utanpotlassport.hu 2018.01.25 08:27 Frissítve: 2018.01.25 08:47

Kosár: visszavágott a Csata a DVTK-nak a leány-juniorbajnokságban

Huszonkét pontos győzelemmel vágott vissza a Csata DSE a DVTK Akadémiának a leány junior kosárlabda-bajnokság rájátszásában. Az első mérkőzést Miskolcon, nagy meglepetésre, három ponttal a diósgyőriek nyerték, elvéve a fővárosiak addigi veretlenségét.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Csata Utcai Általános Iskola tornatermében küzdött meg a Csata DSE és a DVTK Akadémia junior leány kosárlabda-együttese. A két csapat másodszor találkozott a rájátszásban. Az első mérkőzést, meglepetésre, otthon megnyerte a miskolci, Magyar Gergely által irányított alakulat. Ennek megfelelő mértékű elánnal érkezett a helyszínre a gárda.

Hatalmas ellenszélben kellett játszania a vendégcsapatnak, hiszen a lelátó hazai fele csurig megtelt szurkolóval, míg az ő oldaluk üres volt. Ezt az edzőjük teljes mértékben kompenzálni tudta óriási vehemenciájával a pályára lépés pillanatától kezdve.

A találkozó első negyedében érezni lehetett a Csata dominanciáját. Nyomást gyakorolt a DVTK-ra, amely próbált öt pontos különbségen belül maradni. Több-kevesebb sikerrel, mivel a játékrész feléhez közeledve már kilenc pontra is duzzadt a differencia. Ekkor a vendégcsapat elkezdett kapaszkodni. A 16 éves Mányoky Réka kilenc pontja miatt ez nem sikerült maradéktalanul. A negyed végén 24-18-cal vonultak le a csapatok.

Nagy küzdelem, de sima győzelem a csata DSE lányainak

Nagy küzdelem, de sima győzelem a csata DSE lányainak

A második 10 perc miskolci fölénnyel indult. A terem Magyar Gergelytől és a padon ülő lányaitól zengett. Érződött erejük a pályán játszó lányok teljesítményén is. A 16 esztendős Kecskés Karina két hárompontosával kettőre csökkent a különbség. Ekkor a vendégek edzője, vitatott szituációban, befutott a pályára, amiért technikai hibát kapott. Attól kezdve természetes módon visszavett az „iramából”. Ami viszont nem feltétlenül természetes, az az, hogy ugyanebben az ütemben és ritmusban vettek vissza lányai is. Lassan, de folyamatosan érzékelhető lett a hazai mezőnyfölény. A második negyedet 12 pontos előnnyel zárta a Csata: 51-39.

A harmadik játékrész a Mányoky Réka varázslatát hozta leginkább. Egymást követő támadásból dobott két, egymást követő hárompontost. Majd egy perc elteltével ismét hármassal tudta gazdagítani a Csatát. A negyed végén 66-47 volt az állás.

Az utolsó 10 percben volt a legkiegyenlítettebb a küzdelem. Érezni lehetett, hogy a hazaiak kontrollálják a játékot, hiszen biztosan tartották a húsz pont körüli előnyüket. Annyit és úgy támadtak, ahogy a helyzet megkövetelte. Ami a vendégcsapatot illeti: szépen harcolt, de ez a hajó már elment. A végeredmény 80-58.

Tursics Krisztián, a Csata DSE vezetőedzője így értékelte a két együttes párharcát:
– Miskolcon mindig nagyon nehéz játszani, legutóbb nem működött a védekezésünk, és minden támadásból kosarat kaptunk. Nem tudtuk megállítani a DVTK-t az egy egy elleni betörésekben. Tanultunk az ott tapasztaltakból, és megtaláltuk az ellenszert. Csapatként dolgoztunk, és úgy alakítottuk ki a defenzívát, ahogy legutóbb is kellett volna. Ezzel oldottuk meg a feladatot. Tudniillik, náluk játszik az ország egyik legjobb centere. Nagyon fontos volt, hogy „kivegyük” őt a játékból. Azt vártam a lányoktól, hogy azt nyújtsák, amit nap, mint nap gyakorlunk a teremben, és azt tették. Büszke vagyok.

Magyar Gergely a leányai lelkületét elemezte:
– Meg kell tanulnia a csapatnak, hogy lelkileg is rendben legyen meccs közben, ne én kelljek hozzá. Ehhez előbb összhangba kell hozni az önbizalmukat magukkal. Főleg, ha a márciusi döntőben a legjobb négy között akarunk lenni. A meccset nem könnyű értékelni, mivel a lányok mai teljesítménye az értékelhetetlen kategóriába sorolható. ugyanazokat a hibákat követték el egymás után. Nem találtuk meg a Csata behúzódó védekezésének gyenge pontját. Mindenáron a betöréseket erőltettük, ami nyilvánvalóan nem sikerült, hiszen messze voltunk attól, hogy megtaláljuk a réseket. Ők okosan, szisztematikusan végigjátszották a védekezésüket. Megszokhattuk, hogy hazai pályán extra dobóteljesítményt nyújtanak, de ehhez mi is kellettünk. Összességében gratulálok nekik, mert tényleg szépen játszottak, mindent úgy csináltak, ahogy kell, emiatt teljes mértékben megérdemelt a győzelmük.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".