Európa-csúccsal kezdődött a margitszigeti Eb

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 17:48
null
Elkezdődött az úszó-Eb (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Európa-csúccsal indult a 30. úszó-, műugró-, szinkronúszó- és hosszútávúszó-Eb: az 51 LEN-tagországból 43 van jelen, ilyenre eddig még nem volt példa. Sportágakra lebontva: az úszóknál 41 ország 591 sportolója, a hosszútávúszóknál 23 111 sportolója, a szinkronúszóknál 23 ország 113 sportolója, a műúszóknál 19 ország 151 sportolója, összesen csaknem 1000 versenyző áll rajthoz, ez pedig szintén Európa-csúcs – tudtuk meg az esemény hivatalos nyitó sajtótájékoztatóján, amelyen rész vett dr. Julio C. Maglione, a FINA elnöke, Nory Kruchten a LEN elnöke, valamint Gyárfás Tamás a LEN alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke.

Nory Kruchten a LEN elnöke szerint csodálatos a margitszigeti helyszín, csakúgy, mint négy éve. Külön megtiszteltetés, hogy itt van a sajtótájékoztatón dr. Julio C. Maglione, a FINA elnöke is. Ez jelzi az európai és világszövetség jó együttműködését.

„Köszönet Gyárfás úrnak, hogy otthont ad Budapest a jubileumi, 30. úszó Európa-bajnokságnak. A magyar szövetség az egyik legaktívabb tagja a LEN-nek, számos sikeres versenyen bizonyított már. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a megnyitón itt lesz Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, aki sportolóként is elért a legmagasabb szintre.”

Doktor Julio C. Maglione, a FINA elnöke egyetért abban a LEN elnökével, hogy csodálatos a Margit-szigeti létesítmény, és ez Európa-bajnokság a világ egyik legfontosabb versenye.

„Az időjárástól sok függ, de mint már azt elnök úr is elmondta, Gyárfás Tamásnak jó kapcsolatai vannak az égiekkel” – szólt Maglione.

Gyárfás Tamás, a LEN alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke röviden reagált a dicsérő szavakra: „Köszönjük a sok kedves szót, abban bízunk, hogy amikor elhagyják az országot, akkor is ennyire elégedettek lesznek.”

Cornel Marculescu, a FINA igazgatója kedves emlékekkel érkezett Budapestre. A sajtótájékoztató után felidézte ezeket a Nemzeti Sport Online-nak.

„Negyven évvel ezelőtt a Kárpáti és Gyarmati nevével fémjelzett magyar vízilabda-válogatott ellen játszhattam, a magyarok hagyomáson jók a vizes sportágakban és a rendezésben is. Remélhetőleg ez most sem lesz másképp.”

GYÁRFÁS MEGŐRÜL, ÚGY SZURKOL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik