Ifjúsági olimpia: a tollaslabdázó Sándorházi Vivien kvótaközelben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 16:43
Címkék
Sándorházi Vivien második lett a tollaslabda ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyén a lengyelországi Przemyslben. A 16 éves magyar japán ellenfelet is legyőzött! Csorba József, a szövetség elnöke szerint ez elég kell, hogy legyen a buenos airesi ifjúsági olimpiai kvótához.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA lengyel nemzetközi, ifjúsági tollaslabda-bajnokság része a korosztályos olimpiai kvalifikációs rendszernek. A tornán idén 29 ország vett részt, közöttük Japán, India, Tajpej, Egyesült Államok és El Salvador is. A versenyen, Przemyslben, tíz magyar versenyző küzdött a pontokért és helyezésekért.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA lengyel nemzetközi, ifjúsági tollaslabda-bajnokság része a korosztályos olimpiai kvalifikációs rendszernek. A tornán idén 29 ország vett részt, közöttük Japán, India, Tajpej, Egyesült Államok és El Salvador is. A versenyen, Przemyslben, tíz magyar versenyző küzdött a pontokért és helyezésekért.

A mieink közül a 16 esztendős Sándorházi Vivien volt a legeredményesebb. Hollandot, japánt, ukránt, majd törököt legyőzve jutott a fináléba, ahol az első számú japánnal, Masiro Josikavával már nem bírt: 21:11, 21:19-es vereséget szenvedett.

Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára
Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára

Nagy esély van rá, hogy Sándorházi Vivien már készülhet az ifjúsági olimpiára

Csorba József, a szövetség elnöke így értékelte a teljesítményét:
„Vivien nagyon jól ment végig, keményen küzdött. Nehéz ellenfelek jutottak neki,de könnyedén vette mindegyik akadályt, egészen a döntőig. Egy japánt megvert, a másikkal azonban már nem bírt, ez azonban teljesen vállalható vereség volt. A második hellyel annyi pontot szerzett, amennyi a megítélésünk szerint elég kell, hogy legyen az ifjúsági olimpiai kvótához.”

A tornán több magyar reménység is indult. Kettőjük szerepléséről véleményt mondott az elnök:
„Tudni kell, hogy nagyon nehéz verseny volt, ennek áldozatául esett Madarász Réka is, aki kikapott az orosz Anasztaszija Sapovalovától 21:9, 21:17-re. Találkoztak már egymással, de akkor szorosabb volt a küzdelem. Az első játékban Réka valamelyest elaludt, a másodikban pedig hiába szeretett volna felkapaszkodni, már mindegy volt. Ami a fiúkat illeti, Pápai Balázs jutott a legjobb tizenhat közé, viszont ott simán alulmaradt a svéd Colin Hammarberggel szemben.”

Egyéb korosztályos hírekTOLLASLABDÁBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik