utanpotlassport.hu 2017.11.26 17:21 Frissítve: 2017.11.26 17:28

Kosár, férfi-juniorbajnokság: visszavette vezető helyét az Alba

Simán nyert legutóbbi botlása után az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a junior-férfibajnokságban, és azzal visszavette vezető helyét a Vasas Akadémiától. A negyedik helyen álló Falco megszenvedett a győzelemért a Körmend ellen. A szezon azonban csak most kezdődik igazán: az első Alba a második Vasassal, míg a harmadik Pécs a negyedik szombathelyiekkel találkozik december elején.

Prezsnyák Péter – utanpotlassport.hu Izgalmasan alakul a férfi juniorbajnokság: visszavette a vezetést a legutóbb vereséget szenvedett Alba Fehérvár. Bár a sereghajtó soproniak legyőzése nem volt meglepetés, a Vasas kiegyensúlyozott teljesítményét látva azért nem dőlhetnek hátra a fehérváriak. Nincs sok hátra a két fél találkozásáig sem: a tabella első két helyezettje december harmadikán csap össze.

Régi emlék: öt éve lett akadémia a fehérvári kosárműhely, az eredményt ma látjuk Forrás: albakosar.hu

Régi emlék: öt éve lett akadémia a fehérvári kosárműhely, az eredményt ma látjuk  •  Forrás: albakosar.hu

A Budaörs elleni vereséggel szakadt meg az Alba sorozata, de Sopronban sikerült javítania, tekintélyes különbséggel nyerve. A győzelemmel ismét listavezető együttes közel kétszer annyi pontot dobott a találkozón, és nyert 79-40-re. Mindemellett a statisztikai mutatókban is jócskán felülmúlták a sereghajtót, így bejött a papírforma. Érdekesség, hogy a mérkőzés legtöbb kosarát a hazaiak játékosa, Karsai Attila dobta, aki 18 pontjával próbálta életben tartani csapatát.

Az éllovas Alba legközelebb Zalaegerszegen lép pályára szerdán, és az ötödik helyezett Zalakerámia ellen kötelező is lenne a győzelem. A fehérváriakra tapadó Vasas Akadémia ahhoz a Budaörshöz látogat kedden, amelynek a pontazonosságot köszönheti azzal, hogy legyőzte legnagyobb riválist.

December harmadikán tehát Fehérváron találkoznak a felek, ami sorsdöntő lehet a bajnoki cím szempontjából is. A dobogó harmadik fokán álló Pécs nevető harmadikként még szintén bizonyíthatja, hogy vele is számolni kell. A negyedik helyezett Falco otthonába látogat a fehérvári mérkőzéssel egy időpontban, és szintén nagy harcra lehet számítani.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.