Vizes-vb: több tízezer vendég jön majd Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 17:52
A 2017-es vizes-vb körülbelül ötezer embernek ad majd munkát, több tízezer vendéget várnak majd az eseményre, és ritkán látható összefogást eredményezett a parlamentben is. Mindezekről Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos beszélt a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

A kiemelt budapesti beruházáskorért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendégeként elmondta, jelenleg a 2017-es vizes-vb előkészülete, építkezése igényli a legtöbb figyelmét, mivel ez a világ egyik legnagyobb sporteseménye, amilyet még nem rendeztek Magyarországon.

„Az, hogy 2017-re nekünk adták ezt a jogot azt jelenti, hogy a világ egyik legtekintélyesebb nemzetközi sportszervezete megbízik a magyarokban, megbízik Magyarországban, megbízik Budapestben, és azt gondolja, hogy amit mások két-három-négy év alatt szoktak megcsinálni, azt mi kevesebb mint két év alatt képesek vagyunk. Ehhez biztosan kellettek a magyar úszósport sikerei, a vízilabdások sikerei, a hagyományaink, a jelenünk, kellett az úszószövetség, Gyárfás Tamásék kemény munkája, és kellettek azok az események, ahol valóban elképesztően rövid határidővel beugrottunk, és mindig helytálltunk. Van irántunk bizalom, ezzel nyilván élni kell" – fogalmazott Fürjes Balázs.

Az én számításaim szerint összesen az építkezéseken és az esemény szervezésében, lebonyolításában hosszabb-rövidebb ideig 5000 ember fog dolgozni, ez 5000 embernek, 5000 családnak fog munkát adni. Munkahelyeket teremt, az építkezés gazdasági növekedést, adóbevételeket hoz, tehát anyagilag is megéri, a turizmusról, a reklámértékről nem is beszélve, 4 milliárdan látják Budapestet" – mondta arról, milyen lehetőségeket teremt mindez Magyarország számára. Felépítik az új versenyuszodát a Dagálynál, felújítják a Komjádi, Hajós Alfréd és Széchy Tamás Uszodát, lesznek munkálatok a Margitszigeten, valamint Balatonfüred is kap új létesítményeket. Ideiglenesen felépítenek egy magasugrótornyot és -medencét a tervek szerint a Duna-parton és a Dunán, amelynek a parlament lenne a háttere. Fesztiválhangulatot szeretnének, szurkolói pontokat hoznának létre a városban.

Ez a verseny 2017 nyarán óriásit fog dobni Budapest turisztikai bevételein. Jó lesz a szállodáknak, a magyar kis- és középvállalkozásoknak, mert több tízezer vendég jön erre az eseményre, és a vizes-vb után van a masters, a seniorok versenye, akik családtagokkal jönnek, többen jönnek, általában ők már az aktív versenyzőkhöz képest korosabb, ezért tehetősebb, családdal bíró emberek, tehát ők is meg fogják tölteni Budapestet és magát az úszókomplexumot."

A Fradi-stadion felépítése jó bemelegítés volt ehhez az uszodához, jó, hogy mögöttünk van egy ilyen siker, így több tapasztalattal, több tudással rugaszkodhatunk neki ennek az újabb nem könnyű feladatnak, és egy újabb világrekordra lesz szükség, hogy felépítsük időben a versenyuszodát – fogalmazott a kormánybiztos, aki az új Üllői úti aréna építéséért is felelt, és aki szerint, akárcsak ott, itt is összefogásra és kemény munkára van szükség. – Az jó tapasztalás megint Magyarországnak, és jó, ha ezt tudatosítjuk magunkban, hogy van összefogás, és képesek vagyunk rá. Tóth József, aki kitűnő szocialista kerületi polgármester Angyalföldön, a kormánnyal és Tarlós Istvánnal főpolgármesterrel közösen végzi a felkészülést az úszó-világbajnokságra. Az országgyűlés hozott egy külön törvényt az úszó-vb-re, hogy meg tudjuk építeni, felgyorsítsuk az engedélyezéseket, az építkezést, a versenyeztetést, ezt 97 százalékkal fogadta el. Teljes egészében melléállt a szocialista és a Jobbik-frakció is, és a többi ellenzéki képviselő is néhány kivétellel támogatta. Ritkán adatik ilyen összefogás, de láthatóan a sport képest ezt létrehozni a magyar sikerek érdekében."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik