Vizes-vb: Kapás az 5. idővel döntős 800 m gyorson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 12:23
Az ötödik időeredménnyel jutott be a döntőbe Kapás Boglárka 800 m gyorson a Barcelonában zajló vizes-világbajnokságon.

Kapás a harmadik futamban a hármas pályán úszott. Közepes iramban indultak neki a távnak a versenyzők, együtt haladt a mezőny, benne a 250 m-nél élre álló magyarral. Féltávhoz közeledve Kapás emelte a tempót, így egyre inkább meglépett, 500-nál már egy, a záró százra fordulva pedig már két teszthosszal vezetett. Végül 8:25.26 perccel zárt, és 1.69 mp-cel előzte meg az őt követő olasz Martina de Memmét, aki nagyot mecccselt a hajrában venezuelai és brit ellenfelével.

„Jó lett volna az országos csúcsot megdönteni, de ahogy kiszálltam a medencéből az volt az első gondolatom, hogy mégsem baj, hogy így történt, hiszen eddig négyszáz és ezerötszáz gyorson is az előfutamban voltam jobb akkor javítottam magyar rekordot. Majd a döntőben! – fogadkozott Kapás Boglárka. – A futamot mindenképpen szerettem volna megnyerni, bár az edzőm, Nagy Péter azt mondta, a második hely szerinte elég lesz a továbbjutáshoz. Nem akartam neki mondani, csak magamban gondoltam: Második? Én első akarok lenni!”

Kapás ennél jobb időt kétszer úszott világversenyen, mindkettőt a döntőben. Sanghajban a vb-n két éve 8:24.79-cel lett ötödik, Londonban az olimpián tavaly 8:23.89-cel hatodik. Az amerikaiak 16 éves olimpiai bajnoka, Katie Ledecky (8:20.65) bizonyult a selejtező leggyorsabbjának, a magyarnál rajta kívül még hárman mentek jobb időt. A szám fináléját szombaton rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik