Jégkorong: fehérvári vereség, távolodó álmok a Rookie Cupon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 22:28
Címkék
Az U16-os Rookie Cup székesfehérvári négyes döntőjének második napján távolabb került a címvédéstől az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese, a fehérváriak hosszabbításban szenvedtek vereséget az osztrák Klagenfurt ellen.

Bruckner Vince Vereséget szenvedett az ifj. Ocskay-akadémia csapata az U16-os Rookie Cup Final Four második napján. Miután pénteken 4-1-re legyőzték a szlovén Mladi Jesenicét, a fehérváriak szombaton a szintén 4-1-re nyerő Klagenfurt ellen léptek jégre.Bruckner Vince Vereséget szenvedett az ifj. Ocskay-akadémia csapata az U16-os Rookie Cup Final Four második napján. Miután pénteken 4-1-re legyőzték a szlovén Mladi Jesenicét, a fehérváriak szombaton a szintén 4-1-re nyerő Klagenfurt ellen léptek jégre.

Az ifj. Ocskay-akadémia együttese szombaton távolabb került a címvédéstől Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Az ifj. Ocskay-akadémia együttese szombaton távolabb került a címvédéstől Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Az ifj. Ocskay Gábor Akadémia együttese szombaton távolabb került a címvédéstől  •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Az osztrákok elleni találkozó az első napi eredmények fényében előrehozott döntőnek is beillett. A mérkőzés rangjához méltón az első harmad kiegyenlített játékot hozott, a sok nagy helyzet ellenére nem esett gól a játékrészben. A második harmadban a Klagenfurt jobban játszott, és két gól után úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, az utolsó játékrészben viszont a fehérváriaknak remek játékkal visszakapaszkodniuk és hosszabbításra mentették a találkozót. A végjátékot már az osztrákok bírták jobban, így 3-2-re ők nyerték az összecsapást. A szlovén házimeccsen a Mladi Jesenice 4-2-re verte a Slavia Juniort.

A fehérváriak vereségükkel távolabb kerültek a címvédéstől. Az utolsó fordulóban már nem csak a saját kezükben van a sorsuk: ha győzni akarnak, szükségük lesz a pénteken legyőzött Mladi Jesenice segítségére is, mivel csak így előzhetik meg az egyelőre hibátlan Klagenfurtot.

Rookie Cup, négyes döntő
Eredmények. Péntek:
Klagenfurt–Slavija Junior 4-1, Ifj. Ocskay-akadémia–Mladi Jesenice 4-1
Szombat: Klagenfurt–Ifj. Ocskay Gábor Akadémia 3-2 h.u., Slavija Junior–Mladi Jesenice 2-4
Vasárnapi program: Ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Slavija Junior (10.10), Klagenfurt–Mladi Jesenice (13.10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik