utanpotlassport.hu 2017.10.06 20:21 Frissítve: 2017.10.06 20:29

Tékvandó: török dupla a budapesti kadét-Eb második napján

A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság második napján a magyarok nélkül rendezték meg a délutáni programot, a nap győztesei a két kontinensbajnoki címet is begyűjtő törökök voltak.

L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.

Tóbiás Roland

Tóbiás Roland nyolcaddöntőig jutott  •  Forrás: MTSZ

Tóbiás Roland (45 kg) jutott a legmesszebb, aki az örmény  Alekszandr Ajrapetjan ellen simán győzött a tizenhat közé jutásért.  Roland végig irányította a mérkőzést, ellenfelét végül a tíz begyűjtött intése miatt leléptették. A nyolcaddöntőt is jól kezdte, 2-0-ra vezetett az orosz Artyom Sztyepanyenko ellen, de riválisa fordított, és 24-9-re győzött, azzal elbúcsúztatta a magyar versenyzőt. Sztyepanyenko később egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett.

A másik két versenyzőnk egyaránt első mérkőzésén, a harminckettő között búcsúzott a küzdelemtől. Somogyi Anna (41 kg) nagyszerű mérkőzést vívott Idil Zaferrel és hatalmas csatában maradt csak alul a végig szinte akció nélkül, intésekkel pontokat gyűjtő török ellenfelével szemben. Lovász Tamás (41 kg) a második menetet követően 27-3-as vereséget szenvedett a spanyol Marcus Aguilartól.

A fiúk között testvéries volt az érmek eloszlása, a kiosztott nyolc medál hét országba került, egyedül az oroszok tudtak duplázni. Elégedettek persze nem lehettek, hiszen mindkét súlycsoportban döntőbe jutottak, de mindkettőt elbukták. A lányok mezőnyében a szerbek nyertek két érmet, miután a 41 kg-osok között házi döntőt vívtak a versenyzőik. A nap győztesei a törökök voltak, akik összesen két Európa-bajnoki címet is nyertek.

Szombaton négy magyarnak szurkolhatunk a BOK Sportcsarnokban. Kovács Marcell (57 kg) andorrai vagy horvát, Padla Orsolya (51 kg) francia ellenféllel kezd a nyolcaddöntőben. Hoták Marcellnek (53 kg) a 16 közé jutásért ciprusi, Szépvölgyi Dominiknak (49 kg) orosz rivális jutott.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk
41 kg: 1. Zeynel Firat Tanriverdi (Törökország), 2. Alekszandr Coj (Oroszország), 3. Vit Jelic (Horvátország) és Danilo Uljanov (Ukrajna). Lovász Tamás helyezetlen
45 kg: 1. Daniel Ladzsev (Bulgária), 2. Artyom Sztyepanyenko (Oroszország), 3. Kristian Storszl Borgen (Norvégia) és Nikola Lukics (Szerbia). Tóbiás Roland helyezetlen
Lányok
37 kg: 1. Fatma Eylül Koca (Törökország), 2. Nilla Broström (Hollandia), 3. Martina Pesce (Olaszország) és Evelyn Buntusch (Németország). Magyar induló nem volt
41 kg: 1. Jovana Vasziljevics (Szerbia), 2. Andrea Bokan (Szerbia), 3. Anasztaszija Szubbotyina (Oroszország) és Adriana Cerezo (Spanyolország). Somogyi Anna helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.