utanpotlassport.hu 2017.11.27 16:51 Frissítve: 2017.11.27 17:00

Kézi: Hajdu mester a női juniorválogatott norvégiai túrájáról

Félsikerrel zárult a női juniorválogatott norvégiai kirándulása, a csapat egyszer győzött, egyszer vereséget szenvedett a házigazda ellen. Hajdu János szakvezető felemás érzésekkel tért haza, de mindenképpen hasznosnak értékelte a kétnapos megméretést.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA női felnőttválogatott mellett az U20-as csapat is részt vett a Norvégiában rendezett Möbelringen-kupán. A juniorok két mérkőzést játszottak a házigazdákkal, szombaton 31–20-ra kikapott, vasárnap 27–21-re győzött a skandináv rivális ellen.

A szövetségi edző, Hajdu János felemásra értékelte a dupla rangadón nyújtott produkciót:
„Vegyes érzések kavarognak bennem. A tornát megelőzően régen találkozott a csapat, ennek ellenére szembetűnő volt, hogy az első, pénteki edzésünkön nagyon jól mozogtak a lányok. Aztán szombaton jött a hidegzuhany, hárman megbetegedtek, és a megbízható lövőink borzasztó napot fogtak ki. Súlyos vereség lett a vége. Vasárnap száznyolcvan fokos fordulatot vett a teljesítményünk, a mérkőzés első húsz percében, illetve a teljes második félidőben remekeltünk, s vissza tudtunk vágni. Emellett nagy élményben volt részük a gyerekeknek, hiszen találkozhattak a világ legjobbjaival, például a norvég válogatottal. Összességében nagyon jó, hasznos túrán vagyunk túl.”

Hasznos tapasztalatokkal tért hazai a női juniorválogatott Norvégiából Forrás: MKSZ

Hasznos tapasztalatokkal tért hazai a női juniorválogatott Norvégiából  •  Forrás: MKSZ

A szakvezető kitért a juniorok mezőnyében most debütáló, még ifjúsági korú játékosai teljesítményére. A tornán ezúttal Afentáler Sára, Horváth Laura és Kácsor Gréta kapott szerepet, de nem kizárt további ígéretes fiatalok bevonása sema felkészülés további szakaszaiban.

„Tervezzük, hogy a soron következő NB I-es találkozóinkra áthozzunk néhány játékost az ifiválogatottból, ez természetesen Bohus Beával (az ifjúsági válogatott szövetségi edzője – A szerk.) és a szövetséggel egyetértésben történik. A cél, hogy szokják a nagyobb tempót, az élvonalbeli közeget, s még az sem kizárt, hogy lehetőséget kapnak a jövő nyári világbajnokságon is.”

Volt értékes hiányzó is a juniorcsapatban, az oka azonban örömteli. Háfra Noémi ugyanezen kupa keretében a felnőttválogatottban szerepelt, és szórta a gólokat.

Hajdu természetesen nem bánta, hogy ezúttal nélkülöznie kellett az egyik legjobb játékosát:
„Nagyon hiányzott, de ezúttal egyáltalán nem bántuk, hogy nem volt velünk. Parádésan helytállt a nagyok között is, mind az edzők, mind a játékosok büszkén figyelték a teljesítményét. Remélem, nyáron a vébén számíthatunk rá.”

Ami a további felkészülési programot illeti, a juniorválogatottra tizenkét NB I-es mérkőzés vár, amelyek előtt rendszeresen egynapos összetartáson vesz részt a társaság. A szezon végeztével pedig négyhetes edzőtábor kezdődik, amely előtt kiderül, ki vehet részt a július elején startoló debreceni U20-as világbajnokságon.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.