Sportlövészet: megvan a második magyar csapatarany a juniorvébén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 19:53
Címkék
Nagyon boldogan és némileg csalódottan zárták a napot a magyar sportlövők a suhli junior-világbajnokságon: a Péni István, Pekles Zalán, Vas Péter hármas fölényes világbajnoki aranya miatt az egyik szem nevetett, az egyéni érem elmaradása miatt viszont sírt a másik Németországban.

reb Még a suhli junior sportlövő-világbajnokság rajtja előtt beszélt arról Kissné Oroszi Edit utánpótlás-kapitány, hogy az esetleges csapatérmek mutathatják meg az utánpótlás igazi erejét. A magyarok pedig alaposan odadörrentettek, hiszen vasárnap a női csapat szép győzelmet aratott a 10 m-es légpisztolyszámban, kedden pedig a férfiegyüttes alkotott maradandót.reb Még a suhli junior sportlövő-világbajnokság rajtja előtt beszélt arról Kissné Oroszi Edit utánpótlás-kapitány, hogy az esetleges csapatérmek mutathatják meg az utánpótlás igazi erejét. A magyarok pedig alaposan odadörrentettek, hiszen vasárnap a női csapat szép győzelmet aratott a 10 m-es légpisztolyszámban, kedden pedig a férfiegyüttes alkotott maradandót.

vas_pekler_gyor_eb_sportloveszet
vas_pekler_gyor_eb_sportloveszet

A Pekler Zalán, Péni István, Vas Péter trió a tavalyi győri Eb után a suhli junior vb-n sem talált legyőzőre

Az 50 m-es puska három testhelyzetű, összetett verseny selejtezőjében mindhárom magyar döntőbe jutott, s mivel az ott lőtt eredményeket összeadva hirdettek csapatgyőztest, az aranyérmes kilétéhez nem is férhetett kétség: a Péni István, Pekler Zalán, Vas Péter hármas óriási fölénnyel, juniorvilágcsúccsal diadalmaskodott. Az egyéni döntőben kevésbé jött ki a lépés a fiúknak, az élete utolsó utánpótlás-világversenyén szereplő Péni nem tudta begyűjteni a hiányzó vb-aranyat: Vas az 5., Péni a 6., Pekler pedig a 8. lett.

„Egyrészt nagyon örülünk a csapataranynak, hiszen ez a siker tényleg híven mutatja az utánpótlás erejét, s joggal bízhatunk benne, hogy a fiúk a felnőttek közé átlépve is nagy sikerekre lesznek képesek – értékelt honlapunknak Kissné, aki egyben az UTE-sok, így Péni edzője is. – Ugyanakkor csalódottak vagyunk amiatt, hogy egyéniben nem sikerült az éremszerzés, Istóknak és Vas Petinek is becsúszott két rossz lövés.”

A magyar lányok 25 m pisztolyban ragadtak fegyvert: a Major Veronika, Egri Viktória, Forrási Boglárka hármas nyolcadik helyen zárt, az első háromra Kína, Thaiföld és India együttese „futott be”. Egyéniben Major döntőben lőhetett, és az értékes ötödik pozícióban végzett.

„Major fantasztikus, a hatodik versenyét teljesítette a pisztolyosok között, és megint döntőbe jutott, ráadásul szép helyen zárt – méltatta a keszthelyiek kiválóságát Győrik Csaba felnőttkapitány. – A csapattól nem vártunk sokkal jobb helyezést, hiszen Verán kívül a másik két lánynak még tapasztalatot kell szereznie. A vébé jól megmutatta, hogy az ázsiaiak uralják a sportágat.”

A kínaiak összesítésben kilenc, az indiaiak pedig – akárcsak az ukránok – három aranyérmet nyertek eddig, a magyarok a két csapatdiadallal az ötödik helyen állnak az éremtáblán. Szerdán mixversenyekkel zárul a vb, még tárgyalás alatt van, hogy az események a hivatalos versenyprogram részei, vagy tesztjelleggel rendezik meg őket.

Ezt írtuk eddig a juniorvébéről:
1. nap: Ötödik hely elsőre
2. nap: Világbajnoki csapatarany
3. nap: Pontos nap Suhlban

További hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

JUNIOR SPORTLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG)
A nap világbajnokai és a magyar szereplők gelyezése
Férfiak.50 m-es puska 3 testhelyzetű, összetett. Egyéni. 1. Yukun Liu (Kína) 456.4, 2. Filip Nepejchal (Csehország) 456.4, 3. Henrik Larsen (Norvégia) 445.4, ...5. Vas Péter 422.6, 6. Péni István 412.4, ...8. Pekler Zalán 396.7. Csapat.1. MAGYARORSZÁG (Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán) 3512-178x (juniorvilágcsúcs), 2. Horvátország (Petanjek, Mikuljan, Tomasevic) 3481-153x 3. Finnország (Langstrom, Friman, Kiuru) 3479-153 x.
Nők. 25 m pisztoly. Egyéni. 1. Lijia Cao (Kína) 36, 2. Miroszlava Mincseva (Bulgária), 3. Yan Chen (Kína) 29, ...5. Major Veronika 18. Csapat: Kína (Yan Chen, Ying Zhou, Lijia Cao) 1734-58x (juniorvilágcsúcs), 2. Thaiföld (Hirunphoem, Kidarn, Srinitivoravong) 1713-44x, 3. India (Muszkan, Jadav, Seoran) 1711-45x, ...8. Magyarország (Major Veronika, Egri Viktória, Forrási Boglárka) 1688-36x.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik