EYOF percről percre, avagy egy hosszú nap történései egy csapásra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.28. 01:37
Címkék
A győri EYOF negyedik versenynapján hat sportágban húsz döntőt rendeztek. Percről percre című rovatunkban ezen a napon is összegyűjtünk minden fontos eseményt, és estére összeállt a komplett krónika. Három sportágunk összesen négy érmet nyert, két ezüstöt és két bronzot. A hangulat pedig továbbra is frenetikus, nincs sportoló, aki ne magasztalná a szurkolókat.

Munkatársainktól „Itt az EYOF napkeltéje, negyedszer nyílik meg a Percről percre című rovatunk. Készen áll arra, hogy az élet tovább írja benne a nap krónikáját” – így indítottuk a napot. És az élet csakugyan írta. Este nyolckor már minden világos: fiatal sportolóink ezen a napon két ezüsttel és két bronzzal gyarapították az éremgyűjteményünket.Munkatársainktól „Itt az EYOF napkeltéje, negyedszer nyílik meg a Percről percre című rovatunk. Készen áll arra, hogy az élet tovább írja benne a nap krónikáját” – így indítottuk a napot. És az élet csakugyan írta. Este nyolckor már minden világos: fiatal sportolóink ezen a napon két ezüsttel és két bronzzal gyarapították az éremgyűjteményünket.

Értékelések, reakciók, vélemények
(most már érkezési-elkészülési sorrendben)

Úszás (is)

Hangulat-kép az olimpiai faluból Forrás: gyor2017.hu
Hangulat-kép az olimpiai faluból Forrás: gyor2017.hu

Hangulat-kép az olimpiai faluból  •  Forrás: gyor2017.hu

Vécsei Réka ezüstérmet nyert a 100 m mellúszásban.
Igazi racionális egyéniség. Hogy mit várt magától? „Mindig csak lépésenként terveztem előre, először szerettem volna a középdöntőbe jutni, majd a döntőbe, és ott aztán dobogóra állni.” Minthogy ez a módszer bevált, hozzáteszi:
„Nagyon örülök, hogy sikerült, boldog vagyok az ezüstéremmel.”

Szóba kerül a lelkes szurkolótábor is. A közönség támogatása neki is sokat jelentett. „Fantasztikus a légkör, nagyon jólesik. A csapatunkban is legalább olyan jó a hangulat, mint amilyet a szurkolók teremtenek itt, az uszodában.”

Aztán még valami, ami legalább olyan fontos: „Az olimpiai faluban is olyan a hangulat, mint amilyet a szurkolók a lelátón teremtenek.”

Megszólal a mester (is)

„Nerpel Gergely és Tóth Benedek, a Rákosvidéke Hajtós DSE két versenyzője elődöntőbe jutott, és már biztosan éremért küzdhet. A két fiú klubedzője (és a klub névadója), Hajtós Bertalan elégedett volt a délelőtt látottakkal” – jelentettük be ugyanitt 15 óra 7 perckor.

Benedek ezüst-, Gergely bronzérmes lett. Az érzéseikről ITT beszélnek.

De a verseny végén természetesen ismét megkérdeztük az olimpiai ezüstérmes mestert, Hajtós Bertalant is:

„Nagyon büszke vagyok rájuk, hatalmasakat meccseltek, az egész csarnok örjöngött miattuk. Úgy érzem, Gergő döntőbe jutását elvették, ő is dobott egy vazarit, amit nem adtak meg, aktívabb volt az egész mérkőzésen, az ellenfél dobását pedig az első ítéletből kiindulva szintén nem kellett volna megadni. A bronzmérkőzés nagyon korán jött, picit féltettem, hogyan bírja állóképességgel, de megoldotta. Jókor, nyolc másodperccel a vége előtt indította el a döntő akciót, onnan az ellenfélnek már nem lehetett visszahoznia a mérkőzést. Nagyon bíztam benne, hogy Benedek megnyeri ezt a versenyt, mert a döntőbeli orosz ellenfelét eddig kettőből kétszer verte, de a sport ilyen. A második helynek is nagyon örülök, nagyon boldog vagyok a fiúk teljesítménye miatt.”

Molnár Janka
Molnár Janka

Molnár Janka

Atlétika: csak öröm

Molnár Janka bronzérmet nyert a 400 m-es síkfutásban

Így idézi fel a történteket:
„Az első rajtot visszafújták, aminek nem örültem, mert nagyon jól sikerült, így ez kicsit meg is fogott. A verseny előtt nem helyezésben, hanem időeredményben gondolkodtam, szerettem volna bemenni ötvennégy másodperc alá. Sajnálom, hogy nem sikerült, ugyanakkor nagyon örülök a bronzéremnek. Általában nem szoktam hallani a szurkolást, de ez most eljutott hozzám, fantasztikus volt a közönség.”

Igen, a fantasztikus közönség mindennapos beszédtéma a sportolók körében.

17 óra 30 perc
Indul az eredményözön

Ahogy véget érnek a délutáni döntők a különböző sportágakban, úgy jelennek meg a különböző információs csatornákon az eredmények. Szerkesztőségünk tagjai persze azonnal dolgozni kezdenek rajtuk.

17 óra 14 perc
Igazi nagykövet Győrben

Mint tudjuk, az EYOF-sportágaknak vannak megbízott nagykövetei, mai versenyzők és egykori kiválóságok. Ezúttal azonban igazi látogatta meg az eseményt…
Villámlátogatása érkezett Győrbe Iain Lindsay brit nagykövet, akinek nagyon tetszett a fesztivál. Mint holnapunknak elmondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a versenyzők már ilyen fiatalon belekóstolhatnak a nemzetközi versenyek légkörébe. A diplomata kötelességének érezte, hogy meglátogassa és biztassa országa sportolóit, akiket hazatérésük előtt a nagykövetségen is vendégül lát.

Krisztofer most éppen mosolyog
Krisztofer most éppen mosolyog

Krisztofer most éppen mosolyog

15 óra 57 perc
Torna: Ok az örömre

Mészáros Krisztofer a 22. helyen végzett egyéni összetettben.
„Kicsit csalódott vagyok, mert a nyújtón rontottam, és amiatt három pontot levontak, ráadásul a gyűrűn sem fogadtak el egy elemet, pedig ha azt megkapom, akkor jóval előbb végezhettem volna. Egyébként jó gyakorlatokat mutattam be” – tette hozzá.
De volt oka örömre is. Ahogyan megfogalmazta: „Annak azért tudok örülni, hogy ilyen lelkes szurkolók előtt versenyezhettem. A gyakorlatok elején még hallottam a biztatást, aztán már a csak a feladatomra koncentráltam, de a végén mindig eljutottak hozzám a nagyszerű hangok.”

15 óra 45 perc
Kerékpár: nincs magyar sérült

Több sérültet láttak el a mentők a leányok országúti versenyén, agyrázkódás és kulcscsonttörés is okozott riadalmat. Magyar versenyző nem sérült meg.
A 44 kilométeres távon folyó verseny elképesztő küzdelmet hozott, amelynek a végén a belga Dina Scavone ünnepelhetett.

15 óra 7 perc
Cselgáncs: két magyar az elődöntőben

Nerpel Gergely és Tóth Benedek, a Rákosvidéke Hajtós DSE két versenyzője elődöntőbe jutott, és már biztosan éremért küzdhet. A két fiú klubedzője (és a klub névadója), Hajtós Bertalan elégedett volt a délelőtt látottakkal, és eddig viszonylag nyugodtan szemlélte a mérkőzéseiket. Mint villámértékelésében elmondta, nehéz elődöntő vár rájuk, de bízik a tanítványokban.
Vigaszágon még Maróti Alexandra is eljuthat a bronzmérkőzésig.

11 óra 58 perc
Kézilabda: féljünk-e a dánoktól?

Amikor a leány kéziseink már biztosan elődöntősök voltak, még nem lehetett tudni, hogy melyik csapat lesz az ellenfelük pénteken. Azóta kiderült: a dán.
Megkerestük a szakvezetőt, Bohus Beát, hogy mutassa be a vetélytársat.
„Még nem játszottunk velük, de természetesen figyeltük őket. Technikailag kevésbé képzettek, mint a mieink, viszont fizikálisan erősek” – foglalta össze röviden.
A taktikai értekezleten viszont nyilván bőven lesz mondanivalója.

8 óra 50 perc
Hat sportág, húsz döntő

Velcz Zsombor teniszmeccseit megtépázta az időjárás
Velcz Zsombor teniszmeccseit megtépázta az időjárás

Velcz Zsombor teniszmeccseit megtépázta az időjárás

Ma húsz döntőt rendeznek hat sportágban: atlétikában, cselgáncsban, kerékpárban, teniszben, tornában és úszásban. Mindegyikben szurkolhatunk a magyarok sikeréért. A csapatsportágak képviselői pihenőnapot kaptak, nem lepődnénk meg, ha a röplabdázók, a kézilabdázók és a kosárlabdázók feltűnnének a lelátón a magyar érdekeltségű finálékban.

A tegnapi vihart átvészelő kajak-kenusok is pihennek, remélhetőleg a bőrig ázásnak nem maradtak komolyabb nyomai.

A sportolók egyik ellenfele ma is az időjárás lehet, a teniszezők, az atléták és a kerékpározók aggódva kémlelik az eget. Előbbiekre különösen rájár a rúd, Velcz Zsombor az eddigi két mérkőzését hat részletben tudta lejátszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik