntőt. A ma bemutatott gyakorlatok alapján akár több érmet is nyerhetünk szombaton. Mészáros Krisztofertől legalább egy dobogós helyezésre számítok.

A szombati szerenkénti döntőkben Mészáros Krisztofer talajon, lovon, gyűrűn és nyújtón, Rengei Balázs lovon, gyűrűn, korláton és nyújtón, Vizlendvai Máté pedig ugrásban és talajon jutott a legjobb nyolc közé, és mutathatja be ismét a gyakorlatát. Rengei Balázs a korláton elsőszámú tartalék, így még neki is van egy halvány esélye arra, hogy ismét a szerekhez léphessen.

Liberecben, az Olimpiai Reménységek Versenyén pénteken a női csapatok versenyével folytatódik a viadal.

További korosztályos hírekTORNÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik