utanpotlassport.hu 2018.01.13 14:51 Frissítve: 2018.01.13 15:00

Kézi: a férfi juniorválogatott NB I-es csatái

A hét közepén három élvonalbeli riválissal is megküzdött felkészülési mérkőzésen Balatonbogláron a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese a Gyöngyös ellen győzött, a Dabas és a Komló ellen vereséget szenvedett.

B. V. – utanpotlassport.hu Három felkészülési mérkőzést is játszott a férfi junior kézilabda-válogatott élvonalbeli együttesek ellen, ezek a találkozók mind a társaság összecsiszolódását, a nyári Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálják. Imre Vilmos együttese sorrendben a Dabas, a Gyöngyös és a Komló gárdájával mérkőzött meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A Dabas ellen jól kezdett a csapat, a félidőben két góllal is vezetett. A második harminc perc elején viszont öt gólt szereztek a vendégek, miközben a juniorok egyet sem, így jelentősebb előnyre tett szert az élvonalbeli rivális. A második félidőben ezt követően megmaradt a különbség a két csapat között, így a dabasiak szerezték meg a győzelmet. A válogatott legeredményesebb játékosa a NEKA kézilabdázója, Schäffer Zsolt volt.

A második mérkőzésen javítottak a fiatalok, két góllal, 24–22-re verték a Gyöngyös csapatát a boglári edzőmérkőzésen. A félidőben hat góllal vezetett Imre Vilmos csapata, és a találkozó végéig nem is engedte ki kezéből az előnyt, így magabiztos győzelmet aratott. A gárda legeredményesebb tagja a veszprémi Ubornyák Dávid volt, ő négyszer talált be.

Az utolsó találkozón villámrajtot vett a nyilván már kissé fáradt juniorcsapat, 4–1-re is vezetett. A hátrányát a Komló csak a 21. percre tudta ledolgozni, onnan kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben is döntetlen volt az állás. A második játékrész startja is sikerült, negyed óra után 21–17-re vezetettek a fiatalok. A végjátékra azonban ismét visszajött a mérkőzésbe az NB I-es rivális, s nagyobb rutinjának köszönhetően 29–28-ra győzött. Az összecsapáson a veszprémi Borzas Uros, illetve a balatonfüredi Máthé Dominik nyújtott kiemelkedőt, mindketten öt-öt gólt lőttek.

Két hét múlva újra élvonalbeli meccsdömping vár a csapatra, január 24-26-án az Orosházával, az FTC-vel és a Cegléddel találkozik a társaság.

A FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Férfi juniorválogatott–Dabas KC 28–30 (17–15)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Schäffer 7, Rozner, Varga M. 3-3, Borzas, Horváth L., Kerkovits, Máthé, Rosta M., Ubornyák 2-2
Férfi juniorválogatott–B. Braun Gyöngyös 24–22 (16–10)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Ubornyák 4, Kerkovits, Máthé, Szita Z. 3-3, Ág, Borzas, Roznes, Schäffer 2-2
Férfi juniorválogatott–Komló 28–29 (12–12)
A juniorválogatott legjobb góllövői:
Borzas, Máthé 5, Sperkhardt 4, Ág, Varga M. 3-3, Horváth L., Rosta M., Schäffer 2-2

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.