Kézi: a leány ifjúsági és serdülőválogatott százszázalékos sikeréről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 13:45
Címkék
Rangos nemzetközi felkészülési tornán vett részt az ifjúsági és a serdülő leány-kézilabdaválogatott , s mindkét együttes százszázalékos teljesítménnyel, toronymagasan végzett az első helyen. A két szövetségi edző, Bohus Bea és Kiss Szilárd dicsérte a tanítványokat, de maradéktalanul egyikük sem volt elégedett.

B. V. – utanpotlassport.huRemek eredményekkel zárta a hét végi Négy Nemzet-tornát az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-válogatott. Az idősebbek Dabason, a fiatalabbak Balatonbogláron játszotta, mindkét csapat valamennyi mérkőzését megnyerte, méghozzá több mint tízgólos különbséggel.B. V. – utanpotlassport.huRemek eredményekkel zárta a hét végi Négy Nemzet-tornát az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-válogatott. Az idősebbek Dabason, a fiatalabbak Balatonbogláron játszotta, mindkét csapat valamennyi mérkőzését megnyerte, méghozzá több mint tízgólos különbséggel.

Az U18-asok az egyaránt a korosztályos élvonalhoz tartozó hollandokat, norvégokat és dánokat múlták felül nagy magabiztosággal. A torna után az ifjúsági válogatott szövetségi edzője Bohus Bea értékelt az Utanpotlassport.hu-nak:
„Ha csak az eredményt nézzük, természetesen elégedett vagyok, hiszen remek csapatokat vertünk meg nagy különbséggel. Viszont látszott a mérkőzéseken, hogy nem mindenki kapott elég lehetőséget a szezon közben a klubjában. A nyáron lesz a feladatunk bőven, mert a cél az, hogy mindenki csúcsformába kerüljön a lengyelországi világbajnokságra.”

Bohus Bea és a csapat Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Bohus Bea és a csapat Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Bohus Bea és a csapat  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A csapat már régen töltött együtt néhány napot, ezért a felkészülési torna mellett az is fontos volt, hogy újra a válogatottban játszhattak a lányok:
„Az összbenyomás egyértelműen pozitív volt. A játékosokon látszott, élvezik, hogy újra válogatott mezben szerepelhetnek, és ismét egymás mellett játszhatnak. S természetesen mindenki odatette magát. Tudják, hogy ebben a csapatban nincs bérelt helye senkinek, s mindenki előtt nyitott az ajtó. A győri Kellermann Dóra például kitűnő teljesítményt nyújtott a bajnokságban, ezért meghívtuk a válogatott, s itt is remekül helyt állt.”

Az U18-as válogatott, ahogyan említettük, a lengyelországi világbajnokságra készül. A vb-re hangolódás pedig majd késő tavasszal, a bajnokságok befejeztével kezdődik.

„Legközelebb májusban találkozunk pár napra az ifidöntő után, akkor felmérjük a játékosokat, s mindenki megkapja az egyénre szabott feladatait, amelyeket el kell végeznie. Utána júliusban a mostanihoz hasonló nemzetközi tornán veszünk részt, akkor a francia, a román és az orosz csapat lesz az ellenfél.

A világbajnokságot augusztus 7-19. között rendezik, amelyre a magyar válogatott EYOF-győztesként és Eb-bronzérmesként utazik el.

U18-AS (IFJÚSÁGI) NÉGY NEMZET-TORNA, DABAS
A magyar csapat mérkőzései:
Magyarország–Hollandia 39–27 (20–14)
Magyarország–Norvégia 33–21 (17–12)
Magyarország–Dánia 39–26 (19–14)
A torna végeredménye:
1. Magyarország 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Norvégia 2, 4. Dánia 0

A serdülők sem maradtak le. Az osztrák, a román és a francia válogatottat legyőzve nagy fölénnyel nyerték meg a balatonboglári négycsapatos viadalt. A magyar csapat ráadásul a három mérkőzés alatt csaknem százhúsz gólt szerzett, az osztrákok és a románok ellen negyven fölé is mentek. A magabiztos tornagyőzelmet a csapat szövetségi edzője, Kiss Szilárd értékelte az Utanpotlassport.hu-nak:
„Jobb csapatok ellen játszottunk, mint az előző tornánkon, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Még nagyon a munka elején járunk, ezért természetesen nem az eredményesség a legfontosabb szempont. Úgy gondolom, nagyon jó dinamikájú, hasznos mérkőzéseken vagyunk túl. A románok elleni teljesítményünk egészen kiemelkedő volt, a franciák elleni produkcióval viszont nem voltam megelégedve, mert kiengedett a csapat.”

Az együttes néhány hónapon belül a második tornagyőzelmét aratja. Vajon a nemzetközi mezőnyt tekintve is kiemelkedő korosztályról van szó?
„Hogy serdülőben melyik csapat hol tart, egyáltalán nem perdöntő, legfeljebb azt mutatja, hogy jó irányba tartunk. Most a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik meghatározó tagjai lehetnek a válogatottnak.”

Ami a további programot illeti, a csapat még egyszer találkozik a francia válogatottal, majd július elején részt vesz a svédországi nyílt Európa-bajnokságon.

U16-OS (SERDÜLŐ) NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
A magyar csapat mérkőzései:
Magyarország–Ausztria 43–28 (20–16)
Magyarország–Románia 44–33 (22–16)
Magyarország–Franciaország 31–17 (16–11)
A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Románia, 3. Ausztria 2, 4. Franciaország 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik