Kézi: a 18 éves újonc, Háfra Noémi és az ő álomgólja a koszovóiak elleni Eb-selejtezőn

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 11:41
Címkék
Háfra Noémit először hívták meg a felnőttválogatottba, és már az első tétmérkőzésén letette névjegyét: a koszovóiak ellen 37-12-re megnyert Eb-selejtezőn három gólt szerzett. A mérkőzés egyik legszebb jelenete az volt, amikor Görbicz Anita álompasszát a tizennyolc éves újonc kínai figurával értékesítette, a gólt videón is megmutatjuk.

Bruckner VinceTizennyolc évesen már az sem kis teljesítmény, ha valakit meghívnak a felnőttválogatottba. Háfra Noémi azonban nemcsak részt vett az Eb-selejtezőt megelőző egyhetes összetartáson, hanem tétmérkőzésen is bemutatkozott. Nem is akárhogyan: három góllal járult hozzá a koszovóiak 37-12-es legyőzéséhez. Az FTC balátlövője elégedetten beszélt honlapunknak az élményeiről.Bruckner VinceTizennyolc évesen már az sem kis teljesítmény, ha valakit meghívnak a felnőttválogatottba. Háfra Noémi azonban nemcsak részt vett az Eb-selejtezőt megelőző egyhetes összetartáson, hanem tétmérkőzésen is bemutatkozott. Nem is akárhogyan: három góllal járult hozzá a koszovóiak 37-12-es legyőzéséhez. Az FTC balátlövője elégedetten beszélt honlapunknak az élményeiről.

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu
Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban  •  Forrás: fradi.hu

„Nagyon jól éreztem magam egész héten, az edzések persze kemények voltak, szoknom kell még a taktikát, de mindenki nagyon segítőkész volt, ami megkönnyítette a beilleszkedésemet. Annak is örültem volna, ha egy-két percet a pályán tölthetek, de negyedórányi szereplésre semmiképpen sem számítottam. És hogy még gólt is lőttem, az tényleg csak ráadás.”

Nem is akármilyen gólokat! Noémi egyik góljáról az EHF megemlékezett honlapján a mérkőzés után, amelyen Görbicz Anita álompasszát értékesítette kínai figurából.

„Anita az egyik támadás előtt mondta, hogy csináljuk meg ezt a játékot, szinte időm sem volt felkészülni, azonnal kaptam a tökéletes átadást, s szerencsére tudtam is élni vele. Egyébként leírhatatlan érzés volt ilyen kaliberű játékosok mellett szerepelni, hatalmas megtiszteltetésként éltem meg.”

Háfra teljesítménye mellett a válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen sem ment el szó nélkül.

„Gratulált a mérkőzés után, azonban hogy a későbbiekben milyen szerepet szán nekem, nem tudom. Annyi biztos, jelenleg a decemberi világbajnokságra figyeli a játékosokat, igyekszem a válogatottban és a Fradiban is jól szerepelni, hogy képbe kerüljek.”

Háfra gyönyörű gólja a koszovóiak ellen:

 

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik