Tenisz: mindkét csapatunk győzelemmel kezdett az U12-es Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 18:21
Címkék
Győzelemmel kezdett mindkét magyar válogatott az U12-es fedett pályás csapat Európa-bajnokság selejtezőjében. A leányok Csehországban 3–0-ra verték Dánia együttesét, míg a fiúcsapatunk sokkal nagyobb izgalmak közepette aratott 2–1-es győzelmet a luxemburgiak ellen. Ezzel mindkét együttesünk továbbjutott a legjobb négy közé, ahol Portugália, illetve Nagy-Britannia csapata ellen mérkőzik szombaton.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar leány- és fiúválogatott egyaránt győzelemmel kezdett. Előbbi a dán, utóbbi pedig a luxemburgi csapat ellenében jutott tovább a selejtezőcsoport legjobb négy együttese közé. A két hét múlva sorra kerülő nyolcas döntőbe jutáshoz azonban ez még nem elég, hiszen oda csupán a két-két legjobb kerül.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar leány- és fiúválogatott egyaránt győzelemmel kezdett. Előbbi a dán, utóbbi pedig a luxemburgi csapat ellenében jutott tovább a selejtezőcsoport legjobb négy együttese közé. A két hét múlva sorra kerülő nyolcas döntőbe jutáshoz azonban ez még nem elég, hiszen oda csupán a két-két legjobb kerül.

Zsembery András magabiztosan hozta az egyes mérkőzését és párosban is kitett magáért Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Zsembery András magabiztosan hozta az egyes mérkőzését és párosban is kitett magáért Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Zsembery András magabiztosan hozta az egyes mérkőzését és párosban is kitett magáért  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

A leánycsapat Csehországban játssza a selejtezőtornát, és szerencsés sorsolásának köszönhetően Dánia válogatottja volt az első ellenfele.A legjobbak között számon tartott hazaiakat sikerült elkerülni. Olyannyira, hogy a cseh együttes pont a tábla másik oldalán, a felső ágon kísérli meg a döntőbe jutást, így legkorábban is csupán a döntőben találkozhatnánk velük. Ahová persze el is kell jutni, s ez az első napon aratott sima győzelem ellenére sem ígérkezik könnyű feladatnak.

A dánok elleni találkozón az országos bajnokság döntőjét játszó Dinnyés Lili és Molnár Kitti lépett pályára az egyes mérkőzésekre. Fiatal kora ellenére mindkettő tapasztalt játékosnak számít: tavaly is részt vettek már a sorozatban, s az első mérkőzésen játékukkal is igazolták a szakvezetés bizalmát. Dinnyés négy, Molnár pedig három játékot vesztve, szinte pontosan egy óra alatt hozta az egyeseket, és azzal el is dőlt a találkozó sorsa. A párosban így a csapatot edzőként elkísérő Szatmári Adrián bátran küldhette pályára a harmadik játékost, az országos bajnokságon is harmadik helyen végzett Varga Viktóriát. Bár túl nagy kockázat így sem volt a választásban, hiszen az ob-n egyesben magyar bajnoki címet nyert Molnár Kitti éppen a klubtársával, Viktóriával győzött párosban.

− A számszerű eredmény alapján könnyű győzelemnek tűnhet a mai, de a valóságban azért ennél szorosabb volt a meccs – értékelte csapata teljesítményét a mérkőzést követően Szatmári Adrián. – A lányok fegyelmezetten és nagyon összeszedetten játszottak. Mivel a páros nem volt döntő, mindenképpen játéklehetőséget akartam adni Vikinek is, aki ezt nagyon szép játékkal hálálta meg. Remek meccset játszottak, szép labdamenetekkel és jó megoldásokkal. Ma végre valamennyi csapatot láttuk játék közben, és megállapíthattuk, hogy tényleg jó a sorsolásunk. A másik ágon nagyon magas színvonalú mérkőzéseket játszottak a többiek, jó, hogy nem oda kerültünk. Szerintem a holnapi ellenfelünk, Portugália is verhető. Előre azonban semmit sem lehet kijelenteni, csak azt, hogy van esélyünk, és aszerint fogunk játszani.

A fiúgárda is nagyon jól kezdett az ausztriai selejtezőcsoportban, igaz, sokkal izgalmasabb körülmények között sikerült kivívnia a négy közé jutást. Az első játékos, az ob-győztes Halmos Kornél ugyanis veszített a luxemburgiak legjobbja ellen, még ha kiélezett, háromszettes csatában is. Zsembery András viszont mindössze két játékot engedélyezett ellenfelének, így a párosra maradt a döntés. A csapatot irányító dr. Zsiga László a harmadik embert, Kincses Kolost küldte ekkor a pályára az egyes mérkőzését megnyerő Zsembery oldalán, s a végeredmény igazolta választását. Szoros három szettben ugyan, de a magyar csapat diadalmaskodott.

− Lehetett volna egyszerűbb is, sajnos Halmosnak ma nem ment a játék. Nyerhetett volna, de összességében a fiúk így is nagy akaraterőről tettek tanúbizonyságot, és szépen hozták a mérkőzést. Nagyon örülök a továbbjutásnak. A következő mérkőzésünkön, a britek ellen már minden pontnak nagy jelentősége lesz – összegzett dr. Zsiga László.

A négy közé jutásért a lányok következő ellenfele Portugália, a fiúké pedig Nagy-Britannia csapata lesz.

Winter Cup, fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság, selejtezők
Fiúk, Leibnitz (Ausztria): Magyarország−Luxemburg 2−1. Zsembery András−Leo Negri 6:1, 6:1, Halmos Kornél−Noe Plique 5:7, 6:4, 4:6, Kincses Kolos, Zsembery András−Filip Jokic, Noe Plique 6:3, 4:6, 10:8
Leányok, Rakovník (Csehország): Magyarország−Dánia 3−0. Dinnyés Lili−Mille Moerk 6:2, 6:2, Molnár Kitti−Felicia Damm Nielsen 6:3, 6:0, Molnár Kitti, Varga Viktória−Felicia Damm Nielsen, Frederikke Alberte Pape 7:5, 6:2

Egyéb korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik