Vizes vb: helybenhagyták az ötszörös világbajnok kizárását 200 mellen

Vágólapra másolva!
2019.07.25. 12:03
null
A pillanat, amikor Lilly King szembesül a kizárásával
Helybenhagyta a FINA illetékes bizottsága Lilly King kizárását a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság női 200 méteres mellúszó számából – számolt be róla a Reuters.

King elsőként csapott célba a 200 méteres mellúszás harmadik előfutamában, de amikor az eredményjelzőre nézett, ott az 2:24.56-os időeredménye helyett három betű jelent meg: DSQ – vagyis kizárták. A 100 méteres mellúszásban és a női 4x100-as vegyes váltóval Rióban olimpiai bajnoki címet szerző, ötszörös világbajnok hiába akarta megtudni a versenybíráktól, hogy miért zárták ki, nem árulták el neki.

Bő fél órával a futam után aztán kiderült: az első fordulónál a szabályokkal ellentétben nem érintette meg a falat mind a két kezével, s ezt az éles szemű versenybíró ki is szúrta.

Az amerikai csapat a kizárás után panaszt tett, majd fellebbezést nyújtott be, amelyet csütörtökön, az előfutamok utáni órákban meg is tárgyalt a FINA fellebbviteli bizottsága, s elutasította azt.

Apróságnak tűnhet, de a második legjobb eredményt úszó King kizárásával a dél-koreai Back Szu Jeon – és persze a hazai közönség – örülhet, hiszen így ő lett az elődöntő 16. résztvevője.

A 100 méteres mellúszásban a budapesti vb-címét Kvangdzsuban már megvédő King álma ezzel biztosan szerte foszlott: nem tudja letarolni a mellúszó számokat.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja:Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik