utanpotlassport.hu 2017.09.29 11:41 Frissítve: 2017.09.29 11:48

Kézi: a 18 éves újonc, Háfra Noémi és az ő álomgólja a koszovóiak elleni Eb-selejtezőn

Háfra Noémit először hívták meg a felnőttválogatottba, és már az első tétmérkőzésén letette névjegyét: a koszovóiak ellen 37-12-re megnyert Eb-selejtezőn három gólt szerzett. A mérkőzés egyik legszebb jelenete az volt, amikor Görbicz Anita álompasszát a tizennyolc éves újonc kínai figurával értékesítette, a gólt videón is megmutatjuk.

Bruckner VinceTizennyolc évesen már az sem kis teljesítmény, ha valakit meghívnak a felnőttválogatottba. Háfra Noémi azonban nemcsak részt vett az Eb-selejtezőt megelőző egyhetes összetartáson, hanem tétmérkőzésen is bemutatkozott. Nem is akárhogyan: három góllal járult hozzá a koszovóiak 37-12-es legyőzéséhez. Az FTC balátlövője elégedetten beszélt honlapunknak az élményeiről.

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu

Háfra Noémi bemutatkozása tökéletesre sikerült a felnőttválogatottban  •  Forrás: fradi.hu

„Nagyon jól éreztem magam egész héten, az edzések persze kemények voltak, szoknom kell még a taktikát, de mindenki nagyon segítőkész volt, ami megkönnyítette a beilleszkedésemet. Annak is örültem volna, ha egy-két percet a pályán tölthetek, de negyedórányi szereplésre semmiképpen sem számítottam. És hogy még gólt is lőttem, az tényleg csak ráadás.”

Nem is akármilyen gólokat! Noémi egyik góljáról az EHF megemlékezett honlapján a mérkőzés után, amelyen Görbicz Anita álompasszát értékesítette kínai figurából.

„Anita az egyik támadás előtt mondta, hogy csináljuk meg ezt a játékot, szinte időm sem volt felkészülni, azonnal kaptam a tökéletes átadást, s szerencsére tudtam is élni vele. Egyébként leírhatatlan érzés volt ilyen kaliberű játékosok mellett szerepelni, hatalmas megtiszteltetésként éltem meg.”

Háfra teljesítménye mellett a válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen sem ment el szó nélkül.

„Gratulált a mérkőzés után, azonban hogy a későbbiekben milyen szerepet szán nekem, nem tudom. Annyi biztos, jelenleg a decemberi világbajnokságra figyeli a játékosokat, igyekszem a válogatottban és a Fradiban is jól szerepelni, hogy képbe kerüljek.”

Háfra gyönyörű gólja a koszovóiak ellen:

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.