Kézi: a férfi juniorválogatott NB I-es csatái

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 14:51
Címkék
A hét közepén három élvonalbeli riválissal is megküzdött felkészülési mérkőzésen Balatonbogláron a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese a Gyöngyös ellen győzött, a Dabas és a Komló ellen vereséget szenvedett.

B. V. – utanpotlassport.hu Három felkészülési mérkőzést is játszott a férfi junior kézilabda-válogatott élvonalbeli együttesek ellen, ezek a találkozók mind a társaság összecsiszolódását, a nyári Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálják. Imre Vilmos együttese sorrendben a Dabas, a Gyöngyös és a Komló gárdájával mérkőzött meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.B. V. – utanpotlassport.hu Három felkészülési mérkőzést is játszott a férfi junior kézilabda-válogatott élvonalbeli együttesek ellen, ezek a találkozók mind a társaság összecsiszolódását, a nyári Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálják. Imre Vilmos együttese sorrendben a Dabas, a Gyöngyös és a Komló gárdájával mérkőzött meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A Dabas ellen jól kezdett a csapat, a félidőben két góllal is vezetett. A második harminc perc elején viszont öt gólt szereztek a vendégek, miközben a juniorok egyet sem, így jelentősebb előnyre tett szert az élvonalbeli rivális. A második félidőben ezt követően megmaradt a különbség a két csapat között, így a dabasiak szerezték meg a győzelmet. A válogatott legeredményesebb játékosa a NEKA kézilabdázója, Schäffer Zsolt volt.

A második mérkőzésen javítottak a fiatalok, két góllal, 24–22-re verték a Gyöngyös csapatát a boglári edzőmérkőzésen. A félidőben hat góllal vezetett Imre Vilmos csapata, és a találkozó végéig nem is engedte ki kezéből az előnyt, így magabiztos győzelmet aratott. A gárda legeredményesebb tagja a veszprémi Ubornyák Dávid volt, ő négyszer talált be.

Az utolsó találkozón villámrajtot vett a nyilván már kissé fáradt juniorcsapat, 4–1-re is vezetett. A hátrányát a Komló csak a 21. percre tudta ledolgozni, onnan kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben is döntetlen volt az állás. A második játékrész startja is sikerült, negyed óra után 21–17-re vezetettek a fiatalok. A végjátékra azonban ismét visszajött a mérkőzésbe az NB I-es rivális, s nagyobb rutinjának köszönhetően 29–28-ra győzött. Az összecsapáson a veszprémi Borzas Uros, illetve a balatonfüredi Máthé Dominik nyújtott kiemelkedőt, mindketten öt-öt gólt lőttek.

Két hét múlva újra élvonalbeli meccsdömping vár a csapatra, január 24-26-án az Orosházával, az FTC-vel és a Cegléddel találkozik a társaság.

A FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Férfi juniorválogatott–Dabas KC 28–30 (17–15)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Schäffer 7, Rozner, Varga M. 3-3, Borzas, Horváth L., Kerkovits, Máthé, Rosta M., Ubornyák 2-2
Férfi juniorválogatott–B. Braun Gyöngyös 24–22 (16–10)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Ubornyák 4, Kerkovits, Máthé, Szita Z. 3-3, Ág, Borzas, Roznes, Schäffer 2-2
Férfi juniorválogatott–Komló 28–29 (12–12)
A juniorválogatott legjobb góllövői:
Borzas, Máthé 5, Sperkhardt 4, Ág, Varga M. 3-3, Horváth L., Rosta M., Schäffer 2-2

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik