HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.16 16:58 Frissítve: 2018.04.17 10:23

Birkózás: kijelölték az Eb-re készülő leány serdülőválogatottat

Kialakult a júniusi, győri korosztályos Európa-bajnokságra készülő serdülő birkózó leányválogatott névsora az Esztergomban rendezett utolsó válogatóverseny után. Péteri András, a leányok vezetőedzője értékelte oldalunknak a jelöltek teljesítményét.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A hétvégén két birkózóviadalnak is otthont adott Esztergom. Szombaton a serdülő kötöttfogású fiúk mérkőztek meg a Kék Duna-kupa keretében horvát, moldovai, román, ukrán és szlovák ellenfeleikkel, míg vasárnap a leányok feszültek egymásnak a számukra rendezett minősítő versenyen. A két szakágban összesen 235 sportoló mérette meg magát, de ebből mindössze 54 volt a leány. Péteri András, a serdülő hölgyek vezetőedzője fejtette ki ennek az okait:

„Sokkal kevesebb fiatal volt jelen a viadalon, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy ez volt az utolsó lehetőség megszerezni a válogatottságot. Több olyan birkózó nem jött el, aki már biztosan tudta, nincs esélye a címeres mezre. Ennek ellenére rendkívül színvonalas verseny volt, mégpedig azért, mert a legutóbbi csapattalálkozón (amely nem minősült válogatónak) több elsőszámú leány is kikapott, s ezért most Esztergomban különösen odatették magukat.”

Péteri arról is beszélt, hogy a minősítőversenyek és az országos bajnokság alapján kialakult a válogatott névsora, azaz eldőlt, kik képviselhetik Magyarországot a júniusi, győri korosztályos Európa-bajnokságon.

A 33 kilogrammosok között Fáth Laura magabiztosan nyert mind a három versenyen, és így semmi kétség: ő a súlycsoport legjobbja. Ráadásul Laura a legfiatalabb az egész mezőnyben, a mester szerint ennek ellenére okozhat meglepetést az Eb-n.

A 36 kilós leányok mezőnyében Sebők Kinga érdemelte ki az Európa-bajnoki indulás jogát, minekuntán mind a három válogatóversenyen diadalt aratott.

Matyi Vivien az ob után Esztergomban is felállt a dobogó legfelső fokára Forrás: birkozoszov.hu

Matyi Vivien az ob után Esztergomban is felállt a dobogó legfelső fokára  •  Forrás: birkozoszov.hu

László Nikolettre esett a választás a 39 kilósok között, miután két viadalon is felállt a dobogó legfelső fokára. Habár, most Esztergomban alulmaradt Nemes-Nagy Viviennel szemben; nincs veszélyben a címeres meze.

Hasonló helyzet alakult ki a 42 kilogrammban, amelyben Szabó Szonja lett válogatott, miután győzött az utolsó két erőpróbán.

A 46 kilósok mezőnyében egyértelműen Matyi Vivien az elsőszámú birkózó, hiszen idén háromszor állt a dobogó legfelső fokán. Érdekesség, hogy Vivien a kadétok között is kiharcolta a világversenyeken indulás jogát.

Az 50 kilogrammos Szenttamási Róza és Borsos Viktória egyaránt részt vehet a győri kontinensviadalon. Róza nagyon magabiztos birkózó, még Ritter Diletta, a kadét leányok vezetőedzője is érmet vár tőle a nagyobbak között.

Csakúgy, mint az ötvenesek között, 54 és 58 kilóban is két főt szeretne delegálni az Európa-bajnokságra Péteri András. Előbbiben Vizi Flóra és Takács Alexandra, utóbbiban pedig Elekes Enikő és Popelka Lili kap esélyt a bizonyításra.

Újfalvi Lili képviselheti a magyarokat 62 kilogrammban, míg 66-ban Nyikos Veronika. A legnagyobb súlycsoportban érdekes helyzet alakult ki: Veronika csak harmadik lett Esztergomban, míg az országos bajnokságon második. Történt ugyanis, hogy Fábián Orsolya (az első olyan határon túli magyar, aki országos bajnokságot nyert az anyaországban) úgy döntött, inkább szerb színekben próbál szerencsét.

A vezetőedző elárulta, hogy június elején utazik el a teljes keret Győrbe, s onnan kezdve az Eb-ig már a helyszínen készül a csapat.

SERDÜLŐ FIÚ KÖTÖTTFOGÁSÚ KÉK DUNA-KUPA ÉS LEÁNY MINŐSÍTŐVERSENY, ESZTERGOM
Leányok: 33 kg: 1. Fáth Laura, 36 kg: 1. Sebők Kinga, 39 kg: 1. Nemes-Nagy Vivien, 42 kg: 1. Szabó Szonja, 46 kg: 1. Matyi Vivien, 50 kg: 1. Szenttamási Róza, 54 kg: 1. Vizi Flóra, 58 kg: 1. Elekes Enikő, 62 kg: 1. Újfalvi Lili, 66 kg: 1. Balogh Pálma, +66 kg: 1. Berregi Bernadett.
Fiúk: 38 kg: 1. Mizsei Zoltán, 41 kg: 1. Lévai Levente, 44 kg: 1. Takács Zsolt, 48 kg: 1. Kovács Gábor, 52 kg: 1. Ivan Csmir (ukrán), 57 kg: 1. Zurai Rajmund, 62 kg: 1. Déri Dominik, 68 kg: 1. Szinay Csaba, 75 kg: 1. Csörgő Áron (szlovákiai), 85 kg: 1. Varsányi László, +85 kg: 1. Tóth Zsombor.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS