HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.16 16:58 Frissítve: 2018.04.17 10:23

Birkózás: kijelölték az Eb-re készülő leány serdülőválogatottat

Kialakult a júniusi, győri korosztályos Európa-bajnokságra készülő serdülő birkózó leányválogatott névsora az Esztergomban rendezett utolsó válogatóverseny után. Péteri András, a leányok vezetőedzője értékelte oldalunknak a jelöltek teljesítményét.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A hétvégén két birkózóviadalnak is otthont adott Esztergom. Szombaton a serdülő kötöttfogású fiúk mérkőztek meg a Kék Duna-kupa keretében horvát, moldovai, román, ukrán és szlovák ellenfeleikkel, míg vasárnap a leányok feszültek egymásnak a számukra rendezett minősítő versenyen. A két szakágban összesen 235 sportoló mérette meg magát, de ebből mindössze 54 volt a leány. Péteri András, a serdülő hölgyek vezetőedzője fejtette ki ennek az okait:

„Sokkal kevesebb fiatal volt jelen a viadalon, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy ez volt az utolsó lehetőség megszerezni a válogatottságot. Több olyan birkózó nem jött el, aki már biztosan tudta, nincs esélye a címeres mezre. Ennek ellenére rendkívül színvonalas verseny volt, mégpedig azért, mert a legutóbbi csapattalálkozón (amely nem minősült válogatónak) több elsőszámú leány is kikapott, s ezért most Esztergomban különösen odatették magukat.”

Péteri arról is beszélt, hogy a minősítőversenyek és az országos bajnokság alapján kialakult a válogatott névsora, azaz eldőlt, kik képviselhetik Magyarországot a júniusi, győri korosztályos Európa-bajnokságon.

A 33 kilogrammosok között Fáth Laura magabiztosan nyert mind a három versenyen, és így semmi kétség: ő a súlycsoport legjobbja. Ráadásul Laura a legfiatalabb az egész mezőnyben, a mester szerint ennek ellenére okozhat meglepetést az Eb-n.

A 36 kilós leányok mezőnyében Sebők Kinga érdemelte ki az Európa-bajnoki indulás jogát, minekuntán mind a három válogatóversenyen diadalt aratott.

Matyi Vivien az ob után Esztergomban is felállt a dobogó legfelső fokára Forrás: birkozoszov.hu

Matyi Vivien az ob után Esztergomban is felállt a dobogó legfelső fokára  •  Forrás: birkozoszov.hu

László Nikolettre esett a választás a 39 kilósok között, miután két viadalon is felállt a dobogó legfelső fokára. Habár, most Esztergomban alulmaradt Nemes-Nagy Viviennel szemben; nincs veszélyben a címeres meze.

Hasonló helyzet alakult ki a 42 kilogrammban, amelyben Szabó Szonja lett válogatott, miután győzött az utolsó két erőpróbán.

A 46 kilósok mezőnyében egyértelműen Matyi Vivien az elsőszámú birkózó, hiszen idén háromszor állt a dobogó legfelső fokán. Érdekesség, hogy Vivien a kadétok között is kiharcolta a világversenyeken indulás jogát.

Az 50 kilogrammos Szenttamási Róza és Borsos Viktória egyaránt részt vehet a győri kontinensviadalon. Róza nagyon magabiztos birkózó, még Ritter Diletta, a kadét leányok vezetőedzője is érmet vár tőle a nagyobbak között.

Csakúgy, mint az ötvenesek között, 54 és 58 kilóban is két főt szeretne delegálni az Európa-bajnokságra Péteri András. Előbbiben Vizi Flóra és Takács Alexandra, utóbbiban pedig Elekes Enikő és Popelka Lili kap esélyt a bizonyításra.

Újfalvi Lili képviselheti a magyarokat 62 kilogrammban, míg 66-ban Nyikos Veronika. A legnagyobb súlycsoportban érdekes helyzet alakult ki: Veronika csak harmadik lett Esztergomban, míg az országos bajnokságon második. Történt ugyanis, hogy Fábián Orsolya (az első olyan határon túli magyar, aki országos bajnokságot nyert az anyaországban) úgy döntött, inkább szerb színekben próbál szerencsét.

A vezetőedző elárulta, hogy június elején utazik el a teljes keret Győrbe, s onnan kezdve az Eb-ig már a helyszínen készül a csapat.

SERDÜLŐ FIÚ KÖTÖTTFOGÁSÚ KÉK DUNA-KUPA ÉS LEÁNY MINŐSÍTŐVERSENY, ESZTERGOM
Leányok: 33 kg: 1. Fáth Laura, 36 kg: 1. Sebők Kinga, 39 kg: 1. Nemes-Nagy Vivien, 42 kg: 1. Szabó Szonja, 46 kg: 1. Matyi Vivien, 50 kg: 1. Szenttamási Róza, 54 kg: 1. Vizi Flóra, 58 kg: 1. Elekes Enikő, 62 kg: 1. Újfalvi Lili, 66 kg: 1. Balogh Pálma, +66 kg: 1. Berregi Bernadett.
Fiúk: 38 kg: 1. Mizsei Zoltán, 41 kg: 1. Lévai Levente, 44 kg: 1. Takács Zsolt, 48 kg: 1. Kovács Gábor, 52 kg: 1. Ivan Csmir (ukrán), 57 kg: 1. Zurai Rajmund, 62 kg: 1. Déri Dominik, 68 kg: 1. Szinay Csaba, 75 kg: 1. Csörgő Áron (szlovákiai), 85 kg: 1. Varsányi László, +85 kg: 1. Tóth Zsombor.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS