Kézi: remek NB I-es csatában maradt alul a férfi-juniorválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 13:53
Címkék
Kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséget a férfi junior kézilabda-válogatott az NB I-ben negyedik helyen álló Balatonfüred elleni felkészülési mérkőzésén. A fiatalok sokáig remekül tartották magukat, csak három góllal kaptak ki, 35–32-re. Érdekesség, hogy a válogatottban nyolc játékos játszott az aktuális ellenfélből.

B. V. – utanpotlassport.huÚjabb NB I-es csapattal mérkőzött meg a férfi junior kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen. Ezúttal a hazai élvonal negyedik helyén álló Balatonfüred gárdája volt az ellenfele Imre Vilmos U20-as Európa-bajnokságra készülő együttesének.B. V. – utanpotlassport.huÚjabb NB I-es csapattal mérkőzött meg a férfi junior kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen. Ezúttal a hazai élvonal negyedik helyén álló Balatonfüred gárdája volt az ellenfele Imre Vilmos U20-as Európa-bajnokságra készülő együttesének.

A juniorválogatott nagy csatára késztette a Balatonfüredet Forrás: neka.hu
A juniorválogatott nagy csatára késztette a Balatonfüredet Forrás: neka.hu

A juniorválogatott nagy csatára késztette a Balatonfüredet  •  Forrás: neka.hu

A találkozó egészen különleges körülmények között kezdődött, legalábbis ha a főszereplőket nézzük. Összesen 21 balatonfüredi játékos volt a pályán, tizenhárman játszottak a klubban, nyolcan pedig a válogatottban. A juniorok között Andó Arián, Máthé Dominik, Kis Dániel, Szöllősi Olivér, Szita Zoltán, Varga Márton, Németh Alex és Orbán Barnabás szerepelt a Balaton-parti együttesből. Az utánpótlás-válogatottban korábban már bemutatkozott Horváth László ezúttal a Füredet erősítette.

Az összecsapás első negyedórája a fiataloknak sikerült jobban, 8–6-ra vezettek, a kezdeti szakaszban Szita Zoltán parádézott, aki négy gólt vállalt ebben a periódusban. Utána kiegyenlített, sőt vezetett is a Balatonfüred, de az első félidő az igazságosnak mondható döntetlennel zárult.

A folytatásban is remekül tartotta magát a juniorválogatott az NB I élmezőnyébe tartozó együttes ellen, kilenc perccel a vége előtt ráadásul vezetett is. A hajrában azonban győzött a rutin, a vendégek akkor 6–0-s szériát produkáltak, amivel eldöntötték a mérkőzést, végül 35–32-re nyertek.

A juniorok következő meccsüket egy hét múlva, április 4-én, szerdán játsszák az NB I-ben 13. helyen álló Vác ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Férfi juniorválogatott–Balatonfüredi KSE 32–35 (17–17)
A juniorválogatott legjobb góllövői:
Szita 6, Rozner 5, Spekhardt 4

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik