HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.09.19 15:10 Frissítve: 2017.09.19 16:27

Kézi: a 18 éves Háfra Noémi és Klujber Katrin a felnőttválogatott keretében

Két utánpótláskorú játékos is meghívót kapott a felnőtt női kézilabda-válogatottba a Koszovó és Fehéroroszország elleni Eb-selejtezőre. A dunaújvárosi Klujber Katrint (18) újra, a ferencvárosi Háfra Noémit (18) először válogatta be Kim Ramussen szövetségi kapitány. A válogatott másodedzője, Siti Beáta szerint a két fiatal megszólítása egy folyamat kezdete.

Bruckner Vince Remekül szerepelt a fiatalok a nyári utánpótlás-világversenyeken, kiváltképp igaz ez az U19-es női kézilabda-válogatottra, amely Szlovéniában negyedik helyen végzett, legyőzte többek között a döntőbe jutott oroszokat. A kontinensviadal után várható volt, hogy néhányan az együttesből hamarosan a felnőttek között is bizonyíthatnak, elvégre rendkívül ígéretes korosztályról van szó.

Nos, túl sokat nem is kellett várni, hogy ez megtörténjen, hiszen Kim Rasmussen hétfőn kihirdetett keretében két fiatal játékos is helyet kapott: a 18 éves, korábban már a nagyok között bemutatkozott, dunaújvárosi Klujber Katrin és az FTC-ben játszó, abszolút újoncnak számító, szintén 18 esztendős Háfra Noémi. Utóbbi a klubja honlapjának elárulta: Hajdu János említette neki a nyáron, hogy várhatóan meghívót kaphatnak a nagyok közé, a hír mégis kicsit váratlanul érte.

Háfra Noémi a juniorok után a felnőttek között is bemutatkozhat a válogatottban Forrás: fradi.hu

Háfra Noémi a juniorok után a felnőttek között is bemutatkozhat a válogatottban  •  Forrás: fradi.hu

Háfra szeptember 27-én mutatkozhat be a válogatottban az Elek Gyula Arénában, a koszóvóiak ellen, majd négy nappal később Fehéroroszországban léphet pályára. A csoport negyedik tagja a holland együttes, a négyesből az első kettő, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságra.

A felnőttválogatott másodedzője, Siti Beáta holnapunknak elmondta, régóta figyelték már a két játékost, s az utóbbi időben nyújtott remek teljesítményüknek köszönhetik a meghívót.

„Noémi és Katrin válogatottba kerülése folyamat kezdete. Olimpiai ciklusokban gondolkozunk, akadnak posztok amelyeket meg kell erősíteni. Az elmúlt időszakban mindketten komoly rutint szereztek a klubjukban, hatvanperces játékosokká váltak. Emellett Kim Rasmussen figyelte őket a korosztályos világversenyeken is, ahol szintén bizonyítottak.”

A 135-szörös válogatott irányító szerint azonban korai még arról beszélni, hogy Háfra és Klujber éles tétmeccsen pályára lépjen, mivel a dán mester a fokozatosság híve.

„A szövetségi kapitány lépcsőfokok mentén építi be az új játékosokat. Az első, hogy a legjobbak között eddzenek, szokják a szintet, a tempót. Utána igyekezzenek azonosulni a válogatottban alkalmazott játékrendszerrel, a kapitány gondolataival, amely eltér a magyar klubokban tapasztalhatótól. A cél, hogy legyen negyven-negyvenöt játékos, aki bármikor hadra fogható a kiválások esetén, ezért igen, természetesen lehet számítani további fiatal játékosok integrálására is.”

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), 
Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók, átlövők: Görbicz Anita (Győri Audi ETO),
 Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (Érd), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Kovcacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Sirián Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.