Kézi: a leány ifjúsági és serdülőválogatott százszázalékos sikere

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.25. 14:31
Címkék
Hatból hat mérkőzést nyertek a leány kézilabda-válogatottak a hét végi Négy Nemzet-tornákon. A Dabason szereplő ifjúságiak az utolsó fordulóban a dánok ellen biztosították a százszázalékos mérlegüket, míg a „balatonboglári” serdülők a franciákat legyőzve lettek hibátlan teljesítménnyel elsők.

B. V. – utanpotlassport.huAz ifjúsági és serdülő kézilabda-leányválogatott is hibátlan mérleggel, és már biztos tornagyőztesként várhatta a Négy Nemzet-tornák utolsó játéknapját. Az ifik Dabason a hollandok és a norvégok legyőzése után Dániával mérkőztek, míg a serdülőknek az osztrákok és a románok elleni siker után Franciaország következett. B. V. – utanpotlassport.huAz ifjúsági és serdülő kézilabda-leányválogatott is hibátlan mérleggel, és már biztos tornagyőztesként várhatta a Négy Nemzet-tornák utolsó játéknapját. Az ifik Dabason a hollandok és a norvégok legyőzése után Dániával mérkőztek, míg a serdülőknek az osztrákok és a románok elleni siker után Franciaország következett.

Az ifjúsági válogatott mindhárom mérkőzését megnyerte Dabason Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az ifjúsági válogatott mindhárom mérkőzését megnyerte Dabason Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Az ifjúsági válogatott mindhárom mérkőzését megnyerte Dabason  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Az U18-as „dabasi” csapatnak nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen szombaton este hatkor kezdett a norvégok ellen, vasárnap pedig már kilenckor pályán volt a dánok korosztályos együttesével szemben, és az óraátállítás is időt vett el a pihenésből. Mindez azonban a legkevésbé sem látszott meg...

Igaz, a mérkőzést a skandinávok kezdték jobban, 4–1-re is vezettek, de az első öt perc után magához ragadta a kezdeményezést a válogatott, folyamatosan növelte előnyét, s a szünetben már öt góllal vezetett (19–14).

A folytatásban sem zárkóztak a dánok, sőt az utolsó negyedórát újra megnyomta a csapat, aminek köszönhetően egészen sima, tizenhárom gólos sikert aratott. A 39–26-os győzelemből Kuczora Csenge nyolc, Pál Tamara hét találattal vette ki a részét.

Bohus Bea együttese így százszázalékos mérleggel nyerte meg a tornát, az ezüstérem a hollandoké lett, míg a norvégok a dánokat megelőzve, a harmadik helyen végeztek.

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, DABAS
Magyarország–Dánia 39–26 (19–14)
Legjobb magyar góllövők: Kuczora 8, Pál 7, Szabó N. 6
A másik mérkőzésen: Hollandia–Norvégia 30–28
A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Norvégia 2, 4. Dánia 0

A serdülőcsapat is két sima győzelemmel a háta mögött várhatta az utolsó mérkőzést, ráadásul külön bravúr, hogy pénteken és szombaton is több mint negyven góllal terhelte meg az aktuális rivális hálóját.

A góllövéssel ezúttal sem volt gond, a gyengébb start után gyorsan magára talált a csapat, s az első félidő után már öt góllal, 16–11-re vezetett. A folytatásban még nagyobb lett a fölény, aminek kiütéses győzelem lett a vége, igaz, a negyven gól ezúttal nem lett meg, 31–17-re győzött a válogatott.

Így Kiss Szilárd csapata is három nagyon sima győzelemmel zárta a tornát, erős élvonalbeli riválisokat verve fölényesen.

LEÁNY SERDÜLŐ NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Franciaország 31–17 (16–11)
Legjobb magyar góllövők:
Farkas J. 8, Mérai, Rónai 4-4
A másik mérkőzésen: Románia–Ausztria 13
A torna állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Románia 2, 3. Ausztria 2, 4. Franciaország 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik