HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.01.13 14:51 Frissítve: 2018.01.13 15:00

Kézi: a férfi juniorválogatott NB I-es csatái

A hét közepén három élvonalbeli riválissal is megküzdött felkészülési mérkőzésen Balatonbogláron a férfi junior kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese a Gyöngyös ellen győzött, a Dabas és a Komló ellen vereséget szenvedett.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu Három felkészülési mérkőzést is játszott a férfi junior kézilabda-válogatott élvonalbeli együttesek ellen, ezek a találkozók mind a társaság összecsiszolódását, a nyári Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálják. Imre Vilmos együttese sorrendben a Dabas, a Gyöngyös és a Komló gárdájával mérkőzött meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári központjában.

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A férfi juniorválogatott magabiztosan győzte le a Gyöngyös csapatá  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A Dabas ellen jól kezdett a csapat, a félidőben két góllal is vezetett. A második harminc perc elején viszont öt gólt szereztek a vendégek, miközben a juniorok egyet sem, így jelentősebb előnyre tett szert az élvonalbeli rivális. A második félidőben ezt követően megmaradt a különbség a két csapat között, így a dabasiak szerezték meg a győzelmet. A válogatott legeredményesebb játékosa a NEKA kézilabdázója, Schäffer Zsolt volt.

A második mérkőzésen javítottak a fiatalok, két góllal, 24–22-re verték a Gyöngyös csapatát a boglári edzőmérkőzésen. A félidőben hat góllal vezetett Imre Vilmos csapata, és a találkozó végéig nem is engedte ki kezéből az előnyt, így magabiztos győzelmet aratott. A gárda legeredményesebb tagja a veszprémi Ubornyák Dávid volt, ő négyszer talált be.

Az utolsó találkozón villámrajtot vett a nyilván már kissé fáradt juniorcsapat, 4–1-re is vezetett. A hátrányát a Komló csak a 21. percre tudta ledolgozni, onnan kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben is döntetlen volt az állás. A második játékrész startja is sikerült, negyed óra után 21–17-re vezetettek a fiatalok. A végjátékra azonban ismét visszajött a mérkőzésbe az NB I-es rivális, s nagyobb rutinjának köszönhetően 29–28-ra győzött. Az összecsapáson a veszprémi Borzas Uros, illetve a balatonfüredi Máthé Dominik nyújtott kiemelkedőt, mindketten öt-öt gólt lőttek.

Két hét múlva újra élvonalbeli meccsdömping vár a csapatra, január 24-26-án az Orosházával, az FTC-vel és a Cegléddel találkozik a társaság.

A FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Férfi juniorválogatott–Dabas KC 28–30 (17–15)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Schäffer 7, Rozner, Varga M. 3-3, Borzas, Horváth L., Kerkovits, Máthé, Rosta M., Ubornyák 2-2
Férfi juniorválogatott–B. Braun Gyöngyös 24–22 (16–10)
A juniorválogatott legjobb góllövői: Ubornyák 4, Kerkovits, Máthé, Szita Z. 3-3, Ág, Borzas, Roznes, Schäffer 2-2
Férfi juniorválogatott–Komló 28–29 (12–12)
A juniorválogatott legjobb góllövői:
Borzas, Máthé 5, Sperkhardt 4, Ág, Varga M. 3-3, Horváth L., Rosta M., Schäffer 2-2

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS