Kézi, leány ORV: ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző a fölényes sikerről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.19. 19:56
Címkék
Mindhárom mérkőzését simán megnyerve szerzett aranyérmet leány-serdülőválogatottunk a kézilabdázók lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén. A csapat szövetségi edzője, ifj. Kiss Szilárd szerint ugyan a mieink gyengébb együttesekkel találkoztak, sokat profitálhatnak a háromnapos viadalból.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huHatalmas fölénnyel nyerte a kézilabdás serdülő-leányválogatott a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét. A magyar csapat valamennyi riválisát több mint tíz góllal felülmúlta, a cseh, a lengyel és a szlovák együttesnek sem adott esélyt.Bruckner Vince – utanpotlassport.huHatalmas fölénnyel nyerte a kézilabdás serdülő-leányválogatott a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét. A magyar csapat valamennyi riválisát több mint tíz góllal felülmúlta, a cseh, a lengyel és a szlovák együttesnek sem adott esélyt.

Ifj. Kiss Szilárd szerint a csapat sokat profitálhat a lengyelországi ORV-ből
Ifj. Kiss Szilárd szerint a csapat sokat profitálhat a lengyelországi ORV-ből

Ifj. Kiss Szilárd szerint a csapat sokat profitálhat a lengyelországi ORV-ből

Ifj. Kiss Szilárd, a válogatott szövetségi edzője, aki Papp Györggyel és Kun Attilával közösen irányította az együttest, elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét a háromnapos megméretés után:
„A csapat játékával maximálisan elégedett vagyok, ugyanakkor megjegyzem: kicsit erősebb tornára számítottam. De azért jöttünk, hogy magunkat építsük, ezeknek a játékosoknak rutint kell szerezniük, az volt most a legfontosabb. Az elején még volt, aki izgult, de hamar elmúlt a csapatok között érezhető nagy különbségek miatt. Összességében elmondható, hogy hasznos három napot tudhatunk magunk mögött.”

A szakvezető elmondta, hiába nyerte valamennyi összecsapását simán a csapat, egyáltalán nem az eredményességen volt a hangsúly:
„Egyetlen cél vezérelt, hogy az összes általunk tehetségesnek ítélt játékos kapja meg a lehetőséget. Persze, szeretnénk kialakítani a csapatszerkezetet és az alaptaktikát, amelybe később további fiatalok is be tudnak kapcsolódni. A lányok magatartása egyébként nagyon tetszett, végig egységesek voltak, remekül küzdöttek.”

A serdülőkorosztálynak még nem rendeznek hivatalos világversenyt, de Kiss Szilárd szerint így is bőven lesz feladatuk a játékosainak:
„Tavasszal tervezünk tornákat, edzőtáborokat, minél több nemzetközi meccset szeretnénk játszani, hogy a lányok szokják a közeget. Valamint nyáron a serdülőknek először tartanak úgynevezett nyílt Európa-bajnokságot, amelyen ugyan nem kötelező a részvétel, de tervezzük, hogy elmegyünk Göteborgba. A nyári torna már sokkal komolyabb értékmérő lehet a csapatnak, akkor biztosan erősebb ellenfelekkel találkozunk.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik