HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.06 20:21 Frissítve: 2017.10.06 20:29

Tékvandó: török dupla a budapesti kadét-Eb második napján

A Budapesten zajló kadet taekwondo Európa-bajnokság második napján a magyarok nélkül rendezték meg a délutáni programot, a nap győztesei a két kontinensbajnoki címet is begyűjtő törökök voltak.

HIRDETÉS

L. G. A nagyszerű nyitány után, amelyen Molnár Bengedúz aranyérmet, Halász Dóra pedig bronzérmet nyert, visszafogottabb napot zárt a magyar taekwondo-válogatott a Budapesten zajló kadet Európa-bajnokságon. Ezúttal három hazai versenyző lépett pástra, de a délutáni programot már nélkülük bonyolították le.

Tóbiás Roland

Tóbiás Roland nyolcaddöntőig jutott  •  Forrás: MTSZ

Tóbiás Roland (45 kg) jutott a legmesszebb, aki az örmény  Alekszandr Ajrapetjan ellen simán győzött a tizenhat közé jutásért.  Roland végig irányította a mérkőzést, ellenfelét végül a tíz begyűjtött intése miatt leléptették. A nyolcaddöntőt is jól kezdte, 2-0-ra vezetett az orosz Artyom Sztyepanyenko ellen, de riválisa fordított, és 24-9-re győzött, azzal elbúcsúztatta a magyar versenyzőt. Sztyepanyenko később egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett.

A másik két versenyzőnk egyaránt első mérkőzésén, a harminckettő között búcsúzott a küzdelemtől. Somogyi Anna (41 kg) nagyszerű mérkőzést vívott Idil Zaferrel és hatalmas csatában maradt csak alul a végig szinte akció nélkül, intésekkel pontokat gyűjtő török ellenfelével szemben. Lovász Tamás (41 kg) a második menetet követően 27-3-as vereséget szenvedett a spanyol Marcus Aguilartól.

A fiúk között testvéries volt az érmek eloszlása, a kiosztott nyolc medál hét országba került, egyedül az oroszok tudtak duplázni. Elégedettek persze nem lehettek, hiszen mindkét súlycsoportban döntőbe jutottak, de mindkettőt elbukták. A lányok mezőnyében a szerbek nyertek két érmet, miután a 41 kg-osok között házi döntőt vívtak a versenyzőik. A nap győztesei a törökök voltak, akik összesen két Európa-bajnoki címet is nyertek.

Szombaton négy magyarnak szurkolhatunk a BOK Sportcsarnokban. Kovács Marcell (57 kg) andorrai vagy horvát, Padla Orsolya (51 kg) francia ellenféllel kezd a nyolcaddöntőben. Hoták Marcellnek (53 kg) a 16 közé jutásért ciprusi, Szépvölgyi Dominiknak (49 kg) orosz rivális jutott.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk
41 kg: 1. Zeynel Firat Tanriverdi (Törökország), 2. Alekszandr Coj (Oroszország), 3. Vit Jelic (Horvátország) és Danilo Uljanov (Ukrajna). Lovász Tamás helyezetlen
45 kg: 1. Daniel Ladzsev (Bulgária), 2. Artyom Sztyepanyenko (Oroszország), 3. Kristian Storszl Borgen (Norvégia) és Nikola Lukics (Szerbia). Tóbiás Roland helyezetlen
Lányok
37 kg: 1. Fatma Eylül Koca (Törökország), 2. Nilla Broström (Hollandia), 3. Martina Pesce (Olaszország) és Evelyn Buntusch (Németország). Magyar induló nem volt
41 kg: 1. Jovana Vasziljevics (Szerbia), 2. Andrea Bokan (Szerbia), 3. Anasztaszija Szubbotyina (Oroszország) és Adriana Cerezo (Spanyolország). Somogyi Anna helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS