utanpotlassport.hu 2018.01.12 15:30 Frissítve: 2018.01.12 16:01

A hónap műhelye-díjátadó: Pénzügyőr-birkózók a középpontban

Novemberi teljesítménye elismeréseként a Pénzügyőr SE birkózószakosztálya érdemelte ki a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést, és a félmillió forintos díjat. A közönségdíjat és a vele járó százezer forintos vásárlási utalványt a Törekvés SE vívószakosztálya nyerte.

Munkatársunktól –utanpotlassport.hu Először jártak a Magyar Olimpiai Bizottság székházában a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj átadóján a győztes Pénzügyőr SE képviselői, akik a novemberi teljesítményükért érdemelték ki a díjat és az azzal járó, félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A sportág azonban gyakori vendége volt az eddigi ünnepségeknek, hiszen négy alkalommal is birkózókhoz került az elismerés. Az 59. díjátadón győzedelmeskedő  fővárosi klub két versenyzője nagyszerűen szerepelt a lengyelországi Bydgoszczban rendezett első, vagyis sportágtörténeti U23-as világbajnokságon. Az első napon a kötöttfogás 85 kg-os súlycsoportjában Szilvássy Erik világbajnok, míg 71 kilóban Fritsch Róbert ezüstérmes lett. A két érem rangját emelte, hogy a verseny további öt napján több magyar már nem állhatott fel a dobogóra. A szakosztály ugyanakkor remekül megrendezte a szabadfogású juniorbajnokságot, amelynek a pontversenyét meg is nyerte. Ezenkívül a felnőtt-csapatbajnokságon, az Extraligában túlnyomórészt fiatalokból álló csapattal végeztek a második helyen.

A hónap műhelye díjazottjai és díjátadói Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hónap műhelye díjazottjai és díjátadói  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A közönségdíjat, s vele a százezer forint értékű utalványt a Törekvés SE vívószakosztálya érdemelte ki, amely korábban már A hónap műhelye díjat is elnyerte.

Ezúttal is sok jelölés érkezett szerkesztőségünkbe a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A szavazólapra felkerült öt műhelyt a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórum választotta ki a jelöltek teljesítménye alapján. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen döntött.

A MOB székházában megtartott átadó ünnepségen Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy a Pénzügyőr SE a harmadik birkózóműhely, amely nyerni tudott ebben a nemes versengésben ( (korábban a Dorog kétszer, az ESMTK egyszer lett első). Külön üdvözölte a Törekvés SE vívószakosztályának képviseletében megjelent Beliczay Sándor mesteredzőt, aki éppen előző este nyerte el sorozatban immár második alkalommal „Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője” címet.

A házigazda MOB nevében Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevőket, és az aktualitásnál maradva, ő is üdvözölte az „Az év sportolója” díjátadó kapcsán a Törekvés SE kiváló szakemberét. Az előző napi történésekkel párhuzamot vonva említette a Magyar Diáksport Szövetség díjátadó gáláját, valamint az októberben Budapesten megrendezésre kerülő birkózó-világbajnokságot. Előző kapcsán azt említette, hogy milyen fontos már iskoláskorban a testedzés, utóbbinál pedig arra utalt, hogy a győztes Pénzügyőr SE fiataljai idén talán még nézőként vesznek részt a magyarországi vb-n, ám hamarosan már versenyzőként is ott lehetnek. „Az év sportolója” gálaműsora ugyanakkor hosszútávú tervezésre is ösztönözheti a fiatalokat, megerősítve őket abban, hogy egyszer ők is eljuthatnak a legjobbak közé.

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója a köszöntőjében azt emelte ki, hogy két olyan sportág képviselteti magát a díjátadón, amely többször is a győztesek között volt. Ezek az utánpótláskorban elért eredmények pedig gyakorlatilag az előszelét jelentik a későbbi felnőttsikereknek. A Decathlon a jövőben is partnere marad a magyar sportnak, légyen szó fogyatékos vagy ép sportolókról, fiatalokról vagy idősebbekről.

Farkas Tibor, a birkózószövetség főtitkára arról beszélt, hogy a birkózás és a vívás rokon, hiszen mindkettő küzdősport.

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója, Fábián László a MOB sportigazgatója és Szabó Károly a Pénzügyőr SE birkózószakosztályának vezetője Fotó:Szalmás Péter/MOB

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója, Fábián László a MOB sportigazgatója és Szabó Károly, a Pénzügyőr SE birkózószakosztályának vezetője (balról jobbra)   •  Fotó:Szalmás Péter/MOB

Kiemelte a Pénzügyőr SE integráló szerepét, hiszen olyan szakosztályokat hozott össze, amelyek a perifériára szorultak, s önállóan már nem voltak életképesek. Szilvássy Erikről elmondta, hogy ő már amolyan „kis világbajnoknak” is nevezhető, hiszen az U23-as kategória az utolsó lépcsőfok a felnőttek közé. Beszélt a korosztályváltás nehézségeiről is, hiszen az új súlycsoportjában, a 87 kg-ban az Európa-bajnok Lőrincz Viktorral kell felvennie a harcot, miközben mögötte is tehetséges fiatalok érkeznek. A konkurenciaharc ugyanakkor erősíti is a sportágat, s ezért bíznak abban, hogy itt talán érmes versenyzőnk is lesz Tokióban. A huszadik olimpiai aranyérmére vár a sportág, de abban is reménykednek, hogy Az év műhelye versengésben is befuthat birkózószakosztály végső győztesként.

A díjazottak részéről Szabó Károly, a Pénzügyör SE birkózószakosztályának vezetője arról beszélt, hogy már a jelölés is meglepte őket, és soha nem gondolták volna, hogy ilyen hamar sikeres lesz az „másik út” amelyet ők választottak. Egyesületükben ugyanis arra a 99 százalékra is figyelnek, amelynek a tagjai soha nem lesznek világbajnokok. Nekik kínálnak teljes életet azzal, hogy a sportpályafutásuk utáni beilleszkedésüket legalább olyan fontosnak tartják, mint a mindennapi edzést. A klubban kiváló a csapatszellem és az 1 százalékot kitevő bajnokokat, mint amilyen Szilvássy Erik és Fritsch Róbert, szinte egy emberként követi és támogatja a többség. A klubban dolgozó nyolc edző több száz gyermekkel foglalkozik nap mint nap, s mindenkinek jut a kezdőcsoportokból is, hiszen náluk mindenki egyformán fontos.

A közönség kedvencei a korábban A hónap műhelye díjat is elnyert Törekvés SE vívói lettek. Képviseletükben Beliczay Sándor elmondta, hogy náluk is hasonló szellemben nevelik a gyerekeket, nemcsak az érmeket tartják fontosnak, de a dobogóig vezető utat is. A szakosztály kiemelkedő utánpótláskorú versenyzője, Pásztor Flóra tizenkilenc éves létére megnyerte az országos felnőtt tőrvívóbajnokságot, a férfiak között pedig a 21 éves Dósa Dániel hajtott végre hasonló bravúrt, míg a  zömében  fiatalokból álló női csapat nyerni is tudott. A Törekvés SE-ben nagy becsben tartják a korábbi A hónap műhelye díjat, az azt bizonyító emlékplakettet a vívóterem bejáratánál helyezték el.

A szavazás végeredményét ITT találhatják.

További korosztályos híreink BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

További korosztályos híreink VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

A hónap műhelye díj természetesen folytatódik, január 5-ig lehetett a decemberi  teljesítmények alapján jelölni.

A közönségszavazás január 12-én kezdődik.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.