Tékvandó: török dupla a budapesti kadét-Eb második napján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 20:21
Címkék
A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság második napján a magyarok nélkül rendezték meg a délutáni programot, a nap győztesei a két kontinensbajnoki címet is begyűjtő törökök voltak.

L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.

Tóbiás Roland
Tóbiás Roland

Tóbiás Roland nyolcaddöntőig jutott  •  Forrás: MTSZ

Tóbiás Roland (45 kg) jutott a legmesszebb, aki az örmény Alekszandr Ajrapetjan ellen simán győzött a tizenhat közé jutásért. Roland végig irányította a mérkőzést, ellenfelét végül a tíz begyűjtött intése miatt leléptették. A nyolcaddöntőt is jól kezdte, 2-0-ra vezetett az orosz Artyom Sztyepanyenko ellen, de riválisa fordított, és 24-9-re győzött, azzal elbúcsúztatta a magyar versenyzőt. Sztyepanyenko később egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett.

A másik két versenyzőnk egyaránt első mérkőzésén, a harminckettő között búcsúzott a küzdelemtől. Somogyi Anna (41 kg) nagyszerű mérkőzést vívott Idil Zaferrel és hatalmas csatában maradt csak alul a végig szinte akció nélkül, intésekkel pontokat gyűjtő török ellenfelével szemben. Lovász Tamás (41 kg) a második menetet követően 27-3-as vereséget szenvedett a spanyol Marcus Aguilartól.

A fiúk között testvéries volt az érmek eloszlása, a kiosztott nyolc medál hét országba került, egyedül az oroszok tudtak duplázni. Elégedettek persze nem lehettek, hiszen mindkét súlycsoportban döntőbe jutottak, de mindkettőt elbukták. A lányok mezőnyében a szerbek nyertek két érmet, miután a 41 kg-osok között házi döntőt vívtak a versenyzőik. A nap győztesei a törökök voltak, akik összesen két Európa-bajnoki címet is nyertek.

Szombaton négy magyarnak szurkolhatunk a BOK Sportcsarnokban. Kovács Marcell (57 kg) andorrai vagy horvát, Padla Orsolya (51 kg) francia ellenféllel kezd a nyolcaddöntőben. Hoták Marcellnek (53 kg) a 16 közé jutásért ciprusi, Szépvölgyi Dominiknak (49 kg) orosz rivális jutott.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk
41 kg: 1. Zeynel Firat Tanriverdi (Törökország), 2. Alekszandr Coj (Oroszország), 3. Vit Jelic (Horvátország) és Danilo Uljanov (Ukrajna). Lovász Tamás helyezetlen
45 kg: 1. Daniel Ladzsev (Bulgária), 2. Artyom Sztyepanyenko (Oroszország), 3. Kristian Storszl Borgen (Norvégia) és Nikola Lukics (Szerbia). Tóbiás Roland helyezetlen
Lányok
37 kg: 1. Fatma Eylül Koca (Törökország), 2. Nilla Broström (Hollandia), 3. Martina Pesce (Olaszország) és Evelyn Buntusch (Németország). Magyar induló nem volt
41 kg: 1. Jovana Vasziljevics (Szerbia), 2. Andrea Bokan (Szerbia), 3. Anasztaszija Szubbotyina (Oroszország) és Adriana Cerezo (Spanyolország). Somogyi Anna helyezetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik