utanpotlassport.hu 2018.01.27 18:53 Frissítve: 2018.01.27 18:58

Tenisz: továbbjutott az Eb-selejtezőből az U12-es leánycsapat

Az U12-es leányválogatott a portugálok legyőzésével bejutott a fedett pályás csapat Európa-bajnokság selejtezőjének fináléjába, s a vasárnapi mérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolta a két hét múlva sorra kerülő Eb-döntőben való szereplés jogát. A fiúknak nem sikerült a bravúr, vereséget szenvedtek a brit csapattól, így ők már csak a harmadik helyért játszhatnak vasárnap.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Hibátlanul folytatta szereplését Rakovníkban a fedett pályás csapat Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar leányválogatott. Az első napon, a dánok fölött aratott 3−0-as győzelmet lemásolva, a portugál csapatot is magabiztosan, szettveszteség nélkül verte. Leírhatatlanul nagy volt a leányok öröme, hiszen ezzel nemcsak a vasárnapi döntőbe jutottak be, de kiharcolták a két hét múlva, Angliában sorra kerülő fináléban szereplés jogát is. A négy selejtező csoportból a két-két legjobb csapat juthat csupán tovább a végső, nyolcas döntőbe. A vasárnapi, utolsó ellenfél a házigazda cseh együttes lesz, amely a torna legnagyobb favoritja volt, és hozzánk hasonlóan a legapróbb megingás nélkül győzte le előbb a szlovákokat, majd a belgákat.

A boldog magyar U12-es leányválogatott: Molnár Kitti, Dinnyés Lili, Varga Viktória ( balról jobbra) edzőjükkel Szatmári Adriánnal

A boldog magyar U12-es leányválogatott: Molnár Kitti, Dinnyés Lili, Varga Viktória (balról jobbra) és edzőjük Szatmári Adrián

Igaza lett a csapat edzőjének, Szatmári Adriánnak, aki a portugálok játékának feltérképezése után verhetőnek tartotta második ellenfelüket. Az ibériaiak ellen Dinnyés Lilinek jutott a kellemetlenebb ellenfél, s bár a számszerű eredmény ezúttal is simának tűnik, a valóságban igencsak meg kellett küzdenie a győzelemért.

− Nagyon labdabiztos volt Lili ellenfele, hosszú-hosszú menteket játszottak végig, majdnem két órán át tartott a meccs – elevenítette fel a portugálok elleni találkozót a mester. – De Lili jól játszott, fegyelmezetten, nagyon szép győzelmet aratott, amire büszke lehet. Kitti meccsén is szorosak voltak a játékok, de végig érezhető fölényben játszott. A második szettben volt icipici megingása, de egyetlen percig sem forgott veszélyben a győzelem. A párosra éppen ezért ma is Vikit neveztem, hogy minél többet játszhasson, s ismét sikerült. Nagyon boldogok vagyunk, a lányokat feldobta a továbbjutás, alig várják már, hogy két hét múlva Angliába utazhassanak a nyolcas döntőre. Már otthonról is bizakodva indultunk el, s amikor a csütörtök esti sorsoláson kiderült, hogy elkerültük a cseheket, akkor már komolyan reménykedtünk a sikerben. Vasárnapi ellenfelünk valóban nagyon erős, de felszabadultan, teher nélkül fogunk játszani, s megteszünk mindent a győzelemért. Pontosan úgy, mint eddig.

A fiúk már kevésbé voltak szerencsések az ausztriai csoportban. Második ellenfelükről, a brit csapatról tudható volt, hogy nagyon erősek, s ezt a mérkőzésen igazolták is. Mindössze öt játékot engedélyeztek a három meccs során.

− Sokkal jobb volt az ellenfél, ehhez kétség nem férhet, játékosaim minden tőlük telhetőt megtettek, ami most ennyire volt elegendő. Örülünk, hogy az első mérkőzésünket meg tudtuk nyerni, az is szép teljesítmény volt – mondta a mérkőzés után dr. Zsiga László, a csapat edzője, aki egyben az U12-es korosztály szövetségi edzője is, így a Csehországi selejtezőben játszó válogatott teljesítményét is értékelte. – A lányokat tartottuk esélyesebbnek, s nem is kellett bennük csalódnunk. Sőt, talán kicsit túl is szárnyalták a várakozásokat. De azt hozzá kell tenni, hogy régebb óta együtt vannak már, Lili és Kitti fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számít, valójában tehát a velük megkezdett munka gyümölcse most ez az eredmény.

A fiúk a csoport 3. helyéért Bulgária ellen, a lányok pedig a döntőben Csehország ellen játszanak vasárnap.

Winter Cup, fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság, selejtező
Elődöntők
Fiúk, Leibnitz (Ausztria): Nagy-Britannia−Magyarország 3−0. Henry Trump−Zsembery András 6:0, 6:0. Viktor Frydrych−Halmos Kornél 6:1, 6:1. Jamie Diack, Henry Trump−Kincses Kolos, Halmos Kornél 6:1, 6:2
Leányok, Rakovník (Csehország): Magyarország−Portugália 3−0. Dinnyés Lili− Lena Couto 6:3, 6:4. Molnár Kitti−Milana Ivantsiv 6:1, 6:3. Molnár Kitti, Varga Viktória −Filipa Andre, Lena Couto 6:3, 7:5

Egyéb korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.