Kosár, férfi-juniorbajnokság: visszavette vezető helyét az Alba

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.26. 17:21
Címkék
Simán nyert legutóbbi botlása után az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a junior-férfibajnokságban, és azzal visszavette vezető helyét a Vasas Akadémiától. A negyedik helyen álló Falco megszenvedett a győzelemért a Körmend ellen. A szezon azonban csak most kezdődik igazán: az első Alba a második Vasassal, míg a harmadik Pécs a negyedik szombathelyiekkel találkozik december elején.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Izgalmasan alakul a férfi juniorbajnokság: visszavette a vezetést a legutóbb vereséget szenvedett Alba Fehérvár. Bár a sereghajtó soproniak legyőzése nem volt meglepetés, a Vasas kiegyensúlyozott teljesítményét látva azért nem dőlhetnek hátra a fehérváriak. Nincs sok hátra a két fél találkozásáig sem: a tabella első két helyezettje december harmadikán csap össze.Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Izgalmasan alakul a férfi juniorbajnokság: visszavette a vezetést a legutóbb vereséget szenvedett Alba Fehérvár. Bár a sereghajtó soproniak legyőzése nem volt meglepetés, a Vasas kiegyensúlyozott teljesítményét látva azért nem dőlhetnek hátra a fehérváriak. Nincs sok hátra a két fél találkozásáig sem: a tabella első két helyezettje december harmadikán csap össze.

Régi emlék: öt éve lett akadémia a fehérvári kosárműhely, az eredményt ma látjuk Forrás: albakosar.hu
Régi emlék: öt éve lett akadémia a fehérvári kosárműhely, az eredményt ma látjuk Forrás: albakosar.hu

Régi emlék: öt éve lett akadémia a fehérvári kosárműhely, az eredményt ma látjuk  •  Forrás: albakosar.hu

A Budaörs elleni vereséggel szakadt meg az Alba sorozata, de Sopronban sikerült javítania, tekintélyes különbséggel nyerve. A győzelemmel ismét listavezető együttes közel kétszer annyi pontot dobott a találkozón, és nyert 79-40-re. Mindemellett a statisztikai mutatókban is jócskán felülmúlták a sereghajtót, így bejött a papírforma. Érdekesség, hogy a mérkőzés legtöbb kosarát a hazaiak játékosa, Karsai Attila dobta, aki 18 pontjával próbálta életben tartani csapatát.

Az éllovas Alba legközelebb Zalaegerszegen lép pályára szerdán, és az ötödik helyezett Zalakerámia ellen kötelező is lenne a győzelem. A fehérváriakra tapadó Vasas Akadémia ahhoz a Budaörshöz látogat kedden, amelynek a pontazonosságot köszönheti azzal, hogy legyőzte legnagyobb riválist.

December harmadikán tehát Fehérváron találkoznak a felek, ami sorsdöntő lehet a bajnoki cím szempontjából is. A dobogó harmadik fokán álló Pécs nevető harmadikként még szintén bizonyíthatja, hogy vele is számolni kell. A negyedik helyezett Falco otthonába látogat a fehérvári mérkőzéssel egy időpontban, és szintén nagy harcra lehet számítani.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik