HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.09.29 11:41 Frissítve: 2017.09.29 11:48

Kézi: a 18 éves újonc, Háfra Noémi és az ő álomgólja a koszovóiak elleni Eb-selejtezőn

Háfra Noémit először hívták meg a felnőttválogatottba, és már az első tétmérkőzésén letette névjegyét: a koszovóiak ellen 37-12-re megnyert Eb-selejtezőn három gólt szerzett. A mérkőzés egyik legszebb jelenete az volt, amikor Görbicz Anita álompasszát a tizennyolc éves újonc kínai figurával értékesítette, a gólt videón is megmutatjuk.

Bruckner VinceTizennyolc évesen már az sem kis teljesítmény, ha valakit meghívnak a felnőttválogatottba. Háfra Noémi azonban nemcsak részt vett az Eb-selejtezőt megelőző egyhetes összetartáson, hanem tétmérkőzésen is bemutatkozott. Nem is akárhogyan: három góllal járult hozzá a koszovóiak 37-12-es legyőzéséhez. Az FTC balátlövője elégedetten beszélt honlapunknak az élményeiről.

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban  •  Forrás: fradi.hu

„Nagyon jól éreztem magam egész héten, az edzések persze kemények voltak, szoknom kell még a taktikát, de mindenki nagyon segítőkész volt, ami megkönnyítette a beilleszkedésemet. Annak is örültem volna, ha egy-két percet a pályán tölthetek, de negyedórányi szereplésre semmiképpen sem számítottam. És hogy még gólt is lőttem, az tényleg csak ráadás.”

Nem is akármilyen gólokat! Noémi egyik góljáról az EHF megemlékezett honlapján a mérkőzés után, amelyen Görbicz Anita álompasszát értékesítette kínai figurából.

„Anita az egyik támadás előtt mondta, hogy csináljuk meg ezt a játékot, szinte időm sem volt felkészülni, azonnal kaptam a tökéletes átadást, s szerencsére tudtam is élni vele. Egyébként leírhatatlan érzés volt ilyen kaliberű játékosok mellett szerepelni, hatalmas megtiszteltetésként éltem meg.”

Háfra teljesítménye mellett a válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen sem ment el szó nélkül.

„Gratulált a mérkőzés után, azonban hogy a későbbiekben milyen szerepet szán nekem, nem tudom. Annyi biztos, jelenleg a decemberi világbajnokságra figyeli a játékosokat, igyekszem a válogatottban és a Fradiban is jól szerepelni, hogy képbe kerüljek.”

Háfra gyönyörű gólja a koszovóiak ellen:

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.