utanpotlassport.hu 2018.01.13 14:51 Frissítve: 2018.01.13 15:00

Kézi: a férfi juniorválogatott NB I-es csatái

A hét közepén három élvonalbeli riválissal is megküzdött felkészülési mérkőzésen Balatonbogláron a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese a Gyöngyös ellen győzött, a Dabas és a Komló ellen vereséget szenvedett.

B. V. – utanpotlassport.hu Három felkészülési mérkőzést is játszott a férfi junior kézilabda-válogatott élvonalbeli együttesek ellen, ezek a találkozók mind a társaság összecsiszolódását, a nyári Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálják. Imre Vilmos együttese sorrendben a Dabas, a Gyöngyös és a Komló gárdájával mérkőzött meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A Dabas ellen jól kezdett a csapat, a félidőben két góllal is vezetett. A második harminc perc elején viszont öt gólt szereztek a vendégek, miközben a juniorok egyet sem, így jelentősebb előnyre tett szert az élvonalbeli rivális. A második félidőben ezt követően megmaradt a különbség a két csapat között, így a dabasiak szerezték meg a győzelmet. A válogatott legeredményesebb játékosa a NEKA kézilabdázója, Schäffer Zsolt volt.

A második mérkőzésen javítottak a fiatalok, két góllal, 24–22-re verték a Gyöngyös csapatát a boglári edzőmérkőzésen. A félidőben hat góllal vezetett Imre Vilmos csapata, és a találkozó végéig nem is engedte ki kezéből az előnyt, így magabiztos győzelmet aratott. A gárda legeredményesebb tagja a veszprémi Ubornyák Dávid volt, ő négyszer talált be.

Az utolsó találkozón villámrajtot vett a nyilván már kissé fáradt juniorcsapat, 4–1-re is vezetett. A hátrányát a Komló csak a 21. percre tudta ledolgozni, onnan kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben is döntetlen volt az állás. A második játékrész startja is sikerült, negyed óra után 21–17-re vezetettek a fiatalok. A végjátékra azonban ismét visszajött a mérkőzésbe az NB I-es rivális, s nagyobb rutinjának köszönhetően 29–28-ra győzött. Az összecsapáson a veszprémi Borzas Uros, illetve a balatonfüredi Máthé Dominik nyújtott kiemelkedőt, mindketten öt-öt gólt lőttek.

Két hét múlva újra élvonalbeli meccsdömping vár a csapatra, január 24-26-án az Orosházával, az FTC-vel és a Cegléddel találkozik a társaság.

A FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Férfi juniorválogatott–Dabas KC 28–30 (17–15)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Schäffer 7, Rozner, Varga M. 3-3, Borzas, Horváth L., Kerkovits, Máthé, Rosta M., Ubornyák 2-2
Férfi juniorválogatott–B. Braun Gyöngyös 24–22 (16–10)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Ubornyák 4, Kerkovits, Máthé, Szita Z. 3-3, Ág, Borzas, Roznes, Schäffer 2-2
Férfi juniorválogatott–Komló 28–29 (12–12)
A juniorválogatott legjobb góllövői:
Borzas, Máthé 5, Sperkhardt 4, Ág, Varga M. 3-3, Horváth L., Rosta M., Schäffer 2-2

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.