HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.06 20:21 Frissítve: 2017.10.06 20:29

Tékvandó: török dupla a budapesti kadét-Eb második napján

A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság második napján a magyarok nélkül rendezték meg a délutáni programot, a nap győztesei a két kontinensbajnoki címet is begyűjtő törökök voltak.

HIRDETÉS

L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.

Tóbiás Roland

Tóbiás Roland nyolcaddöntőig jutott  •  Forrás: MTSZ

Tóbiás Roland (45 kg) jutott a legmesszebb, aki az örmény  Alekszandr Ajrapetjan ellen simán győzött a tizenhat közé jutásért.  Roland végig irányította a mérkőzést, ellenfelét végül a tíz begyűjtött intése miatt leléptették. A nyolcaddöntőt is jól kezdte, 2-0-ra vezetett az orosz Artyom Sztyepanyenko ellen, de riválisa fordított, és 24-9-re győzött, azzal elbúcsúztatta a magyar versenyzőt. Sztyepanyenko később egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett.

A másik két versenyzőnk egyaránt első mérkőzésén, a harminckettő között búcsúzott a küzdelemtől. Somogyi Anna (41 kg) nagyszerű mérkőzést vívott Idil Zaferrel és hatalmas csatában maradt csak alul a végig szinte akció nélkül, intésekkel pontokat gyűjtő török ellenfelével szemben. Lovász Tamás (41 kg) a második menetet követően 27-3-as vereséget szenvedett a spanyol Marcus Aguilartól.

A fiúk között testvéries volt az érmek eloszlása, a kiosztott nyolc medál hét országba került, egyedül az oroszok tudtak duplázni. Elégedettek persze nem lehettek, hiszen mindkét súlycsoportban döntőbe jutottak, de mindkettőt elbukták. A lányok mezőnyében a szerbek nyertek két érmet, miután a 41 kg-osok között házi döntőt vívtak a versenyzőik. A nap győztesei a törökök voltak, akik összesen két Európa-bajnoki címet is nyertek.

Szombaton négy magyarnak szurkolhatunk a BOK Sportcsarnokban. Kovács Marcell (57 kg) andorrai vagy horvát, Padla Orsolya (51 kg) francia ellenféllel kezd a nyolcaddöntőben. Hoták Marcellnek (53 kg) a 16 közé jutásért ciprusi, Szépvölgyi Dominiknak (49 kg) orosz rivális jutott.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk
41 kg: 1. Zeynel Firat Tanriverdi (Törökország), 2. Alekszandr Coj (Oroszország), 3. Vit Jelic (Horvátország) és Danilo Uljanov (Ukrajna). Lovász Tamás helyezetlen
45 kg: 1. Daniel Ladzsev (Bulgária), 2. Artyom Sztyepanyenko (Oroszország), 3. Kristian Storszl Borgen (Norvégia) és Nikola Lukics (Szerbia). Tóbiás Roland helyezetlen
Lányok
37 kg: 1. Fatma Eylül Koca (Törökország), 2. Nilla Broström (Hollandia), 3. Martina Pesce (Olaszország) és Evelyn Buntusch (Németország). Magyar induló nem volt
41 kg: 1. Jovana Vasziljevics (Szerbia), 2. Andrea Bokan (Szerbia), 3. Anasztaszija Szubbotyina (Oroszország) és Adriana Cerezo (Spanyolország). Somogyi Anna helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS