Kézi: megválasztották 2017 legjobb utánpótlás-játékosait

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 19:42
Címkék
Újabb kitűnő éven vannak túl az utánpótláskorú kézilabdázók, az esztendő végeztével pedig a hazai szövetség elnöksége megválasztotta a korosztályos legjobbakat. A díjazottakról kivétel nélkül elmondható, hogy klubjukban és a válogatottban is remek teljesítményt nyújtottak.

B. V. – utanpotlassport.huRoppant sikeres évet zártak az utánpótlás kézilabda-válogatottak 2017-ben, érmek és kitűnő helyezések jellemezték a fiatalok teljesítményét a világversenyeken. A szövetség elnöksége január 10-i ülésén döntött az esztendő legjobbjairól, így a legkiemelkedőbb utánpótlás-játékosok személyéről is.B. V. – utanpotlassport.huRoppant sikeres évet zártak az utánpótlás kézilabda-válogatottak 2017-ben, érmek és kitűnő helyezések jellemezték a fiatalok teljesítményét a világversenyeken. A szövetség elnöksége január 10-i ülésén döntött az esztendő legjobbjairól, így a legkiemelkedőbb utánpótlás-játékosok személyéről is.

Győri Mátyás már a Telekom Veszprém játékosaként lett az év juniorja Forrás: Telekom Veszprém
Győri Mátyás már a Telekom Veszprém játékosaként lett az év juniorja Forrás: Telekom Veszprém

Győri Mátyás már a Telekom Veszprém játékosaként lett az év juniorja  •  Forrás: Telekom Veszprém

A juniorok között két igazán kiemelkedő fiatalt ért az elismerés: Győri Mátyás a 2016/17-es bajnokság gólkirálya lett, valamint csapatkapitánya volt az algériai U21-es vb-n 5. helyen végzett válogatottnak. A hölgyek között győztes Háfra Noémi pedig parádés teljesítménnyel tért vissza kölcsönből az FTC-be, valamint a decemberi felnőtt-világbajnokságon is kitűnően beilleszkedett az együttesbe.

Az ifjúsági fiúk között Szita Zoltán, a balatonfüredi átlövő lett a legjobb, aki még a 2018-as Eb-n is tagja lehet a juniorválogatottnak, szintén nagyszerű évet zárt: az NB I/B-s bajnokságban 91 gólt szerzett, ősszel pedig már alapembere lett az élvonalban remeklő füredi együttesnek. A lányok mezőnyében Kácsor Gréta kapta meg az elismerést: a váci kézilabdázó meghatározó játékosa volt az EYOF-aranyérmes, illetve Eb-bronzérmes ifjúsági válogatottnak, amellett pedig rendszeresen az NB I-es bajnokságban is szóhoz jutott a mostani idényben.

A legkisebbek, azaz a serdülők közül egy-egy balatonboglári, illetve győri fiatalt emeltek ki a szakemberek. A NEKÁ-s Bálint Bence és az ETO-ban játszó Farkas Johanna is szórta a gólokat korosztályos bajnokságokban, valamint az utánpótlás-válogatottban is meghatározó szerepet töltött be.

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik