utanpotlassport.hu 2018.01.22 16:43 Frissítve: 2018.01.22 16:47

Ifjúsági olimpia: a tollaslabdázó Sándorházi Vivien kvótaközelben

Sándorházi Vivien második lett a tollaslabda ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyén a lengyelországi Przemyslben. A 16 éves magyar japán ellenfelet is legyőzött! Csorba József, a szövetség elnöke szerint ez elég kell, hogy legyen a buenos airesi ifjúsági olimpiai kvótához.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A lengyel nemzetközi, ifjúsági tollaslabda-bajnokság része a korosztályos olimpiai kvalifikációs rendszernek. A tornán idén 29 ország vett részt, közöttük Japán, India, Tajpej, Egyesült Államok és El Salvador is. A versenyen, Przemyslben, tíz magyar versenyző küzdött a pontokért és helyezésekért.

A mieink közül a 16 esztendős Sándorházi Vivien volt a legeredményesebb. Hollandot, japánt, ukránt, majd törököt legyőzve jutott a fináléba, ahol az első számú japánnal, Masiro Josikavával már nem bírt: 21:11, 21:19-es vereséget szenvedett.

Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára

Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára

Csorba József, a szövetség elnöke így értékelte a teljesítményét:
„Vivien nagyon jól ment végig, keményen küzdött. Nehéz ellenfelek jutottak neki,de könnyedén vette mindegyik akadályt, egészen a döntőig. Egy japánt megvert, a másikkal azonban már nem bírt, ez azonban teljesen vállalható vereség volt. A második hellyel annyi pontot szerzett, amennyi a megítélésünk szerint elég kell, hogy legyen az ifjúsági olimpiai kvótához.”

A tornán több magyar reménység is indult. Kettőjük szerepléséről véleményt mondott az elnök:
„Tudni kell, hogy nagyon nehéz verseny volt, ennek áldozatául esett Madarász Réka is, aki kikapott az orosz Anasztaszija Sapovalovától 21:9, 21:17-re. Találkoztak már egymással, de akkor szorosabb volt a küzdelem. Az első játékban Réka valamelyest elaludt, a másodikban pedig hiába szeretett volna felkapaszkodni, már mindegy volt. Ami a fiúkat illeti, Pápai Balázs jutott a legjobb tizenhat közé, viszont ott simán alulmaradt a svéd Colin Hammarberggel szemben.”

Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".