utanpotlassport.hu 2017.10.06 20:21 Frissítve: 2017.10.06 20:29

Tékvandó: török dupla a budapesti kadét-Eb második napján

A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság második napján a magyarok nélkül rendezték meg a délutáni programot, a nap győztesei a két kontinensbajnoki címet is begyűjtő törökök voltak.

L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.

Tóbiás Roland

Tóbiás Roland nyolcaddöntőig jutott  •  Forrás: MTSZ

Tóbiás Roland (45 kg) jutott a legmesszebb, aki az örmény  Alekszandr Ajrapetjan ellen simán győzött a tizenhat közé jutásért.  Roland végig irányította a mérkőzést, ellenfelét végül a tíz begyűjtött intése miatt leléptették. A nyolcaddöntőt is jól kezdte, 2-0-ra vezetett az orosz Artyom Sztyepanyenko ellen, de riválisa fordított, és 24-9-re győzött, azzal elbúcsúztatta a magyar versenyzőt. Sztyepanyenko később egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett.

A másik két versenyzőnk egyaránt első mérkőzésén, a harminckettő között búcsúzott a küzdelemtől. Somogyi Anna (41 kg) nagyszerű mérkőzést vívott Idil Zaferrel és hatalmas csatában maradt csak alul a végig szinte akció nélkül, intésekkel pontokat gyűjtő török ellenfelével szemben. Lovász Tamás (41 kg) a második menetet követően 27-3-as vereséget szenvedett a spanyol Marcus Aguilartól.

A fiúk között testvéries volt az érmek eloszlása, a kiosztott nyolc medál hét országba került, egyedül az oroszok tudtak duplázni. Elégedettek persze nem lehettek, hiszen mindkét súlycsoportban döntőbe jutottak, de mindkettőt elbukták. A lányok mezőnyében a szerbek nyertek két érmet, miután a 41 kg-osok között házi döntőt vívtak a versenyzőik. A nap győztesei a törökök voltak, akik összesen két Európa-bajnoki címet is nyertek.

Szombaton négy magyarnak szurkolhatunk a BOK Sportcsarnokban. Kovács Marcell (57 kg) andorrai vagy horvát, Padla Orsolya (51 kg) francia ellenféllel kezd a nyolcaddöntőben. Hoták Marcellnek (53 kg) a 16 közé jutásért ciprusi, Szépvölgyi Dominiknak (49 kg) orosz rivális jutott.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk
41 kg: 1. Zeynel Firat Tanriverdi (Törökország), 2. Alekszandr Coj (Oroszország), 3. Vit Jelic (Horvátország) és Danilo Uljanov (Ukrajna). Lovász Tamás helyezetlen
45 kg: 1. Daniel Ladzsev (Bulgária), 2. Artyom Sztyepanyenko (Oroszország), 3. Kristian Storszl Borgen (Norvégia) és Nikola Lukics (Szerbia). Tóbiás Roland helyezetlen
Lányok
37 kg: 1. Fatma Eylül Koca (Törökország), 2. Nilla Broström (Hollandia), 3. Martina Pesce (Olaszország) és Evelyn Buntusch (Németország). Magyar induló nem volt
41 kg: 1. Jovana Vasziljevics (Szerbia), 2. Andrea Bokan (Szerbia), 3. Anasztaszija Szubbotyina (Oroszország) és Adriana Cerezo (Spanyolország). Somogyi Anna helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.21 15:37:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az U18-as és az U21-es mezőnyben is nyert mérkőzést a mindössze 11 éves (!) Révész Bulcsú a szófiai sznúker Európa-bajnokságon. Az ötödikes fiú az összes meccsén kiválóan helytállt, még a sportág egyik legígéretesebb fiataljától, az angol Sean Maddocks-tól is sikerült frémet lopnia.

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.