HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.08.31 09:28 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Tenisz: „Jobb leszek, mint anyu” – mondja Csurgó Virág 16 éves lánya, Nagy Adrienn

Olyan szülő-gyerek párosokat szoktunk bemutatni, amelyeknek a tagjait a családi kapcsolaton kívül a sport is összeköti. Egyelőre persze az apukák-anyukák a híresebbek, de ki tudja, mit hoz a jövő… Mostani főszereplőink: Csurgó Virág tízszeres bajnok teniszező, akinek a legjobb világranglista-helyezése egyesben a 160., párosban pedig a 84. volt és az ugyancsak teniszező lánya, Nagy Adrienn, aki az U16-os válogatottal nemrég negyedik lett a csapat Európa-bajnokságon.

Gy. Szabó CsillaCsurgó Virág a véletlennek köszönheti, hogy teniszező lett. A szülei csak azt szerették volna, hogy az örökmozgó kislány kifutkossa magát valahol. Három éve játszott, s mindössze tizenkét éves volt, amikor annyira tehetségesnek tartották, hogy az egész család Siófokról Budapestre költözött a kislány karrierje érdekében. Amikor Virág maga is édesanya lett, ő már egyáltalán nem vágyott arra, hogy két gyermeke, Adrienn (16) és Márton (14) kövesse a példáját.

CSURGÓ VIRÁG 

A versenyzés nem megy az anya-lánya kapcsolat kárára

A versenyzés nem megy az anya-lánya kapcsolat kárára. Virág és Adrienn cinkos az életben, és cinkos a pályán is

„Kemény világ... A külső szemlélőnek csillogó, szép díszletek mögött a profijátékosok lemondásokkal teli, nehéz életet élnek. Ha valaki a legjobbak közé kerül, akkor megéri a sok áldozat, de még ennek reményében sem gondoltam, hogy a gyerekeimnek is ezt az életformát kellene választaniuk. Azért hagytam abba a játékot, mert belefáradtam a sok utazásba, ezért úgy gondoltam, jobb, ha ők inkább tanulnak, s valamilyen civil pályán lesznek sikeresek. Fiúnk, Márton is ügyesen játszik, de őt nem vonzza a versenyzés, ezért soha nem is erőltettük azt. A sportot persze fontosnak tartom, ezért Adrit hároméves korában, beírattuk egy fitnesztorna tanfolyamra. Férjem, Tamás is teniszező volt, ezért néhány évvel később természetesnek tűnt, hogy megtanítsuk neki az alapokat. Még ekkor is csak arra gondoltam, hogy kedvtelés lesz belőle. A sors azonban másképpen rendelte. Tizenkét éves korában megnyerte az országos bajnokságot, és azóta nincs megállás. Láttam, milyen erős benne a versenyszellem, és mekkora örömet jelent neki a játék, a győzelem, ezért nem akartam gátolni. Bár elmagyaráztam neki, milyen nehézségekkel kell szembenéznie. Amikor meghozta a döntését, egy emberként álltunk mögé, és azóta is mindenben támogatjuk. Otthon mindig is Tamás volt az, aki inkább buzdította a versenyzésre, és most is ő az edzője. Adri imád utazni, a jelek szerint erre született. Szerencsére, hallgat ránk, az eredmények pedig egyre jobban ösztönzik. Azt kívánom neki, hogy váljon valóra a vágya, és minél messzebb jusson a teniszben!”

NAGY ADRIENN

„Nem anyu miatt választottam ezt a sportot. Amikor elkezdtem ütögetni, azonnal beleszerettem a játékba. Kellett kis idő, hogy megértsem, milyen jó játékos is volt. Akkor viszont elhatároztam, hogy jobb leszek nála! Attól egyelőre még messze vagyok, de nem titkolom, profiteniszező szeretnék lenni. Idén jó lenne a legjobb ezerben zárni a felnőttek között. Apuval szoktam edzeni, a meccsekre viszont inkább anyu kísér el. Senki más nem tud olyan hasznos, jó tanácsokat adni, mint ő. Minden helyzetben érzi, mit kell mondania, könnyedén átsegít a nehéz pillanatokon. Azt persze nem mondom, hogy néha nincsenek feszültségek közöttünk, de ezek amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek is. Szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van, hiszen mindent tud a teniszről, és mindenben támogat, miközben azt is észreveszi, ha fáradt vagyok és pihenésre van szükségem. Anyuval ellentétben imádok utazni, szeretem ezt az életet. A barátaimat inkább a versenyzők közül választom, mert ők jobban megértik a mindennapi problémáimat, mint a kívülállók. A Vörösmarty Gimnázium élsportolói tagozatára járok, ott is hozzám hasonló versenyzők vesznek körül. Nem érzem úgy, hogy ez életmód túl sok áldozatot követelne tőlem. Szeretem, és el sem tudom képzelni, hogy másmilyen is lehetne.”

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.