Kézi: Hajdu mester a női juniorválogatott norvégiai túrájáról

Vágólapra másolva!
2017.11.27. 16:51
Címkék
Félsikerrel zárult a női juniorválogatott norvégiai kirándulása, a csapat egyszer győzött, egyszer vereséget szenvedett a házigazda ellen. Hajdu János szakvezető felemás érzésekkel tért haza, de mindenképpen hasznosnak értékelte a kétnapos megméretést.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA női felnőttválogatott mellett az U20-as csapat is részt vett a Norvégiában rendezett Möbelringen-kupán. A juniorok két mérkőzést játszottak a házigazdákkal, szombaton 31–20-ra kikapott, vasárnap 27–21-re győzött a skandináv rivális ellen.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA női felnőttválogatott mellett az U20-as csapat is részt vett a Norvégiában rendezett Möbelringen-kupán. A juniorok két mérkőzést játszottak a házigazdákkal, szombaton 31–20-ra kikapott, vasárnap 27–21-re győzött a skandináv rivális ellen.

A szövetségi edző, Hajdu János felemásra értékelte a dupla rangadón nyújtott produkciót:
„Vegyes érzések kavarognak bennem. A tornát megelőzően régen találkozott a csapat, ennek ellenére szembetűnő volt, hogy az első, pénteki edzésünkön nagyon jól mozogtak a lányok. Aztán szombaton jött a hidegzuhany, hárman megbetegedtek, és a megbízható lövőink borzasztó napot fogtak ki. Súlyos vereség lett a vége. Vasárnap száznyolcvan fokos fordulatot vett a teljesítményünk, a mérkőzés első húsz percében, illetve a teljes második félidőben remekeltünk, s vissza tudtunk vágni. Emellett nagy élményben volt részük a gyerekeknek, hiszen találkozhattak a világ legjobbjaival, például a norvég válogatottal. Összességében nagyon jó, hasznos túrán vagyunk túl.”

Hasznos tapasztalatokkal tért hazai a női juniorválogatott Norvégiából Forrás: MKSZ
Hasznos tapasztalatokkal tért hazai a női juniorválogatott Norvégiából Forrás: MKSZ

Hasznos tapasztalatokkal tért hazai a női juniorválogatott Norvégiából  •  Forrás: MKSZ

A szakvezető kitért a juniorok mezőnyében most debütáló, még ifjúsági korú játékosai teljesítményére. A tornán ezúttal Afentáler Sára, Horváth Laura és Kácsor Gréta kapott szerepet, de nem kizárt további ígéretes fiatalok bevonása sema felkészülés további szakaszaiban.

„Tervezzük, hogy a soron következő NB I-es találkozóinkra áthozzunk néhány játékost az ifiválogatottból, ez természetesen Bohus Beával (az ifjúsági válogatott szövetségi edzője – A szerk.) és a szövetséggel egyetértésben történik. A cél, hogy szokják a nagyobb tempót, az élvonalbeli közeget, s még az sem kizárt, hogy lehetőséget kapnak a jövő nyári világbajnokságon is.”

Volt értékes hiányzó is a juniorcsapatban, az oka azonban örömteli. Háfra Noémi ugyanezen kupa keretében a felnőttválogatottban szerepelt, és szórta a gólokat.

Hajdu természetesen nem bánta, hogy ezúttal nélkülöznie kellett az egyik legjobb játékosát:
„Nagyon hiányzott, de ezúttal egyáltalán nem bántuk, hogy nem volt velünk. Parádésan helytállt a nagyok között is, mind az edzők, mind a játékosok büszkén figyelték a teljesítményét. Remélem, nyáron a vébén számíthatunk rá.”

Ami a további felkészülési programot illeti, a juniorválogatottra tizenkét NB I-es mérkőzés vár, amelyek előtt rendszeresen egynapos összetartáson vesz részt a társaság. A szezon végeztével pedig négyhetes edzőtábor kezdődik, amely előtt kiderül, ki vehet részt a július elején startoló debreceni U20-as világbajnokságon.

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik