utanpotlassport.hu 2018.01.26 18:21 Frissítve: 2018.01.26 18:24

Tenisz: mindkét csapatunk győzelemmel kezdett az U12-es Eb-n

Győzelemmel kezdett mindkét magyar válogatott az U12-es fedett pályás csapat Európa-bajnokság selejtezőjében. A leányok Csehországban 3–0-ra verték Dánia együttesét, míg a fiúcsapatunk sokkal nagyobb izgalmak közepette aratott 2–1-es győzelmet a luxemburgiak ellen. Ezzel mindkét együttesünk továbbjutott a legjobb négy közé, ahol Portugália, illetve Nagy-Britannia csapata ellen mérkőzik szombaton.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar leány- és fiúválogatott egyaránt győzelemmel kezdett. Előbbi a dán, utóbbi pedig a luxemburgi csapat ellenében jutott tovább a selejtezőcsoport legjobb négy együttese közé. A két hét múlva sorra kerülő nyolcas döntőbe jutáshoz azonban ez még nem elég, hiszen oda csupán a két-két legjobb kerül.

Zsembery András  magabiztosan hozta az egyes mérkőzését és párosban is kitett magáért Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Zsembery András magabiztosan hozta az egyes mérkőzését és párosban is kitett magáért  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

A leánycsapat Csehországban játssza a selejtezőtornát, és szerencsés sorsolásának köszönhetően Dánia válogatottja volt az első ellenfele. A legjobbak között számon tartott hazaiakat sikerült elkerülni. Olyannyira, hogy a cseh együttes pont a tábla másik oldalán, a felső ágon kísérli meg a döntőbe jutást, így legkorábban is csupán a döntőben találkozhatnánk velük. Ahová persze el is kell jutni, s ez az első napon aratott sima győzelem ellenére sem ígérkezik könnyű feladatnak.

A dánok elleni találkozón az országos bajnokság döntőjét játszó Dinnyés Lili és Molnár Kitti lépett pályára az egyes mérkőzésekre. Fiatal kora ellenére mindkettő tapasztalt játékosnak számít: tavaly is részt vettek már a sorozatban, s az első mérkőzésen játékukkal is igazolták a szakvezetés bizalmát. Dinnyés négy, Molnár pedig három játékot vesztve, szinte pontosan egy óra alatt hozta az egyeseket, és azzal el is dőlt a találkozó sorsa. A párosban így a csapatot edzőként elkísérő Szatmári Adrián bátran küldhette pályára a harmadik játékost, az országos bajnokságon is harmadik helyen végzett Varga Viktóriát. Bár túl nagy kockázat így sem volt a választásban, hiszen az ob-n egyesben magyar bajnoki címet nyert Molnár Kitti éppen a klubtársával, Viktóriával győzött párosban.

− A számszerű eredmény alapján könnyű győzelemnek tűnhet a mai, de a valóságban azért ennél szorosabb volt a meccs – értékelte csapata teljesítményét a mérkőzést követően Szatmári Adrián. – A lányok fegyelmezetten és nagyon összeszedetten játszottak. Mivel a páros nem volt döntő, mindenképpen játéklehetőséget akartam adni Vikinek is, aki ezt nagyon szép játékkal hálálta meg. Remek meccset játszottak, szép labdamenetekkel és jó megoldásokkal. Ma végre valamennyi csapatot láttuk játék közben, és megállapíthattuk, hogy tényleg jó a sorsolásunk. A másik ágon nagyon magas színvonalú mérkőzéseket játszottak a többiek, jó, hogy nem oda kerültünk. Szerintem a holnapi ellenfelünk, Portugália is verhető. Előre azonban semmit sem lehet kijelenteni, csak azt, hogy van esélyünk, és aszerint fogunk játszani.

A fiúgárda is nagyon jól kezdett az ausztriai selejtezőcsoportban, igaz, sokkal izgalmasabb körülmények között sikerült kivívnia a négy közé jutást. Az első játékos, az ob-győztes Halmos Kornél ugyanis veszített a luxemburgiak legjobbja ellen, még ha kiélezett, háromszettes csatában is. Zsembery András viszont mindössze két játékot engedélyezett ellenfelének, így a párosra maradt a döntés. A csapatot irányító dr. Zsiga László a harmadik embert, Kincses Kolost küldte ekkor a pályára az egyes mérkőzését megnyerő Zsembery oldalán, s a végeredmény igazolta választását. Szoros három szettben ugyan, de a magyar csapat diadalmaskodott.

− Lehetett volna egyszerűbb is, sajnos Halmosnak ma nem ment a játék. Nyerhetett volna, de összességében a fiúk így is nagy akaraterőről tettek tanúbizonyságot, és szépen hozták a mérkőzést. Nagyon örülök a továbbjutásnak. A következő mérkőzésünkön, a britek ellen már minden pontnak nagy jelentősége lesz – összegzett dr. Zsiga László.

A négy közé jutásért a lányok következő ellenfele Portugália, a fiúké pedig Nagy-Britannia csapata lesz.

Winter Cup, fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokság, selejtezők
Fiúk, Leibnitz (Ausztria): Magyarország−Luxemburg 2−1. Zsembery András−Leo Negri 6:1, 6:1, Halmos Kornél−Noe Plique 5:7, 6:4, 4:6, Kincses Kolos, Zsembery András−Filip Jokic, Noe Plique 6:3, 4:6, 10:8
Leányok, Rakovník (Csehország): Magyarország−Dánia 3−0. Dinnyés Lili−Mille Moerk 6:2, 6:2, Molnár Kitti−Felicia Damm Nielsen 6:3, 6:0, Molnár Kitti, Varga Viktória−Felicia Damm Nielsen, Frederikke Alberte Pape 7:5, 6:2

Egyéb korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.