Sportlövészet: a 17 éves Pekler Zalán a sikernyarát az ifjúsági olimpián folytatná

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.25. 17:05
Címkék
Roppant sikeres junior Európa-bajnokságot zárt a 17 éves sportlövő, Pekler Zalán. A komáromi versenyző a bakui kontinensviadalon arany-, ezüst- és bronzérmet nyert, ráadásul kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára. Arra készül most, gőzerővel.

Bruckner VinceRendkívül eredményes junior Európa-bajnokságot zárt a komáromiak versenyzője, Pekler Zalán. A 17 éves sportlövő az azeri fővárosban megnyerte a fekvő 50 méteres versenyszámot, a 3x40 m összetettben második, míg csapatban bronzérmes lett. Ráadásként sikerrel vette a kísérő programként megrendezett kontinentális kvalifikációs verseny akadályát is: kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára.Bruckner VinceRendkívül eredményes junior Európa-bajnokságot zárt a komáromiak versenyzője, Pekler Zalán. A 17 éves sportlövő az azeri fővárosban megnyerte a fekvő 50 méteres versenyszámot, a 3x40 m összetettben második, míg csapatban bronzérmes lett. Ráadásként sikerrel vette a kísérő programként megrendezett kontinentális kvalifikációs verseny akadályát is: kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára.

Pekler Zalán a három Eb-érem után az ifjúsági olimpiára készülhet Forrás: olimpia.hu
Pekler Zalán a három Eb-érem után az ifjúsági olimpiára készülhet Forrás: olimpia.hu

Pekler Zalán a három Eb-érem után az ifjúsági olimpiára készülhet  •  Forrás: olimpia.hu

Természetesenelégedetten értékelte az Eb-n mutatott produkciót:
„Teljes mértékben elégedett vagyok, jobban nem is sikerülhetett. A három éremnél és a kvótánál többet talán nem is lehetett volna kihozni a versenyből.”

Zalán edzője, a korábban Sidi Péter felkészítését is hosszú ideig irányító Kisvárdai István is egyértelműen úgy látja, a megfelelő úton haladnak:
„Boldogok vagyunk, semmi okunk az ellenkezőjére. Valamelyest számítottam a kiugró eredményre, mivel egy hónappal korábban világbajnoki csapatarany részese volt Suhlban. A formája megmaradt, annak köszönhető, hogy háromszor is dobogóra állhatott.”

A következő években komoly feladat hárulhat 17 éves komáromi versenyzőre, mivel az utánpótlás-korosztályból kiment Péni Istvánt kell pótolnia:
„Mindenképpen a példaképemnek tekintem, hiszen rengeteget lehet tőle tanulni. Csapatban korábban háromaranyérmet is szereztünk Istókkal, mostantól pedigpróbálok a nyomdokaiba lépkedni, de biztosan nem lesz egyszerű, hiszen nagyon magasra tette a lécet.”

Zalánnak anyári sikerek után sincs megállás, hiszen a jövő évi ifjúsági olimpiára és a világbajnokságra is nagyratörő céljai vannak.

„Jövőretöbb nagy versenyre is megyünk, ezek közül kiemelkedik a buenos aires-i olimpia, amelyen mindenképpen érmet szeretnék nyerni.”

Egyéb korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik