utanpotlassport.hu 2017.08.31 09:28 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Tenisz: „Jobb leszek, mint anyu” – mondja Csurgó Virág 16 éves lánya, Nagy Adrienn

Olyan szülő-gyerek párosokat szoktunk bemutatni, amelyeknek a tagjait a családi kapcsolaton kívül a sport is összeköti. Egyelőre persze az apukák-anyukák a híresebbek, de ki tudja, mit hoz a jövő… Mostani főszereplőink: Csurgó Virág tízszeres bajnok teniszező, akinek a legjobb világranglista-helyezése egyesben a 160., párosban pedig a 84. volt és az ugyancsak teniszező lánya, Nagy Adrienn, aki az U16-os válogatottal nemrég negyedik lett a csapat Európa-bajnokságon.

Gy. Szabó CsillaCsurgó Virág a véletlennek köszönheti, hogy teniszező lett. A szülei csak azt szerették volna, hogy az örökmozgó kislány kifutkossa magát valahol. Három éve játszott, s mindössze tizenkét éves volt, amikor annyira tehetségesnek tartották, hogy az egész család Siófokról Budapestre költözött a kislány karrierje érdekében. Amikor Virág maga is édesanya lett, ő már egyáltalán nem vágyott arra, hogy két gyermeke, Adrienn (16) és Márton (14) kövesse a példáját.

CSURGÓ VIRÁG 

A versenyzés nem megy az anya-lánya kapcsolat kárára

A versenyzés nem megy az anya-lánya kapcsolat kárára. Virág és Adrienn cinkos az életben, és cinkos a pályán is

„Kemény világ... A külső szemlélőnek csillogó, szép díszletek mögött a profijátékosok lemondásokkal teli, nehéz életet élnek. Ha valaki a legjobbak közé kerül, akkor megéri a sok áldozat, de még ennek reményében sem gondoltam, hogy a gyerekeimnek is ezt az életformát kellene választaniuk. Azért hagytam abba a játékot, mert belefáradtam a sok utazásba, ezért úgy gondoltam, jobb, ha ők inkább tanulnak, s valamilyen civil pályán lesznek sikeresek. Fiúnk, Márton is ügyesen játszik, de őt nem vonzza a versenyzés, ezért soha nem is erőltettük azt. A sportot persze fontosnak tartom, ezért Adrit hároméves korában, beírattuk egy fitnesztorna tanfolyamra. Férjem, Tamás is teniszező volt, ezért néhány évvel később természetesnek tűnt, hogy megtanítsuk neki az alapokat. Még ekkor is csak arra gondoltam, hogy kedvtelés lesz belőle. A sors azonban másképpen rendelte. Tizenkét éves korában megnyerte az országos bajnokságot, és azóta nincs megállás. Láttam, milyen erős benne a versenyszellem, és mekkora örömet jelent neki a játék, a győzelem, ezért nem akartam gátolni. Bár elmagyaráztam neki, milyen nehézségekkel kell szembenéznie. Amikor meghozta a döntését, egy emberként álltunk mögé, és azóta is mindenben támogatjuk. Otthon mindig is Tamás volt az, aki inkább buzdította a versenyzésre, és most is ő az edzője. Adri imád utazni, a jelek szerint erre született. Szerencsére, hallgat ránk, az eredmények pedig egyre jobban ösztönzik. Azt kívánom neki, hogy váljon valóra a vágya, és minél messzebb jusson a teniszben!”

NAGY ADRIENN

„Nem anyu miatt választottam ezt a sportot. Amikor elkezdtem ütögetni, azonnal beleszerettem a játékba. Kellett kis idő, hogy megértsem, milyen jó játékos is volt. Akkor viszont elhatároztam, hogy jobb leszek nála! Attól egyelőre még messze vagyok, de nem titkolom, profiteniszező szeretnék lenni. Idén jó lenne a legjobb ezerben zárni a felnőttek között. Apuval szoktam edzeni, a meccsekre viszont inkább anyu kísér el. Senki más nem tud olyan hasznos, jó tanácsokat adni, mint ő. Minden helyzetben érzi, mit kell mondania, könnyedén átsegít a nehéz pillanatokon. Azt persze nem mondom, hogy néha nincsenek feszültségek közöttünk, de ezek amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek is. Szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van, hiszen mindent tud a teniszről, és mindenben támogat, miközben azt is észreveszi, ha fáradt vagyok és pihenésre van szükségem. Anyuval ellentétben imádok utazni, szeretem ezt az életet. A barátaimat inkább a versenyzők közül választom, mert ők jobban megértik a mindennapi problémáimat, mint a kívülállók. A Vörösmarty Gimnázium élsportolói tagozatára járok, ott is hozzám hasonló versenyzők vesznek körül. Nem érzem úgy, hogy ez életmód túl sok áldozatot követelne tőlem. Szeretem, és el sem tudom képzelni, hogy másmilyen is lehetne.”

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.